Usta başı

Cuzimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2018
170
330
53
Selamlar hanımlar,,
Ben bir fabrikada işçi olarak çalışmaktayım.
İşimde gayet iyiyim kimseyle bir sorunum yok.
5 aydır başka birimde geçici olarak çalışıyorum başka biri doğum iznine çıktı onun yerine buraya geçtim gelecek ay son ayım.
Yaz dönemi malum patrondan yıllık izin aldım hiç bir sıkıntı çıkmadı gayet normal bir şekilde. Hatta patrona başka birine söylememe gerek var mı dedim hayır gerek yok ben izin verdikten sonra kimi ne ilgilendirir dedi. Usta başı izinde beni aradı sen kimden izin aldın dedi patrondan dedim nasıl izin aldın dedi dedim gayet normal bir şekilde bir sorun varsa gidip kendisi ile konuşabilirsiniz dedim telefonu kapattı..
Bugün de yine demiş ki cuzimm geldiğinde son ayı olacak bu birimde onu son ay işte şu departmana koycam diye yazmış gruba. Yazdığı iş de çok ağır mesai ile çalışılıyor kaldı ki ben o görevi 3 ay boyunca çalıştım ve tamamladım. Patron bana izin verirken dedi ki sen döndüğünde orada çalışmayacaksın kendi bölümünde devam edeceksin dedi. Bende aradım usta başını patronun bilgisi olduğunu beni oraya koyamayacağını söyledim tamam bilmiyordum dedi sildi mesajı gruptan.
Benim bu adamla son ayım çalışmak için. Gerçekten akşam akşam sinirlerimi tepeme çıkardı. Son 1 ay ben yasal olan yıllık iznimi kullandım diye beni zorla bir yerlerde çalıştırmak için zorlamaya çalışması mobbing değil midir?

Mobbing midir bilmem ama ustabaşı size takmış gibi. Eğer iş başı yaptıktan sonra bir eziyeti bir sıkıntısı olursa ilk ustabaşıyla konuşun. Neler olduğunu sorun. Aşamazsanız patrona durumu anlatın. Ama şikayet eder gibi değil de durumu anlatır gibi konuşursanız iyi olur gibi.

Patrondan izin almanızda sorun yok ancak usta başınıza söylemeniz gerekiyordu. İzin değil ben patrona söyledim yıllık izin kullanıyorum demeliydiniz. Sonuçta içeride işi takip edip yöneten usta başı

Patrondan izin almanızda sorun yok ancak usta başınıza söylemeniz gerekiyordu. İzin değil ben patrona söyledim yıllık izin kullanıyorum demeliydiniz. Sonuçta içeride işi takip edip yöneten usta başı
15 yıldır aynı yerde çalışıyorum her izin aldığımızda patron usta başını arar işlerde aksama olur mu izin vereyim mi diye sorar sıkıntı yoksa verir. Bu kez aramamış usta başı ile alakalı başka sıkıntılardan dolayı. Bir işçiye herkesin içinde bağırmış hakaret etmiş patronda sinirlenmiş. Ona ders vermek için yaptı sanırım. ben söyleyim mi diye sorduğumda söyleme ben izin veriyorum dedi.

Yine de sizin ilk önce söylemeniz gereken kişi patron. Çünkü ustabaşı size mobbing yapabilir. Onunla aynı ortamda çalışıyorsunuz patronla değil

Filler tepismis siz ezilmissiniz. Aradan çekilin. Patron sizi ustabasina karşı yem olarak kullanmış.

Mobbing tabiki. İş değişikligi pozisyon değiştirme bile mobbing.Dondugunuzde farklı iş başvurusu yapın.

İşveren verir.Yillik izni ustabaşı karışamaz.Ona da liste şeklinde su kişi izinde demeleri lazım.

Patron izin vermis, usta başina haber verseniz iyiydi en azindan yerinize başkasini ayarlardi,durumu anlatin bidaha söylerim dersiniz kapanip gider

İşveren verir.Yillik izni ustabaşı karışamaz.Ona da liste şeklinde su kişi izinde demeleri lazım.

hayır usta başına söylersin o plan yapar. İçeride işleyen iş var pat diye gidemez patrona söyleyip. Usta başına söyler adam içeride onun yerine birini ayarlar. Hiç mi çalışmadın Nuran sen?

Ustabaşına haber vermeniz gerekiyordu.
İş akışı için önemli bu detay.
Bir de izne çıkmadan mutlaka muhabbeti falan olur yani gerçekten izne ayrılana kadar haberinin olmaması hususi saklanmış hissi oluşturuyor.
Patronla işbirliği sanılanın aksine genelde işe yaramaz aklınızda olsun.

E onların tripleşmesi sana patlamış
15 senedir calışıyorsun. İzne giderken ustabasına haber vermiyorsun. Yanlış olmuş. Gelince de haveriniz var diye biliyorum vs de. Zaten 1 ay kalmış o bölümde.

hayır usta başına söylersin o plan yapar. İçeride işleyen iş var pat diye gidemez patrona söyleyip. Usta başına söyler adam içeride onun yerine birini ayarlar. Hiç mi çalışmadın Nuran sen?
2 kez yıllık izne çıktım.Sef ustabaşı değil müdürlerle çalıştım.Duruma göre bir üst amirde izin verebilir.

2 kez yıllık izne çıktım.Sef ustabaşı değil müdürlerle çalıştım.Duruma göre bir üst amirde izin verebilir.

İzin vermek ayrı haber vermek ayrı. Adam oraya usta başını keyfi koymamış herhalde. Sen üstüne haber vermeden gidip patrondan izin istersen usta başı da sana sıkıntı çıkarır. Ast üst ilişkisi diye bir şey var. Usta başı ile çalışmadığın halde yorum yapman da ayrıca ironik.
Bildiğin konularda yorum yapsan insanları daha iyi yönlendirirsin

Yerime başka biri görevlendirildi kadın 1 hafta geldi gitti devir almak için o esnada usta başı izindeydi yerine başkası bakıyordu o kişinin bilgisi vardı

keşke söyleseydiniz ama
yıllardır çalışıyorum arada benim müdürlerimde boşver şefi çık sen izne derler
dinlemez şefime muhakkak bildiririm saksı değil sonuçta

yalnız onun yaptığı da gereksiz artistlik olmuş
sonuçta artistliği de elinde patlamış :)
iyi tatiller

Son ayı olacak tek kişi o kendini bilmez ustabaşıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…