Üstüste geldi

Ben kimseye köpeğin benim olup olmadiğını sormadım. Köpek benim değilse bırakayım barınağa ya da sokağa. Sokakta bir sürü hayvana bakıyorum sonuç olarak bir de onun masrafı olmasın. Ben daha ailesine kedisini/köpeğini bırakıp hicbir masrafini karşılmayıp yilda bir-iki kez görüp o artik ailemin kedisi/köpeği diyen birini hiç görmedim de duymadım da. Sahiplenip hicbir asisini yaptırmayan,hasta oldu mu barınağa götüren- maddi destek ilanı açanlardan daha çok sahip olduğum kesin.
Bence de daha fazla borç yapmamaya çalışın erkek arkadaşınıza. Siz her seferin alıp ödemişsiniz ama belki artık sürekli borç vermek istemiyordur. Bana da rahatsız olmuş gibi geldi. Para yüzünden mi soğuksun diye sorsanız bile kim evet borç verdiğim paradan pişman oldum diyebilir ki?
Galiba öyle daha önceden de o benden birkac kez borç alıp ödedi ama ufak miktardı sorun olmadı hiç. 1-2 ay içinde mutlaka ödeyeceğim zaten. En kötü veterinere borç yapacaktım. Kendisi ısrarcı oldu ortalama masraflarını da biliyordu en başında dedim miktarı, olsun sorun değil dedi. Acaba ben mahçup hissettiğim için mi soğuk davranıyormuş gibi geliyor diye de düşünmüyor değilim.
Yine size birşey söylerse bu mevzulardan rahatsız olduğunuzu ve ödemek zorunda olmadığını kendisinin zoraki ödediğini belirtin.
Bunu da dedim benim para umurumda değil hayvana üzülüyorum dedi.

Sevgilisinin köpeğinin şeysini ödemek bence de adamda saçma bir his uyandırmıştır. Neden yani , köpeğin sahibi sorumluluk sahibi olan. Ben istemedim ısrar etti diyeceksiniz eee adam sizin kpss hazırlandığınızı paranızın kısıtlı olduğunu vs biliyor. Bir şekilde ona düşüyor ödemek ama ödemek de istemiyor. Oluyor böyle şeyler kaynım uçak bileti alamazdı ben alırdım hooop kitlerdi gidiş dönüş 500-700 tl ne diyeyim önce rehin parayı gönder sonra alayım mı diyeyim. işsiz güçsüz bir değilim durumumuz ondan iyi uçak parasını öde öde mi diyeyim. sonra ödersin acelesi yok diyorum. ama olayın akışında mecbur bırakılıyorsun. hoşuna gitmiyor ödemek . sizin de öyle olmuş adam şartlar öyle gelişmiş mecbur kalmış. kaldı ki adamdan borç istediğinize göre paranız cidden yok. anlamadığım şey bakımını karşılayamadığınız bir canlının sorumluluğunu nasıl üstleniyorsunuz. erkek arkadaşınıza güvenmiş gibi duruyorsunuz.

Son düzenleme:
Sevgilisinin köpeğinin şeysini ödemek bence de adamda saçma bir his uyandırmıştır. Neden yani , köpeğin sahibi sorumluluk sahibi olan. Ben istemedim ısrar etti diyeceksiniz eee adam sizin kpss hazırlandığınızı paranızın kısıtlı olduğunu vs biliyor. Bir şekilde ona düşüyor ödemek ama ödemek de istemiyor. Oluyor böyle şeyler kaynım uçak bileti alamazdı ben alırdım hooop kitlerdi gidiş dönüş 500-700 tl ne diyeyim önce rehin parayı gönder sonra alayım mı diyeyim. işsiz güçsüz bir değilim durumumuz ondan iyi uçak parasını öde öde mi diyeyim. sonra ödersin acelesi yok diyorum. ama olayın akışında mecbur bırakılıyorsun. hoşuna gitmiyor ödemek . sizin de öyle olmuş adam şartlar öyle gelişmiş mecbur kalmış. kaldı ki adamdan borç istediğinize göre paranız cidden yok. anlamadığım şey bakımını karşılayamadığınız bir canlının sorumluluğunu nasıl üstleniyorsunuz. erkek arkadaşınıza güvenmiş gibi duruyorsunuz.
Yok öyle değil olay. Telefonum ekrani kirilmisti onu yaptırmak icin borç istemistim birkac gün sonra da hemen ödedim zaten. Bakimini üstlenmesem sonu ya sokak olacaktı ya barınak yani her seçeneği denedim, 7 yuva değiştirdi ne zengini ne fakiri ne asi yaptı ne mama aldı ne bahcede bakabildiler ne evde bakabildiler.Napsaydım 8.yuvayı mı arasaydım 8.den terkedilirse 9.yuvayı arardım artık.Zaten tüm masraflari benden cikiyor biraz daha para ödeyip en azindan düzgün bir yerde kalsın dedim. Veteriner ücretinin de yarisini peşin, yarisini borç/taksit bir şekilde verecektim. Sadece altında ailesinin arabasi olduğu icin veterinere getir-götür yapmasini rica etmiştim ondan. Kendisi böyle olsun istedi. İçine sinmezmiş zaten birikmiş parası varmış yararlı bir şey için kullanmak istemiş. Hala da diyor paran yoksa göndereyim diye. Hic bir zaman böyle bir beklentim olmadı hala da yok, ihtiyacım da yok çok şükür. Lafini yaptigi şey para değil. Yani para verdim vs.. demiyor geri ödemene gerek yok ödeme diyor. Bir aşısını ödedim mesela neden ödedin diyor. Ama genede bi mesafeli davranıyor suclayici konusuyor sürekli senin yüzünden hasta oldu diyor.

Back
X