04.11.2008 günü Kocaeli'den(okuldan) İstanbul'a geldim,eve gitmek için otobüse bindim.
Eve 5 dakika kala otobüste çığlıklar yükseldi.
Bir baktım adamın biri yerde yatıyor,fenalaşmıştı.
Bu arada otobüsün içi kalabalık tabii,herkes şaşkın şaşkın bakıyor.
Ben o sırada azda olsa bu konuda eğitimim olduğu için hemen adamın yanına gidip
gereken kontrelleri yaptım.
Şoför o sırada oturduğu yerden 'o şarhoştur,yoktur birşeyi' dedi ve zahmet edip yanımıza geldi.
Adamda alkol kokusu yoktu,giyimi de gayet iyiydi.
Şoför yaka paça durağın birine taşıdı adamı,liseli bir kız 'adamcağızı durağa atmayacaksınız herhalde değil mi?' dedi.
Bende 'baygın birini bu şekilde taşıyan insandan herşeyi beklerim' dedim.
Aman Allah'ım o da ne adamı o halde durağa bıraktı 'bu alkollü kesin alkollü' deyip bastı gaza.
Bir Allah'ın kulu sesini çıkarmadı,benden ve o liseli kızdan başka.
Halbuki oturduğum yerde en az 3 sağlık ocağı var ve hepsi otobüsün geçtiği yolda.
Be insafsız adam o adamcağızı oraya atana kadar,sağlık ocağının önünde durup oraya teslim etseydin ya..
İner inmez plakayı,tarihi,saati kaydettip şoförün gözüne baka baka.
Orada yığılıp kalan uyuşturucu bağımlısıda olabilirdi,alkolikte,tinercide,bacında olabilirdi,ananda,babanda sonuçta bir can taşıyor ve o sırada sana emanet..
Gerekli yerlere gerekli şikayette bulunacağım.
Lütfen çevremizde olup bitene göz yummayalım,o kişi en sevdiğimiz insanda olabilirdi..
Eve 5 dakika kala otobüste çığlıklar yükseldi.
Bir baktım adamın biri yerde yatıyor,fenalaşmıştı.
Bu arada otobüsün içi kalabalık tabii,herkes şaşkın şaşkın bakıyor.
Ben o sırada azda olsa bu konuda eğitimim olduğu için hemen adamın yanına gidip
gereken kontrelleri yaptım.
Şoför o sırada oturduğu yerden 'o şarhoştur,yoktur birşeyi' dedi ve zahmet edip yanımıza geldi.
Adamda alkol kokusu yoktu,giyimi de gayet iyiydi.
Şoför yaka paça durağın birine taşıdı adamı,liseli bir kız 'adamcağızı durağa atmayacaksınız herhalde değil mi?' dedi.
Bende 'baygın birini bu şekilde taşıyan insandan herşeyi beklerim' dedim.
Aman Allah'ım o da ne adamı o halde durağa bıraktı 'bu alkollü kesin alkollü' deyip bastı gaza.
Bir Allah'ın kulu sesini çıkarmadı,benden ve o liseli kızdan başka.
Halbuki oturduğum yerde en az 3 sağlık ocağı var ve hepsi otobüsün geçtiği yolda.
Be insafsız adam o adamcağızı oraya atana kadar,sağlık ocağının önünde durup oraya teslim etseydin ya..
İner inmez plakayı,tarihi,saati kaydettip şoförün gözüne baka baka.
Orada yığılıp kalan uyuşturucu bağımlısıda olabilirdi,alkolikte,tinercide,bacında olabilirdi,ananda,babanda sonuçta bir can taşıyor ve o sırada sana emanet..
Gerekli yerlere gerekli şikayette bulunacağım.
Lütfen çevremizde olup bitene göz yummayalım,o kişi en sevdiğimiz insanda olabilirdi..