üst komsunun gurultusunden biktim

OFF gene üst kat komşu mahduriyeti her seferinde bende yazarım böyle görünce bende mağdurum bıktım 11:30 a kada deli gibi koşuyor kızı da çok küçük değil heralde8-9 vardır durdan anlar ama ne mümkün kimse ağzını açmıyor bazen duvara vuruyorumda duruyor bazende inadına yaptırıyor hiç çıkmadım kapısına çıkasakmı napsak bilemedim ki arkadaşım bende balkondan silkileniyor yönetici ile 2 kere haber gönderdim yine yapıyor tayinciler biran önce gitmeleri için dua ediyorum bu aralarda sabahları kavga gürültü ile uynıyoruz "allah kahrettsin,köpek,hayvan , bilmem ne özel yaşantılarını söylemek bile istemiyorum.. artık... bıktım yani ... bi arkadaş demiş en iyisi çirkeflik ama bu seferde inada bindirip daha fazla yapabilir

Iyi aksamlar

ben ust kat komsumdan muzdaribim.. bir sene once tasindilar, maalesef ev kendilerinin.. dede, babanne, anne, baba ve uc cocuk oturuyorlar.. cocuklar 4, 3 ve 1,5 yasinda... apartman yapimiz cok sacma oldugu icin onlarin oturma odasi bizim yatak odamizin ustu oluyor.. ve bilhassa aksam saatlerde cok fazla ses yapiyorlar. Uc cocuk birden hem odalarda hem koridorda kosturuyorlar.. kac kere kadina dedimki 'gunduz yaptiginiz ses sorun degil ama aksam 9dan sonra cocuklar kosmasin, kizim erken uyuyor, esim yorgun geliyor dinlenmek istyor' kadin her seferinde tamam haklisin diyor ama yine ayni yine ayni :KK43: kac kere gurultulerinden kizim uyandi.. dun mesela cok basim agriyordu, erken yatmak istedim.. ama uyumak ne mumkun.. patpatpat bir orda bi oraya kosuyorlar.. ciktim yine dedim lutfen zaten hastayiz, seside gectim cocuklar sadece kosmasin.. hmm tamam dedi kadin kapatti kapiyi..

cocuklar gurultu yapar ama anne baba olarak da belirli bi saatten gurultu yapmalarini engellemeliYiz.. benimde cocugum var, nasil ben uyutuyorsam, sende uyut yada cocuklarini sessiz bi sekilde oyala.. gercekten biktim artik.. esimde cok kiziyor, birgun onun cikip kavga etmesinden korkuyorum..

tatsizlik cikmasin diye hep guzellikle anlayisla karsiladim ama sabrim kalmadi artik..
Iyi hoş söylüyorsunuz da kadın çocuklara kanat mı taksın. Yan komşumun çocukları da öyle kadın ağlıyor yalvarıyor artık el kadar çocuklara yapmayın diye ama yok olmuyor

Bende oturdum yıllarca çok katlı binalarda çok hassasım bu konuda altkatımda en az 2 daire oldu okul tatil günlerinde çoçuklarımı hep parka götürdüm allşveriş merkezlerinde havuz deniz gibi yerlerde enerjilerini atmalarını sağladım akşam en geç 9 da uyumuş olur benim afacanlar bu sürekli böyle tatil zamanıda aynı hiç değişmez yok başedemiyorum yok çoçuk durduramıyorum ben annenin bahanesi olarak görüyorum bana yapılmasını istemiyorsam başkasınada asla yapmam üstelik binada oturanlar daha saygılı ve daha titiz olmalı bu konuda

Ortak kaderler... Bizim de alt komşumuzun 4 yaşında caaaannnaaavvvaaarrr ötesi afacan bi kızı var. Arkadaş sabah 9da başlıyo ağlamaya koşmaya çığlık atmaya, gece 1de halaaa aynı enerjiyle yaramazlığa son gaz devam ediyo. Hele yazınnn malum sıcaktan herkesin kapı pencere açık, onlar da genelde balkonda. Aptmanlar arası bi de sık. Tıslasan karşı evdeki herkes duyuyo zaten...O çocuğun çığlıkları flüt çalmaları çığlık çığlığa ağlayışları beynime işliyo resmen... Ahh ahh... Kızı uyusa annesiyle babası coşuyo. Kadıncağızın maşallahı var ben öle bi sevişme görmedim duymadım. Gecenin 2sinden sonra inleme seslerine uyanır mı insan? Bunlar uyandırıyolarrr şaka gibiler!!! Kanayan yaram kanayaaannn... :(

çook haklısınız
ama ben kadınada çok üzüldüm 3 çocuk kayın peder kaynana of off..
kim bilir neler yaşıyor..

Offf okadar iyi anlayabiliriyorum ki... ben hem alttan hem üstten muzdariptim. üsttekini hallettik şimdi daha sakinler.
müstakil evden tasınmışlar bina hayatını çok bilmiyoruz diye kendileri söylediler sonra ceki düzen verdiler kendilerine.
Ama altımdaki tam bir bela 4 tane kızı var kızlar da öyle cocuk değil yani en büyüğü 18 yasında. haftasonu haftaiçi haftasonu farketmiyor sabahın 7 snde başlıyor sesleri bizde pazar gününü bekliyoruz uyumak dinlenmek için işkence gibi. kaç defa söyledim yok bana mısın demedi. heh bide sesin yanında sabahın 7 snde de aksamın 10 nnda da yapılabilen kızartmaları var ki bütün koku bina da ve benim evimde sonra diyoki benim kızlarım neden obez :KK34:Ayy Allahımm deliriciğimm :KK53:

çok zor yaa..Allah korusun valla..benimde üstümden altımdan ses geliyor ama senin anlattığın kadar deil..yöneticiye söyle toplantı yapılıp söylensin..yada artık çare kalmazsa eşiniz biraz sert çıkıcak yapçak birşey yok..

canim 3 kucuk cocugu zapt etmek kolaymi.sende bir tane hemde kiz cocugu varmis.bence evi bilerek aldiysaniz diycek bisey yok.yatak odasinin ustu oturma odasi olmamali.ayrica siz 9 da yatinca herkes yatamaz ki.dun ust katimda bir cocuk misafir belliki gece yarisina kadar hopladi zipladi evi dort dondu.2 cocugumda uyuyordu ama ne diyceksin.bir an once sussun diye bekledim kalfim oylece

Ortak kaderler... Bizim de alt komşumuzun 4 yaşında caaaannnaaavvvaaarrr ötesi afacan bi kızı var. Arkadaş sabah 9da başlıyo ağlamaya koşmaya çığlık atmaya, gece 1de halaaa aynı enerjiyle yaramazlığa son gaz devam ediyo. Hele yazınnn malum sıcaktan herkesin kapı pencere açık, onlar da genelde balkonda. Aptmanlar arası bi de sık. Tıslasan karşı evdeki herkes duyuyo zaten...O çocuğun çığlıkları flüt çalmaları çığlık çığlığa ağlayışları beynime işliyo resmen... Ahh ahh... Kızı uyusa annesiyle babası coşuyo. Kadıncağızın maşallahı var ben öle bi sevişme görmedim duymadım. Gecenin 2sinden sonra inleme seslerine uyanır mı insan? Bunlar uyandırıyolarrr şaka gibiler!!! Kanayan yaram kanayaaannn... :KK43:
anali kizli neymisler ya.hadi cocuktur olurda anneye sastim:KK53:

benim kızım 9 yaşını doldurmak üzere
bu yaşına kadar sinirden deli gibi ağlayan bir çocuktu
ara ara gene yapar üst komşum yıllarca çekti bişey demedi
onlar da annesi (anne ve kızı) yaşıyorlar,huy olarak çok sesli konuşur
o bana dedi kusura bakma diye bende ona yoo karşılıklı dedim :)

hoplama zıplamaya her daim engel olmaya çalıştım ama ağlamasını durduramıyordum
ben mahcup oldum hep..
ama sizin olay farklı şımarıklık yaramazlık
biran önce çözüm bulunmalı..

odanızı değiştirseniz mümkünse sizde oturma odası yada başka oda olarak ayarlasanız tabi olabiliyorsa
doğumda yapacakmışsın bebekle daha zor olur bu gürültüyü cekmek

odayi degistirmemiz maalesef mumkun degil.. zaten bizim oturma odamiza da geliyor sesleri.. ama yatak odasinda daha yogun.. diger odalarimiz yatak odasina uygun degil maalesef..

Bazı zamane annelerini anlamakta güçlük çekiyorum, çocuklarıni o kadar çok şımartıyorlar ki... biz çocukken az bi hopladığımızda evdekiler uyarırdı aman komşulara gürültü gitmesin sessiz olun diye.. şimdiki çocuklara bakıyorum da üç yaşında bebe, kalabalığın ortasında annesine patır patır vuruyo,bağırıyo çağırıyo, anne de gülüyo, e annesine saygılı davranmayı öğrenmeyen çocuk konu komşuya mı çevreye mi saygı duyacak, duyarlı olacak sanki.. bakın şu saatte yakında bi yerden yüksek bi film sesi duyuyorum şu an:KK53: şimdi ben bunları kırk katırla mı kırk satırla mı öldüreyim:KK53:
Evet anneler cocuklarini durduramiyor.. mesela ustumdekilerde dede nene var evde.. her biri bi cocugu oyalasa yine o kadar ses olmaz.. demekki evde herkes kim kime dumduma

Ahh kardeşim inan ki bni anlatmısson..
Cok rahatsız oluyorum ya sabır diyorum... Gece 12 de pat pat pat cocuk kosusturmaları
Biyerlerden atlamalar..
Misket atmalar yerlere.. İnan artık sabırımın son raddesindeuim.. Bi kac defa uyardı eşim ama yok.. Bnm kızım 2 yasında ınanın kosturmuyorum evde dikkatını baska yere veriyprum..misafir gelıyo bana cocuklara kosmamasını sölüyorum yapıyorum bunu yani.. Altımda oturanlarda insan sonucta..
Cocuklar biri 8 yasında biri 5 laftan anlıcak yastalar.. Bi anne baba demez mi oglum kıızm ses yapmayın bu saatte ayıp kımseyi rahatsız etmeyelim diye
Cok anlayıssızlar cok...
Sabrediyorum cok ne zaman patlıcam bakalım..
Allah büyük..ama komsuluk anlayıs cok önmli...
Öle mustakıl ev olsa tamam ama bide beb sitede oturpyrum.. Cok ses geliyo gercekten..
Kul hakkına giriyolar resmen.. Hasta oluyorum eşim aksama kadar trafikte eve gelince dinlenmek bi ohh demek istiyo..
Biraz anlayıs biraz insaf ya!!!

aynen oyle.. bana genel misafirler arkadaslar bile nasil duruyorsunuz bu seste diyorlar.. ustumdeki ses benim altimdaki komsuma iniyormus.. tabi evlerin kagit gibi olmasindan da kaynakli maalesef..

Eger ki karı kocanın sesleri cok cıkıyor yahut da diger büyUk bireylerin gürültülerinden rahatsız oluyorum deseniz çok iyi anlarım , ama aksam saatlerinden sonra onlardan degil de cocuklardan rahatsız oldugunuzu söylüyorsunuz.
Ama iste bazı cocuklar hiperaktifligiden dolayı mı artık söz dinlemeye biliyorlar , ben bekarım o yüzden pekte anlamam cocuk islerinden ama benim dusuncem bu ..
Yani cocugu ne kadar edepli yetistirsende , terbiye versende belli bir yasa kadar maalesef şımarıklıgına devam ediyor , laf anlamıyor.

Diyecegim şu ki ya empati yaparak bu duruma alısmaya calısın , ya da evinizi tasıyın.

Evet ayni yasta kizim oldugu icin cok iyi empati yapabiliyorum. Tabiki cocuklar hakaretli olur ses de yapar ama anne baba olarak biz onlara baskalarini rahatsiz etmemeyi ogretmeliyiz.. erken uyumadigi gunlerde de benim kizim kesinlikle kosamaz, kendisi de bilir bunu.. sakince oturarak oynar.. ben sucu cocuklarda bulmuyorum.. anne babanin ilgisizliginde ve duyarsizliginda buluyorum..

Ben sebepsiz çocuk gürültüsüne katlanamam.
Neyse ki apartmanımızda öyle azmanlar yok.
Hayır biz de çocuk olduk, yeri geldi parmak uçlarımızda yürüdük. Erkek kardeşim de fena halde yaramazdı, buna rağmen annem susturmayı becerebilen bir kadındı.
Anlamıyorum yani ev midir pata küte koşmaca, kaçmaca, top oynamaca yeri?
Bizim iznimiz yoktu böyle şeylere...

Ortak kaderler... Bizim de alt komşumuzun 4 yaşında caaaannnaaavvvaaarrr ötesi afacan bi kızı var. Arkadaş sabah 9da başlıyo ağlamaya koşmaya çığlık atmaya, gece 1de halaaa aynı enerjiyle yaramazlığa son gaz devam ediyo. Hele yazınnn malum sıcaktan herkesin kapı pencere açık, onlar da genelde balkonda. Aptmanlar arası bi de sık. Tıslasan karşı evdeki herkes duyuyo zaten...O çocuğun çığlıkları flüt çalmaları çığlık çığlığa ağlayışları beynime işliyo resmen... Ahh ahh... Kızı uyusa annesiyle babası coşuyo. Kadıncağızın maşallahı var ben öle bi sevişme görmedim duymadım. Gecenin 2sinden sonra inleme seslerine uyanır mı insan? Bunlar uyandırıyolarrr şaka gibiler!!! Kanayan yaram kanayaaannn... :KK43:

Hahah ay cok sukur cocuklardan baska ses duymuyoruz :))) ay gercekten ev alma komsu al..

Bizimkilerde öyleydi ama bu aralar sanırım kavgalılar o sesler 2-3 haftadır yok ama dediğim gibi şimdide hakaretle bağırmaları var ama hep kadının sesi bide kızının adamcağızın tıkı yok valla bi akşam 11 buçukta artık yeter dedim vurdum duvara adamın sesini duyduk "yeterin yeter aşağdakilerini duvara vurdurana kadar uğraşıyorsunuz" dedi kızdı

çok zor yaa..Allah korusun valla..benimde üstümden altımdan ses geliyor ama senin anlattığın kadar deil..yöneticiye söyle toplantı yapılıp söylensin..yada artık çare kalmazsa eşiniz biraz sert çıkıcak yapçak birşey yok..

Yoneticimiz yok maalesef.. evet esim de diyor ben cikayim diye ama bu sefer kavga buyur diye korkuyorum.. kadini az cok biliyorumda adamlarin nasil adam oldugunu bilmiyorum.. erkekler karistigi zaman olay buyur diye korkuyorim

Back
X