Üst üste

Konu sahibi tek değilsin bu herkes için böyle bence. İyi şeyler kademe kademe gerçekleşir, çok bekletir, sabır ettirir ama kötü şeyler peşpeşe gelir. Benim hayatımda da bu böyle. Ben bu durumun bir sınav olduğunu düşünüyorum. Allah böyle zamanlarda sabrımızı deniyor gibi geliyor. Dikkat ederseniz böyle peşpeşe yaşanan kötü hadiselere sabır edince insanı çok mutlu edecek güzel birşey gerçekleşiyor. Mükafat gibi düşünüyorum. O yüzden sabretmesini bilmek lazım. Bu sabır bazen çok uzun süreç, seneler gerektirsede sabretmesini bilmek lazım. Diğer mevzuya gelince benim annemde kocasından çok çekmiş bir kadın ama çok şükür onun yaşadıklarını yaşamadım. Hatta sülalede bana eşimden dolayı çok şanslı olduğumu söylerler. Bu tarz batıl inanışlara kulak asmayın. Allah dermansız dert vermesin, Allah sağlık sıhhat versin, bize ve sevdiklerimize yeter...

Önce bebeğimi kaybettim 6 ay sonra babam öldü aynı gün annem gibi sevdiğim kayınvalidem de öldü. Ondan bir 6 ay sonra annem beyin kanaması geçirdi...1 yıl sonra 41 yaşında kocam kalp krizi geçirdi.Doktorlar 5 dakika daha geç hastaneye getirilseydi kurtaramazsdık dediler.Bütün bunların üstüne bir evladım olsun ona sarılayım,hep eksiliyorum bir kere de ben çoğalayım dedim o da olmadı.Geceleri uyuyamıyorum 2 senedir.Heran telefon çalacak ve kötü bir haber gelecek korkusuyla.Kanatlarım vardı eskiden sanki biri kör bıçakla kesti.demem o ki sadece benim başıma geliyor deme daha kötü olursun ben hep öyle dedim işler daha da kötüye gitti..Yaralar kapanır mı korkular geçer mi inan bilmiyorum.Ama hayat seçip de göndermiyor acıyı,geliyor işte tesadüf de determinizm de karma de ne dersen de!
Ben de buna inanıyorum? Ne zaman neden ben desem hep başka başka şeyler başıma gelmeye devam ediyor.
Önce bebeğimi kaybettim 6 ay sonra babam öldü aynı gün annem gibi sevdiğim kayınvalidem de öldü. Ondan bir 6 ay sonra annem beyin kanaması geçirdi...1 yıl sonra 41 yaşında kocam kalp krizi geçirdi.Doktorlar 5 dakika daha geç hastaneye getirilseydi kurtaramazsdık dediler.Bütün bunların üstüne bir evladım olsun ona sarılayım,hep eksiliyorum bir kere de ben çoğalayım dedim o da olmadı.Geceleri uyuyamıyorum 2 senedir.Heran telefon çalacak ve kötü bir haber gelecek korkusuyla.Kanatlarım vardı eskiden sanki biri kör bıçakla kesti.demem o ki sadece benim başıma geliyor deme daha kötü olursun ben hep öyle dedim işler daha da kötüye gitti..Yaralar kapanır mı korkular geçer mi inan bilmiyorum.Ama hayat seçip de göndermiyor acıyı,geliyor işte tesadüf de determinizm de karma de ne dersen de!
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Ne zaman neden ben desem daha kötü şeyler başıma geliyor. Sanırım hayat sabretmeyi şükretmeyi öğretiyor

Merhaba arkadaşlar hayatınızda acıların, kötülüklerin, sınandığınızı düşündüğünüz zamanların üst üste geldiği oldu mu sizin de? Bir buçuk yıldır hep ölümler yaşadım, başımıza aklımıza gelmeyecek şeyler geldi ve gelmeye devam ediyor. Düşünüyorum ben kime ne yaptım diye? İnanın kendimi kırdım hep karşıdaki kırılmasın diye o derece. Yine şükrediyorum tabi halime. Çünkü ne zaman neden ben desem daha büyük bir sınav ile sınanıyorum.Dayan diyorum kendime. Neden neden inanın anlamıyorum
Hep oyle canim.sabirli ol sonrasi aydinlik çünkü

Birine birşey yapman gerekmezki. Başına bunlar gelecekmiş ve gelmiş. Olaylara bu şekilde dış gözden bakabilirsin. Bu durumu ah aldım başıma bu iş geldi diye düşünme canım.

Birine birşey yapman gerekmezki. Başına bunlar gelecekmiş ve gelmiş. Olaylara bu şekilde dış gözden bakabilirsin. Bu durumu ah aldım başıma bu iş geldi diye düşünme canım.
sebebini bulmaya çalışıyorum. O an aklıma geliyor bir şey yaptım birine diye.

oldu kardeşim. sözüm atıldı abim öldü barışığım sözlüm beni yine terk etti. psikoljik sorunları olan biri olduğum icinbasima kakildi. neeksigim varsa hep yuzume vuruldi. daha neler neler...

Evet üst üste geldi , şuan hala da gelmeye devam ediyor. Her insanın böyle bir dönemi oluyor. Sinaniyoruz, sabır gerçekten önemli ama neden diye sormamak lazim. inşallah tüm bu zorlukların sonu güzel olur hepimiz için...

Hepimizin böyle dönemleri oluyor ve olacak da maalesef. Sebeplerini çoğu kez bilmiyoruz çünkü büyük resmi göremiyoruz. Ama sonra bi sabah kalkıyorsunuz fırtına dinmiş, güneş açmış, çiçekler hala çok güzel kokuyor.. Böyle dönemler de geliyor yani. Bir şeyler hep iyi ya da hep kötü gitmez emin olun. Mutlaka dengeyi bulacağı bir noktası var. Çünkü biz olgunlaşmış ve o dengeye ulaşmış oluyoruz.

Valla ben de herkes yaşıyor diye yaşıyorum
Kurcalama fazla ciddiye alma zaman ilaç de geç

Ah ahh..öyle dönemler herkesin başına geliyor.
Hatta bi ara ben , daha kötü ne olabilir dediğim herşeyden sonra daha kötüsü oldu.
Yaklaşık 2 sene boyunca hergün ağlamışımdır abartısız.
Niye ben diye isyanlar ettim ilaçlar kullandım.
Ama şimdi hepsi geçti gitti.
Hiç geçmicek gibi geliyo ama geçiyor.
Sabır...

HAYAT BIR IYI BIR KÖTÜ..HEP INIŞLI ÇIKIŞLI..

Ah ahh..öyle dönemler herkesin başına geliyor.
Hatta bi ara ben , daha kötü ne olabilir dediğim herşeyden sonra daha kötüsü oldu.
Yaklaşık 2 sene boyunca hergün ağlamışımdır abartısız.
Niye ben diye isyanlar ettim ilaçlar kullandım.
Ama şimdi hepsi geçti gitti.
Hiç geçmicek gibi geliyo ama geçiyor.
Sabır...
Umarım benim de geçer

Merhaba arkadaşlar hayatınızda acıların, kötülüklerin, sınandığınızı düşündüğünüz zamanların üst üste geldiği oldu mu sizin de? Bir buçuk yıldır hep ölümler yaşadım, başımıza aklımıza gelmeyecek şeyler geldi ve gelmeye devam ediyor. Düşünüyorum ben kime ne yaptım diye? İnanın kendimi kırdım hep karşıdaki kırılmasın diye o derece. Yine şükrediyorum tabi halime. Çünkü ne zaman neden ben desem daha büyük bir sınav ile sınanıyorum.Dayan diyorum kendime. Neden neden inanın anlamıyorum
Oluyo tabi tatlım. Benim rahmim alınabilir mesela. Eşim felaket bir saçkıran geçiriyo. Kaşlarına kadar döküldü. Tedaviye yanıt vermiyo. Ben ağrıdan artık belden aşağısını hissetmiyorum. Ama sabrediyorum. Geçecek

Secde Suresi 17. Ayet "Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez"...Allah sabredenlerde birliktedir insallah sizde mutlu olursunuz

Nedenini bilmiyorum aynı dertten fena halde muzdaribim :(

Ben de surekli care aramaktan usandim bunu soylemek de istemezdim yasamak da..

Back
X