Utangaçlık hayatımı mahvediyorrr :((

kanatlimelek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
122
25
118
Öncelikle merhaba.. Durumu anlatayım. Utangaç bir insanım , yakın arkadaşlarım var ama onlarla bile çok samimi olamıyoruz. İnsanlara karşı rahat davranamıyorum. Dans etmeyi çook istesem bile partilerde falan dans edemiyorum. İnsanlar da ben rahat olmayınca rahat olamıyorlar. Bazen çok komik esprilere uzun uzun kahkahalat atıp gülmek istiyorum ama gülemiyorum :( Lütfen anlattığım her konu hakkında çözüm yolunuzu anlatın, benden esirgemeyin.

Bu kadar olmasa da bende de rahatlık konusunda bazı problemler var.
Telkin dinlemeye başladım umarım işe yarar..

Bende de var biraz bu durumdan . çocukluğunda da boyle miydin?

Kaç yasindasin?
Çocukken ailenden şiddet gördün mü? Hata yapınca nasıl cezalandirilirdin?
Okuyor musun?

Öncelikle merhaba.. Durumu anlatayım. Utangaç bir insanım , yakın arkadaşlarım var ama onlarla bile çok samimi olamıyoruz. İnsanlara karşı rahat davranamıyorum. Dans etmeyi çook istesem bile partilerde falan dans edemiyorum. İnsanlar da ben rahat olmayınca rahat olamıyorlar. Bazen çok komik esprilere uzun uzun kahkahalat atıp gülmek istiyorum ama gülemiyorum :KK43: Lütfen anlattığım her konu hakkında çözüm yolunuzu anlatın, benden esirgemeyin.

canım özgüvenini zedeleyen problemlerin mi var? mesela dişlerinde yamukluk falan mı var gülemiyorum demişsin ya. bakımlı falan olursan kendine güvenin gelir. ben de senin gibiyim biraz :)

okuyorum. ailemden hiç işiddet baskı görmedim çocukluğumdan beri böyleyim
Çocukken Ötelenen kimseler büyüdüğünde utangaç olabiliyor. mesela sen cocuksun karisma diyerek insan yerine konmamak çocukta özgüven eksikliğine sebep oluyor.

Bu sorunu ancak üzerine giderek cozersin. Öncelikle yakin cevrenle muhabbetini cogalt. Kızarsan da devam et. Daha sonra bu durum epey azalacaktir
Tabi en güzeli psikolojik destek.

Utangac bi insan olmakta guzel birsey eger boyle biriysen cok kafana takma seni sirf boyle oldugun icin seni sevicek insanlar olucaktir saf utangac bir kalp cok bulunmayan bir sey.

utangaçlık seni hayatta geride tutuyorsa bu konuda elbette bir şey yapmalısın. atılımcı olacağım diye karar ver ve ufak ufak şeyler dene. kendine fazla yüklenmeden ama yavaş yavaş.

Back
X