• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanmaz,bencil insan

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
316
İstanbul
04.11.2008 günü Kocaeli'den(okuldan) İstanbul'a geldim,eve gitmek için otobüse bindim.
Eve 5 dakika kala otobüste çığlıklar yükseldi.
Bir baktım adamın biri yerde yatıyor,fenalaşmıştı.
Bu arada otobüsün içi kalabalık tabii,herkes şaşkın şaşkın bakıyor.
Ben o sırada azda olsa bu konuda eğitimim olduğu için hemen adamın yanına gidip
gereken kontrelleri yaptım.
Şoför o sırada oturduğu yerden 'o şarhoştur,yoktur birşeyi' dedi ve zahmet edip yanımıza geldi.
Adamda alkol kokusu yoktu,giyimi de gayet iyiydi.
Şoför yaka paça durağın birine taşıdı adamı,liseli bir kız 'adamcağızı durağa atmayacaksınız herhalde değil mi?' dedi.
Bende 'baygın birini bu şekilde taşıyan insandan herşeyi beklerim' dedim.
Aman Allah'ım o da ne adamı o halde durağa bıraktı 'bu alkollü kesin alkollü' deyip bastı gaza.
Bir Allah'ın kulu sesini çıkarmadı,benden ve o liseli kızdan başka.
Halbuki oturduğum yerde en az 3 sağlık ocağı var ve hepsi otobüsün geçtiği yolda.
Be insafsız adam o adamcağızı oraya atana kadar,sağlık ocağının önünde durup oraya teslim etseydin ya..
İner inmez plakayı,tarihi,saati kaydettip şoförün gözüne baka baka.

Orada yığılıp kalan uyuşturucu bağımlısıda olabilirdi,alkolikte,tinercide,bacında olabilirdi,ananda,babanda sonuçta bir can taşıyor ve o sırada sana emanet..

Gerekli yerlere gerekli şikayette bulunacağım.

Lütfen çevremizde olup bitene göz yummayalım,o kişi en sevdiğimiz insanda olabilirdi..

otobüsün plakasını almakla büyük akıllılık etmişsiniz...orda yatan kendisi de olabilirdi... insanlarda insaf denen şey kalmamış... o kadar önyargılı bir toplum olduk ki ne yazık ki...

Çok iyi yapmışsın bencede şikayet et ama bayılan adama çok üzüldüm :çok üzgünüm:
Nasıl bi vicdan var bu insanlarda hatta vicdan yok :1no2: Of off gittikçe kötüye gidiyo bu dünya maleseffff benneyaptımki

çok kötü bir durum ya kalp krizi geçiren bir vatandaşta olabilir böyle yere yıgılan biri ellenmezki hemen yanlış bir hareket hayatına mal olabilir keşke bırakmasına izin vermeseydiniz adamcagızı oraya insanlara neoluyo böyle ya anlıyamıyom yardımcı olsa ne olurdu şöför acabaaaa şikayet etmekle eniyisini yapmışsın cnm böylelerine haktır

herne sebebten bayımış olursa olsun ınsandır...
bızım basımızada gelebılır...allah korusun...
ınsanı duyguları kaybettık mılletce...ceneye gelınce bol cene..
ama falıyete gelınce hıc kımseden ses cıkmaz oldu....
o kişinin bır an once hastaneye yetıştırılmesı gereken bır durumda olabılır....
belkıde ölümüne sebeb oluna bılır...
allah herkesın kalbıne ınsah merhamet versın...

bence cok ıyı yapmısın...plakasını almaklada kutlarım canım...bazı durumlara sessız kalmamak gerekıyor....duyarlı oldugun ıcın tesekkurler...

ben inanamıyorum o halde olan her ne olursa olsun ister bağımlı ister alkolik yada epilepsi hastası yada ölümcül virüslü neticede sağlık problemi var yardımcı olmak sosyal görevimiz deil mi?o halde olan hepimizin bir yakını olabilirdi.insanlık nereye gidiyor anlamıyorum vallahi sokakta başıma bişey gelirde ölürüm diye deil tek başıma ortalıkta sefil olurum die korkuyorum....

anlamadım canım sofor duraga tasıdı sende o otobute gıttınmı soforle bırlıkte sonra adamı orda bırakıp

cok iyi yapmissin canim vallahi çok da akillica davranmissin
seni tebrik ediyorum
O sofor adam insanligini kaybetmis yaziklar olsun ona
Umarim o yigilan adamcagiz iyidir simdi
:teselli:

Durağın bulunduğu yer mezarlık önünde tenha bir durak ve akşam saatiydi,tek başıma ilgilenemedim,durakta bekleyen bir beyden rica ettim.birini daha bulup sağlık ocağına götürdüler.

anlıyorum.. örnek bir davranış biçimi... gurur duydum seninle antrenör.. tebrik ederim...ve allah razı olsun senden canım arkadaşım..sen ve senin gibiler bu topluma lazım...belki de o kişi hayatını sana borçlu olabilir..onun yaşamasının vesilesi sensin belki de..ne mutlu :) seninle övünüyorumm!a.s.

ya istanbulda olunca hiç şaşırmadım malesef.beni buraya ilk geldiğim zamanda başıma buna benzer bi olay gelmişti.adamın biriyle kavga etmiştim terbiyesizce bi hareketten dolayı.şoför yada otobüstekilerin bi taneside azını açıp tek kelıme etmedi.o kadar şaşırmıstım ki.ablam burda yaşıyınca alışıyor insan bunlara takma dedi.gercekten de o olay benim kendı memleketimde olmuş olsaydı çok büyük olaylar çıkardı.burda ınsanlar ruhsuzlaşmışlar artık.yanii şikayet etsende eminim hiç birşey değişmemiştir.o insanlarda ruhsuz çünkü.bu memlekette suçlular hep ödüllendirilir..malesef

şunu bir kez daha anladım ki insanlıktan çıkmak böyle birşeymiş demek:1no2:
ben dün evime yakın bir marketin kapısında büzüşüp uyuyan bir köpek gördüm,titriyordu,neden bılmıyorum
ya hastaydı,ya soğuktan üşümüştü
bir köpeği bile o halde görünce benim içim acıyorken,şu otobüs şöförünün yaptığına bakın
Allah herkesin kalbine göre versin
kim bilir bir gün aynı şey kendisinin de başına gelir de anlar nasıl olduğunu:kızgın:

duyarlılığınız için ayrıca kutlarım sizi:hooray:
sevgilera.s.

anlıyorum.. örnek bir davranış biçimi... gurur duydum seninle antrenör.. tebrik ederim...ve allah razı olsun senden canım arkadaşım..sen ve senin gibiler bu topluma lazım...belki de o kişi hayatını sana borçlu olabilir..onun yaşamasının vesilesi sensin belki de..ne mutlu :) seninle övünüyorumm!a.s.

Teşekkür ederim..Dilerim Allah'tan insanlar birilerine yardım etmek için,kendi başlarına da kötü birşey gelmesini beklemez,yoksa herşey için çok geç olacak..

şunu bir kez daha anladım ki insanlıktan çıkmak böyle birşeymiş demek:1no2:
ben dün evime yakın bir marketin kapısında büzüşüp uyuyan bir köpek gördüm,titriyordu,neden bılmıyorum
ya hastaydı,ya soğuktan üşümüştü
bir köpeği bile o halde görünce benim içim acıyorken,şu otobüs şöförünün yaptığına bakın
Allah herkesin kalbine göre versin
kim bilir bir gün aynı şey kendisinin de başına gelir de anlar nasıl olduğunu:kızgın:

duyarlılığınız için ayrıca kutlarım sizi:hooray:
sevgilera.s.

Teşekkür ederim.:1hug:
Malesef insanlar çok duyarsız,insana böyle davranan,hayvanlara nasıl bir muamele yapar düşünmek bile istemiyorum.

ben yolda gördüğüm hayvana bile kıyamazken insana dönüp bakmayan insan denilen yaratıklarla aynı dünyada yaşamaktan utanıyorum.

Back
X