Utanma

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.919
3.295
133
Arkadaşlar yazmıştım eski bir konumda, internetten bir sitede çalışıyorum çeviri olsun makale yazmak olsun.
Şimdi birisine makale yazdım. Adam ilk makaleyi yolladığım anda okudu hmm çok genel olmuş falan dedi. Okuduğuna eminim çünkü makale üzerinden örnekler vererek yorum yaptı. Sonra ben adama apayrı bir konu önerdim kabul etti, o konuda bir makale daha yazdım bunun üzerine ve gönderdim. Gönderiş o gönderiş. En son Pazar günü ben uçaktayken mesaj atmış yarın döneceğim sana diye ama çarşamba oldu.
Şimdi neden direkt yolladın diyecek olabilirsiniz ama bu işleri yaptığım site işverenlerin işi görmeden para ödemesini yasaklamış. Canlı desteğe bağlandım durumu anlattım adama bu konuda mail atmışlar.
Ama arkadaşlar utanıyorum. Az bir para değil saatlik çalıştığım için, yaklaşık 2000 TL dolardan çevirince. Fakat nedense paramı istemeye utanıyorum. Sanki e kaçmıyoruz işte buradayız diye vicdanıma oynayacak gibi geliyor (adam yabancı bu arada) Hakkım olan para ama nedense çok utanıyorum sizce neden böyle ?

Adam Uzakdoğu’da yaşıyor. Düşünün ki ben bir gece oturdum makalesini yazacağım diye sabah beş buçuğa kadar uğraştım sonra hatta düşündüm ki e onlarda öğlen saati dönebilir bana. Dönmedi.
Adam yarım saat önce çevrimiçi olmuş Allah çarpsın kendisinin lisanıyla sitem etmemek için zor duruyorum

Kendi lısanıyla sitem et asırı cool durur bencesimdı bi İngiliz bana kendi dilimce sitem etse emegıne saygımdan parasını verırım

Umarım en kısa sürede ücretinizi alırsınız. Ben 2 den fazla dili ana dili gibi bilen insanlara büyük saygı duyuyorum. Lütfen utanmayın. Tekrar şirketiniz ile irtibata geçin en kötü onlar ödemenin olmasını sağlar

Çünkü ne bir dönüş yaptı ne iyi olmuş ne de kötü olmuş dedi. E bir sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum. Vermesi lazım bu durumda. Bu adam ayrıca sabah beş buçuğa kadar çalıştığımı biliyor kendisine de söyledim.
Hayır garip olan adam giriyor bana ya görüldü atıyor ya da mesajları okumuyor. Canlı destek de adamın ödeme yönteminde sorun olduğunu söyledi (yani mesela banka kartı tanımladıysa bakiyesi yetersiz gelmiş). bu konuda mail gitmiş adama. Anlamıyorum ki.

Koreceyi biraz unuttum aslında geliştirmem lazım umarım verirler. Bir taraftan vicdanım ağır basıyor ya belki adam cidden görmemiştir diye

Bir kaç gün daha bekleyip öyle tepki verseniz olur mu?Yayınlamışlar mı orasını anlamadım.Ama istemek hakkınız.Siz işinizi ciddiyetle yapıyorsanız onlar da yapsın.Profesyonel anlamda bu böyle.

Bir kaç gün daha bekleyip öyle tepki verseniz olur mu?Yayınlamışlar mı orasını anlamadım.Ama istemek hakkınız.Siz işinizi ciddiyetle yapıyorsanız onlar da yapsın.Profesyonel anlamda bu böyle.
Cuma göndermiştim makaleyi. Yeterince beklediğimi düşünüyorum. Benim aklıma nedense alıp kullandığı geldi ama kendisine tabii ki böyle bir şey söylemedim.

Yabancılarda o tarz duygular yok e kaçıyor muyuz gibi. İş veren sen olsan çoktan senden istemişti. O yüzden rahat ol. Hakettiğin bi parayı istiyorsun utanmana gerek yok

Arkadaşlar adam siteye girmiyor. Canlı destek adama mail yollamıştı o mailden sonra girdi ama mesajlarımı okumadı bile..
İtiraz açmayı düşünüyorum sitede ama ya kaybedersem? Hem adam siteye girmediği için daha da suçlu duruma düşmez miyim? Mesela itirazı görünce “neden beklemeden yaptın Kİ böyle bir şey” moduna girer mi? Ya da beğenmedim olmamış diye parayı vermeme şansı var mı acaba hayır bir de evet insanları genellemek yanlış ama adam Koreli ya onlar böyle konulara takıktır genelde dakik olurlar

Arkadaşlar son durumu bildiriyorum.. adam sitede projeyi başlatmamış gözüküyor dolayısıyla itiraz da edemiyorum Siteye girmiyor. Kafayı yiyeceğim

O utanmıyorsa sen niye utanıyorsun hakkın olanı istiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…