- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
Annemde , babamda 1.60 boyundalar
ben 1.71![]()
Benim cocukta bir hayli uzun![]()
olabilir yani neden olmasın
Spor ve dengeli beslenme onemli sanırım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemde , babamda 1.60 boyundalar
ben 1.71![]()
Benim cocukta bir hayli uzun![]()
olabilir yani neden olmasın
1.75 boyundayım annem de o kadar uzun bir kadın değildir ama beni küçüklüğümden itibaren asma yaprağı ile beslemiş asma yaprağında sütten daha çok kalsiyum vardır size tavsiyem bol bol sarma yedirin kızınıza yada başka şekillerde yedirin asma yaprağını
süt kalsiyum oranı:120
asma yaprağı kalsiyum:392
Beslenme konusunda çok zorlama. Her çocuk gibi gerekli olanı alması yeterli.
Ama canlı örneklerini gördüm. Bir arkadaşım kendi de eşi de oldukça kısa olmalarına rağmen oğlunun sporla 1.85 i aşmasını sağladı.
Özellikle basketbol, voleybol ve yüzme. Kızlar için basketbol ikinci tercih olmalı. Ama voleybol ve yüzmeyle hem boyu uzar, hem de mükemmel bir fiiziği olur.
annem miniciktir 1,58 falan
babamda olsa olsa 1,77..
abiler 1,86-1,90
ben 1,80
eşim 1,92
şuan hamıleyım ve bebegım uzun olur diye düşünüyorum :)
Merhaba hemcinslerim.
Sorunum şu;
Kızımın boyunun benim gibi kısa olmasını istemiyorum.
İnternetten beslenme düzeninin falan köküne kadar hatmettim.
Ama canlı örneklere ihtiyacım.
Denediginiz ve ise yaradigini bildiginiz yollar var mi?
Ben 1.58,esim 1.83 cm bu arada..
Annemin boyu 160 belkide 159 dur babamın boyu 169 en fazla 170 dir benim boyumda 155 civarı erkek kardeşim 18 yaşında boyu 1.88 kendisi spor yapıyor düzenli olarak zaten sporcu uzak doğu döğüşleri yapıyor sporun gerçekten çok faydası oldu boyu konusunda.
Kardeşimin boyu küçükken kısaydı canım aslında 10 yaş civarına kadar anne sütü vs hiç görmedi gerçi bende görmedim kardeşim 10 yaşında spora başladı yaklaşık 8 yıl oldu 8 yıldır hiç bırakmadı hatta uzun yıllardır görmeyenler bile şaşırıyor aslında, bende spora gitseydim zamanında çok uzardı ama ben gitmedim annemle-babam beni spor için hem yüzmeye yazdırdı hem tekwandoya yazdırmıştı küçükken yüzmeyi biliyorum zaten ama sıkıldım gitmedim tekwandoyada gitmedim vazgeçtim kardeşim gibi azimli olmadımgenelde kız,anneyi; oğlan çocuğu da babayı geçer,
eğer babanın boyu bayağı bir uzunsa kız,anneyi bayağı bir geçer.
genelde gördülerim bu yönde.ama siz anneninizi geçememişsiniz,
tezim çürüdü resmen
bizdede aynı sıkıntı var
ben 166 cm,eşim 168
tahmini aramızda bişey olur ya da en iyi ihtimal babayı birkaç santim geçer diye tahmin ediyordum.
birde genelde bebekken,çocukken ki boyu nasıl ise yani üst sınırda mı yoksa hep ortalarda mıydı?
ilerdeki boyunu büyük bir oranda belirliyor.
besinden ziyade sporun çok faydası var özellikle yüzme;yaz kış gönderebilirsiniz.
O belli olmuyor ya halamda eside kisalar ama çocukları uzun beslenmede etken tabiki
Benim kardeşim etten başka birşey yemez aslında,en sevdiği yemek et,börek,makarna ve patates kızartmasıdır sebze yemeğini ağzına sürmez yada kuru bakliyat türünü annemde sebzeyi börek yaparak yediriyor kardeşime ama küçüklüğünden beri süt içer günde 2 su bardağı.