• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utangaçlık!

Teemo

Pofudukmuş.
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
466
381
88
Kızlar 1.5 yıllık bir ilişkim var. Aramızda çok şükür hiçbir problem yok. Erkek arkadaşımı ailem tanıyor, görüşüyorlar ve gayet samimiler. Hele babamla aralarından su sızmıyor. Gel gelelim ki ben erkek arkadaşımın ailesi ile karşılaştığımda aşırı heyecan yapıyorum. Erkek arkadaşım bize 10 geliyorsa ben onlara 1 gidiyorum. Geçen bizim akrabanın bi düğünü vardı erkek arkadaşım da geldi gayet rahattı, hiçbir problem yaşamadı. 1 hafta sonra da erkek arkadaşımın kuzeni evlendi, beni de davet ettiler. Gittim fakat elim ayağım birbirine karıştı, hiçbir şey yapamadım. Konuşamıyorum bile rahat rahat. Erkek arkadaşım da bu konudan oldukça rahatsız. Sanırım ailesi de benim bu kadar çekingen olmamdan rahatsızlar, soğuk buluyorlar beni. Erkek arkadaşım kuzeninin düğününde sırf biraz içlerine gireyim diye beni oynamaya bile zorladı, hatta çekti oynattı. Fakat o an ruhumu teslim ediyodum heyecandan. Elim ayağım titredi ayakta zor duruyodum. Ne yapıcam ben bu utangaçlıkla.. Bi fikir verin nolur..

Çok şirinsin ya :p Kasma ne olacak o an aklına babanla sevgilinin samimiyetini getir. Güler yüzlü olmaya özen göster :KK31:
Hiçbir şekilde saygısızlık yapmadım yapmam da güler yüzlü olmaya da çalışıyorum.. Ya hep böyle kendimi telkin ediyorum. Geçecek Helaine, yapabilirsin Helaine, ne olacak onlar da insan Helaine falan diye fakat yanlarına gidince konuşamıyorum bile. Elim ayağıma karışıyor napsam bilemedim. Hele düğünde cidden ölüyorum sandım ayakta duramıyodum yani..

Oyle olunca aklina tek sey getir , Onlarda senin gibi insan neyden niye utanacaksin.. kendini okadar kasma ortamdan oldugun yerde , huzur bulamazsin .
Karsidakileride huzursuz edersin .
Onlarda nasil davranacagini bilmezler sana karsi. Bana misafir geldiginde mesela , asiri utangac olduklarinda nasil davranacagimi bende sasiriyorum.
Cunku karsindaki kiside huzursuzluk sezdimmi , ister istemez bende huzursuz oluyorum.
Bu utangacligi ancak sen kendi icinde cozebilirsin.
Cunku dusunsene ilerde , isteme olacak , nisanin olucak , dugun vs . Oooo , ozamanda boyle yaparsan en ozel gunleri kendine zehir edersin.:KK69:

Oyle olunca aklina tek sey getir , Onlarda senin gibi insan neyden niye utanacaksin.. kendini okadar kasma ortamdan oldugun yerde , huzur bulamazsin .
Karsidakileride huzursuz edersin .
Onlarda nasil davranacagini bilmezler sana karsi. Bana misafir geldiginde mesela , asiri utangac olduklarinda nasil davranacagimi bende sasiriyorum.
Cunku karsindaki kiside huzursuzluk sezdimmi , ister istemez bende huzursuz oluyorum.
Bu utangacligi ancak sen kendi icinde cozebilirsin.
Cunku dusunsene ilerde , isteme olacak , nisanin olucak , dugun vs . Oooo , ozamanda boyle yaparsan en ozel gunleri kendine zehir edersin.:KK69:
Aynen öyle oluyor ya. Hep böyle telkin etmeye çalışıyorum kendimi geçecek onlar da insan diye ama negatif enerji yayıyorum sanırım insanlara da. Erkek arkadaşım da sürekli rahatlatmaya çalışıyor beni ama ben beceremiyorum rahatlamayı. Aslında normalde çok girişken bi insanım ama konu onun ailesi olunca çok farklı oluyorum. Off off :KK34:

Aynen öyle oluyor ya. Hep böyle telkin etmeye çalışıyorum kendimi geçecek onlar da insan diye ama negatif enerji yayıyorum sanırım insanlara da. Erkek arkadaşım da sürekli rahatlatmaya çalışıyor beni ama ben beceremiyorum rahatlamayı. Aslında normalde çok girişken bi insanım ama konu onun ailesi olunca çok farklı oluyorum. Off off :KK34:
:KK70:Gecer insallah canim, bende senin gibiydim ama 2. Bulusma da aileyle ,acildim.utanmadim sanki baska aile varmis gibi kuruyodum kafamda:D

:KK70:Gecer insallah canim, bende senin gibiydim ama 2. Bulusma da aileyle ,acildim.utanmadim sanki baska aile varmis gibi kuruyodum kafamda:D
Ohoo kaç ikinci buluşma oldu bizim, ben hala sizden teyzeciğime geçemedim :D Hep böyle bi panik içinde geçiyor görüşmelerimiz. O da 1.5 yıl oldu artık yeter alış ilerde napıcaksın diyo ama ben hala yanlarında hiçbir şekilde rahat davranamıyorum kasılıyorum hep.. :(

Tatlım boş ver... Onlar sana o rahatlığı sağlasınlar önce. Sen acaba bende bir kusur bulurlar diye mi çekiniyorsun?

Tatlım boş ver... Onlar sana o rahatlığı sağlasınlar önce. Sen acaba bende bir kusur bulurlar diye mi çekiniyorsun?
Aslında bende bi kusur bulacaklar diye düşünmüyorum kendime güveniyorum, neden böyle olduğunu da hala çözebilmiş değilim.. Çok iyi insanlar ama erkek arkadaşımın annesi de birazcık uzak duruyor, o da benden kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü soğuk duruyorum baya istemsiz bir şekilde, oturup sohbet edemiyorum, ortak konu bulamıyorum öyle olunca da aşırı heyecan yapıyorum yani. Nasılsın iyi misin oluyor sonra susuyoruz.

Tatlım cekinmeye devam ettigin surece,birzaman sonra girdigin ortamlarda unutulursun,arka plana atılırsın,belkide bazı davetlere yada gidlecek yerlere sizinle olduklari zaman keyif aldiklari icin degil,sadece mecbur olduklari icin cagiracaklar...Utangaclıgını insanları dikkatli dinleyerek,gozlemleyerek sorulara kisa cevaplar vererek ve sadece oranin atmasferini soluyarak belli etmemeye calisirsan belki biraz daha rahat edersin..Karakterinle alakalı,birde asosyal bir insansan, toplum icine ciktigin zaman ister istemez bir utangaclik soz konusu olabiliyor

Tatlım cekinmeye devam ettigin surece,birzaman sonra girdigin ortamlarda unutulursun,arka plana atılırsın,belkide bazı davetlere yada gidlecek yerlere sizinle olduklari zaman keyif aldiklari icin degil,sadece mecbur olduklari icin cagiracaklar...Utangaclıgını insanları dikkatli dinleyerek,gozlemleyerek sorulara kisa cevaplar vererek ve sadece oranin atmasferini soluyarak belli etmemeye calisirsan belki biraz daha rahat edersin..Karakterinle alakalı,birde asosyal bir insansan, toplum icine ciktigin zaman ister istemez bir utangaclik soz konusu olabiliyor
Çok haklısın.. Ben de bundan korkuyorum zaten, şuan bu kadar heyecan yapıyorum ama acaba ilerde kim bilir neler olur diye düşünüyorum sürekli. Sevgilim de bu konudan rahatsız olunca artık bi çeki düzen vereyim kendime diye düşünüp buraya yazdım. Normal hayatımda çok sosyal bir insanım girdiğim ortamlarda çok konuşurum falan ama söz konusu onun ailesi olunca acayip kasıyorum..

Ohoo kaç ikinci buluşma oldu bizim, ben hala sizden teyzeciğime geçemedim :D Hep böyle bi panik içinde geçiyor görüşmelerimiz. O da 1.5 yıl oldu artık yeter alış ilerde napıcaksın diyo ama ben hala yanlarında hiçbir şekilde rahat davranamıyorum kasılıyorum hep.. :KK43:

Aslinda bir yandan böyle mesafeli olman iyi simdi korkuyorlardir senden :KK70:

Saka biyana , kasma kendini bosver tabiki yinede arada mesafen olsun .. okadar rahat olmayada gerek yok.
Ama kendi rahatin icin biraz rahat davranmaya.calis.

Aslinda bir yandan böyle mesafeli olman iyi simdi korkuyorlardir senden :KK70:

Saka biyana , kasma kendini bosver tabiki yinede arada mesafen olsun .. okadar rahat olmayada gerek yok.
Ama kendi rahatin icin biraz rahat davranmaya.calis.
Hahah :D
Bi dahaki görüşmemizde umarım daha rahat olurum ya.
Böyle giderse ilerde problem olacak hem benim için hem sevgilim için :/
Çok teşekkür ederim bu aradaa :)

Ayni kendimi gordum bende tanisma evresini erteledikce erteliyorum. Rahat olmak gerek dedigin gibi soguk gorurlerse kanlari isinmazsa yandik onuda artik yavastan ailen gibi gormeye calisarak yeniceksin yada sevgilin yanindayken onun guveniyle rahat olucaksin gulumsiceksin nese sacicaksin sart bunlar :)

Hahah :D
Bi dahaki görüşmemizde umarım daha rahat olurum ya.
Böyle giderse ilerde problem olacak hem benim için hem sevgilim için :/
Çok teşekkür ederim bu aradaa :)

Rica ederim canimmm :KK36:
Hic bir problem olmazzz , saygi sevgi olduktan sonraaa...:KK36:

Ayni kendimi gordum bende tanisma evresini erteledikce erteliyorum. Rahat olmak gerek dedigin gibi soguk gorurlerse kanlari isinmazsa yandik onuda artik yavastan ailen gibi gormeye calisarak yeniceksin yada sevgilin yanindayken onun guveniyle rahat olucaksin gulumsiceksin nese sacicaksin sart bunlar :)
Heheh :D
Keşke kolay olsa bu işler ya hemen alışsa insan.
Kaçıncı görüşmemiz hala sizden nasılsınızdan sağolun iyiyimden öteye gidemiyorum :D

Kayınvalide ile konuşacak ortak mevzu bulmak aslında o kadar da sıkıntı değil, paylaştığınız koskoca bir insan var ortada :)
İnsan sevgiliyi büyümüş haliyle gördüğünden küçüklüğünü de merak eder, ee annesi de anlatmak ister. Biz öyle yakınlaşmıştık, sonrasında mesleğiyle ilgili sorular sordum, o bende merak ettiği şeyleri sordu, ben anlattım. Sanki kolaymış gibi geliyor şimdi ama o tedirginliği ben de az yaşamadım, kendi kendime en kötüsü ne olabilir ki? Benim sevdiğim insanı yetiştiren insan beni de sever, ben de onu severim diyerek rahatlattım kendimi.

Kayınvalide ile konuşacak ortak mevzu bulmak aslında o kadar da sıkıntı değil, paylaştığınız koskoca bir insan var ortada :)
İnsan sevgiliyi büyümüş haliyle gördüğünden küçüklüğünü de merak eder, ee annesi de anlatmak ister. Biz öyle yakınlaşmıştık, sonrasında mesleğiyle ilgili sorular sordum, o bende merak ettiği şeyleri sordu, ben anlattım. Sanki kolaymış gibi geliyor şimdi ama o tedirginliği ben de az yaşamadım, kendi kendime en kötüsü ne olabilir ki? Benim sevdiğim insanı yetiştiren insan beni de sever, ben de onu severim diyerek rahatlattım kendimi.
Bunları mutlaka deneyeceğim.. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederimm :) Beni seviyorlar bildiğim kadarıyla fakat soğuk bulduklarını hissediyorum.. Açıkcası çok fazla bir araya gelemiyorum çekingenliğim sebebi ile. Ama ilk fırsatta bu dediklerini denicem.. Umarım şu heyecanı tedirginliği atlatırım bir an önce :)

Bunları mutlaka deneyeceğim.. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederimm :) Beni seviyorlar bildiğim kadarıyla fakat soğuk bulduklarını hissediyorum.. Açıkcası çok fazla bir araya gelemiyorum çekingenliğim sebebi ile. Ama ilk fırsatta bu dediklerini denicem.. Umarım şu heyecanı tedirginliği atlatırım bir an önce :)

Atlatırsın tabii, yeter ki olumsuz bir şey hissedersen büyütme. Sevgilin annesini doğduğundan beri tanıyor sen ise tanıştırıldığın günden beri, onun için kvnin bir söylediğine içten içe alınırsan sevgiline sor mutlaka gerçekten öyle mi demek istedi diye, o ne diyorsa gerçekten odur. Soğuk bulma ihtimalleri de var evet ama ama kendi kendini gerçekleştiren kehanet gibi bir şey bu, davranışlarını bu yargına göre göre yaparsan ister istemez tedirginliğini, heyecanını da beslersin ve hakkaten senin hata yapmamak için sığındığın çekingenlik soğukluk olarak kalır karşıdakinin gözünde.

Ben ilk tanıştığımızda uzun bir etek giymiştim az kalsın yere kalpaklanıyordum elini öperken. Ya kesin beni daha yürümeyi bile beceremeyen insan olarak gördü diye yedim kendimi. Sevgilim saçmalama annem eteğini çok beğenmiştir başka da bir şeye dikkat etmemiştir ama hakkaten neydi ya o öyle diyerek kahkahalarla güldü, ben senin annenin yanında heyecanlanmam artık daha kötüsü olamaz dedi, o da benim annemle tanıştığında yolda üçümüz yürürken ağaca çarpıp bütünleşti, nasıl diye sorma hala aklıma geldikçe sadece gülüyorum çünkü :))) Annelerimiz iki olayı da hatırlamıyor :KK66:

Back
X