Utangac testis...

laylay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
465
1
46
- Yurtdışı
Merhaba.Oglum 2 yasinda dogdugunda bi problem yoktu 2 testiside asagidaydi gecenlerde 2 yas kontrolü icin dr.a gittigimizde testislerinin testis torbasina inip ciktigini söyledi ürologa yönlendirdi.Ürolog kontrolü sonucunda sag testisin inip ciktigini yalniz sol testisin kanalda oldugunu söyledi ve ameliyat önerdi...Ama zaman zaman ben 2 testisinde torbada oldugunu görüyorum..

Büyük oglum simdi 11 yasinda onunda bebekken testisleri inip cikiyordu dr. beklememizi ameliyata gerek olmadigini söylemisti oglum 5-6 yaslarindayken testisler kendiliginden torbaya yerlesti su andada bi sorun yok..

Benim soruma gelince kücük oglum icin ameliyatta tam narkoz verilecegi icin endiselerim var ameliyat icin kac yas uygundur?

Diger oglumdada ayni sorun vardi ve zamanla testisler torbaya indigi icin kücük oglum icinde beklemelimiyim yoksa ameliyatmi olmali cok kararsizim???

Birde sirf elle muayene yeterlimidir teshis icin?oglum cok korkmustu sürekli agliyordu muayene sirasinda öyle durumlarda zaten testisler yukari cikiyor..Vereceginiz bilgiler icin tesekkür ederim ...

Son düzenleme:
Kendi konuma kendim cevap yazmak zorunda kaldim hic degilse ayni durumu yasayan annelere bi isik tutmus olabilirim .

Oglumu baska bir cocuk cerrahina daha götürdüm bugün ve sevindirici haberle döndüm.doktorun kontrolü sonucunda söyledigi: durumunun gayet normal oldugu ve ameliyata gerek olmadigiydi.Testisler bu yasta inip cikabilirmis sadece 6 ayda bir kontrol ettirmemiz lazimmis.Sag testis zaten asagidaydi ama soldakininde kanalda olmadigini inip cikmasinin cok görülen bi durum oldugunu söyledi Doktorumuz icim nasil rahatladi anlatamam.Dedigim gibi inip ciktiklari icin oglumun degisik zamanlarda fotografini cekmistim doktora göstermek icin ama cok sükür gerek kalmadi.

Türkiyeden cocuk cerrahisi uzmani bir profesörede mail atmistim o da aynen ameliyata gerek yok demisti.Eger testisler torbada 20 saniyeden az kalip yukari cikarsa ameliyat gerekliymis.

Eger aramizda cocugu bu durumda olan varsa mutlaka baska bir doktora daha göstersin ameliyat icin öyle karar versin.eger önceki doktorun dedigine uysaydik minik oglum bosu bosuna ameliyat olacakti,bosuna aci cekecekti yavrum.Allaha binlerce kere sükürler olsun ki gerek kalmadi ameliyata..:16:

Back