• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanıyorum

Çok hareket etmezsen, daha geç dogum olur. Tabii ne kadar sağlıklı, orasını bilemem ve doğumuda zorlaştırır.

Ayrıca herkesin çocuğu ayni kiloda doğmuyorki. Mesela 9 aylik cocuk bazen 2.7kg oluyor bazen 4.7kg.

Çocuğum çok iri oldugu için erken doğum oldu dersiniz, olur biter.
Anneler harici kimseninde aklinda tutacağını sanmıyorum...
Şahsen ben simdiye kadar kimseyi hesaplamadim, hatta dügüne gittigim tarihi bile çoğu zaman hatirlamiyorum

El alem ne der'i birakin yahu. Evlisin artik yari yolda da kalmamissin. Duygusallik ve kaygi elbette olur hormonlardan dolayi ama bu bebegine ve ic huzuruna zarar verir.

Önceden doktorunuzla konuşun tam haftanizi yakinlarinizin yanında söylemeyin gebelik şekeri ve enfeksiyondan dolayı erken doğmuş dersiniz olur biter... İki üç hafta çok didiklenmez bence...

Kimseye bir şey söylemek zorunda değilsiniz.
Siz ezildikçe üstünüze gelirler, siz dik durdukça seslerini keserler.
Kayınvalidem evlendiğinde hamileymiş. 7 aylık doğdu deriz diye kendilerince plan yapmışlar ve eşim gerçekten 7 aylık doğmuş. Kimseye tek kelime ettirmemişler. Bu konuda sizi kınayacak insanın zaten hayatınızda yeri yoktur. Turnusol olsun size.

Sizin aileniz ve eşinizin ailesi ile aynı şehirde mi yaşıyorsunuz? Aradaki fark az olduğu için bebeğe bakınca dikkat çekmez. Ama doğumda hastanede dikkatli olun. Tutar doktor "tam haftasında geldi vs derse" kötü olur. Hastanede eşiniz "yanında ben kalmak istiyorum" desin. Aileleri mümkün olduğu kadar uzak tutun hastaneden. Doktorla önceden görüşün. Kusura bakmayın sizi biraz stres yapmış olabilirim ama önceden tedbir almak iyi olur.

Erken doğum hikayesi ile ilgili arkadaşlar yaratıcı fikirler vermiş zaten :)

Buarada sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim.

dedikodu icin saglam malzeme vermissin ama cevreye haha! cevremde oldu boyle bir durum, cok espirileri donmustur, Allah buyuk konusmus saymasin insallah ama cok eglenceliydi napalim.

Back
X