sakın uyarmayın, polise şikayet edenin siz olduğunuzu anlarlar.
ben daha önce gerek komşularımı gerekse başka biçimde sokakta orda burda rahatsızlık veren, gürültü yapan tipleri defalarca şikayet ettim. bazen telefon ettim bazen online ihbar yolladım. telefonla arayınca hiç adımı sormadılar. gerçi konum bilgim direkt sistemlerinde çıkıyor ama hiç isim sorulmadı. ama numaramdan çıkmış olabilir elbette. yani güvenemem isim konusuna. online ihbarda ise defalarca fake isim verdim. hiçbirinde de ben uyarmadım öncesinde.
çok eskiden aşırı gürültü yapan komşumu uyarmıştım, tamam deyip sallamamışlardı. sonra bi baktım polis geldi bunlara. ben ihbar etmemiştim, belli ki başkası rahatsız olup şikayet etti. kadın ertesi gün önümü kesip utanmıyor musun polis çağırmaya falan dedi. dedim ben yapmadım, ben size insan gibi söyledim siz devam ettiniz sonra bişey yapmadım ama belli ki sadece ben değilmişim rahatsız olan polis gediğine göre, dedim. inanmadı, sen yaptın yalan söyleme dedi. ben yapsam yaptım derim senden mi çekinicem, ayrıca şikayete utanmıyor musun ne demek, yasal bir hak bu neden utansınlar dedim. sesini çıkarmadı ama bir daha da gürültü yapmadı.
ama gerçekten şikayet eden ben değildim kadın anneannemin arkadaşı olduğu için.
siz şikayet ederseniz pandemi zamanı kalabalık ev ziyaretleri için de ayrıca aksiyon alıyor polisler. hatta dışarıda ayakkabı falan varsa onun da resmini çekebilirsiniz.
çok gürültü oluyor mu peki? tek sorun kalabalık halde toplanmaları mı? ben gürültü yoksa şikayet etmezdim açıkçası.