Utanmaz kiracı !!!

ireemmss

2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
91
28
38
Yardımcı olanlara tek tek dua edicem. Bizim başka bir şehirde evimiz var kirada. Kiracı olacak utanmaz adam 5 aydır kira vermiyor. Calistigimiz icin gidemedik. Elimizde TC kimlik numarası var. 1 yıllık ta kontrat var. Avukattan randevu aldık ben bir de size danışmak istedim. Ne yapmamız gerekiyor bizim şimdi? Ne kira ödüyor ne aidat. Ödenmeyen kiraları alabilecek miyiz biz simdi? Evden nasıl cikaracagiz?

Babamın da yaşadığımız şehirden ayrı bir şehirde kirada evi vardı.
Babamlar zaten Almanya'da. Burada da sürekli gidip ilgilenilmiyordu.
Kiracı neredeyse her ay şu tadilatı yaptırdım, eve bilmem ne yaptırdım diye kirayı eksik gönderiyordu.
Babam sonunda çareyi evi satmakta buldu.
Kiracılarla uğraşmak çok zor. Hele sürekli gözünün önünde de değilse başka bir şehirdeyse daha da zor.
Evden kiracıyı çıkarmak da kolay değil, yine de avukat en doğru bilgiyi verir.

Yardımcı olanlara tek tek dua edicem. Bizim başka bir şehirde evimiz var kirada. Kiracı olacak utanmaz adam 5 aydır kira vermiyor. Calistigimiz icin gidemedik. Elimizde TC kimlik numarası var. 1 yıllık ta kontrat var. Avukattan randevu aldık ben bir de size danışmak istedim. Ne yapmamız gerekiyor bizim şimdi? Ne kira ödüyor ne aidat. Ödenmeyen kiraları alabilecek miyiz biz simdi? Evden nasıl cikaracagiz?

1..noterden iki kere ihtarname cekip odemezlerse evden cikartabilirsiniz

2.. İcra takibi baslatabilirsinz

avukat ıkı yoldan gıdebılır once ıhtarname cekebılır yada dırek ıcra takıbı yapabılır....siz daha once kıra vermedıgı ıcın ıhtarname cektınız mı,çektıysenız kaç tane dırek tahlıye sebebı olur o yuzden soruyorum

Öncelikle adamın maddi durumunu araştırın derim.Bakalım ödeyecek gücü var mı? Ona göre işlemlere başlayın yoksa boşuna zaman harcamayın.

avukat ıkı yoldan gıdebılır once ıhtarname cekebılır yada dırek ıcra takıbı yapabılır....siz daha once kıra vermedıgı ıcın ıhtarname cektınız mı,çektıysenız kaç tane dırek tahlıye sebebı olur o yuzden soruyorum

Yok cekmedik ihtarname daha önce. Adam calisiyo sigortali iste. İcra takibi nasıl bi süreç biraz bilgi verir misiniz

adamla telefonda goruuyormusunuz gercekten maddi durumu olmadıgından odeyemiyorda olabilir ne kadardır kiracınız oncesinde oduyormuydu bunlarda onemli

adamla telefonda goruuyormusunuz gercekten maddi durumu olmadıgından odeyemiyorda olabilir ne kadardır kiracınız oncesinde oduyormuydu bunlarda onemli
5 aydir oturuyo kiraci hic kira odemedi telefonlari acmiyo yüzsüz adam resmen evde bedava oturuyor. Calistigindan eminiz sigortalı iste.

İcra takibi için avukatla mi gorusmemiz gerekiyor yoksa noterden mi yaptiriyoruz?

Bir avukata yaptirabilirsiniz ama isterseniz icra dairesine kendiniz basvurup halledebilirsiniz.

Kiraciniza icra takibi icin kagit gidecek 7 gun icinde ode, 7 gun icinde itiraz et secenekleri olacak. Eger itiraz etmez ve odemezse icra takibi baslar.

3 4 ay surebilir bu. Ve kiraciniz evden cikabilir ,kacabilir. Bu durumda evinize baska kiraci alip ustune islem yapmamalisinz

Bir avukata yaptirabilirsiniz ama isterseniz icra dairesine kendiniz basvurup halledebilirsiniz.

Kiraciniza icra takibi icin kagit gidecek 7 gun icinde ode, 7 gun icinde itiraz et secenekleri olacak. Eger itiraz etmez ve odemezse icra takibi baslar.

3 4 ay surebilir bu. Ve kiraciniz evden cikabilir ,kacabilir. Bu durumda evinize baska kiraci alip ustune islem yapmamalisinz

Sureci kisaltamaz miyiz peki :(
Kaçarsa ne olacak peki elimizde kimlik numarası falan var.

Sureci kisaltamaz miyiz peki :KK43:
Kaçarsa ne olacak peki elimizde kimlik numarası falan var.

Paranizi almaniz bu kadar surer ama takip baslatilinca 30 gunde hic bir para odemesi vs olmazsa evi bosaltmalari icin icra dairesine tekrar gidiyorsun evi bosaltiyorlar. Ama odenmemis kiralari
almak bu kadar kisa surede olmayabilit.

Kacarlarsa bir sey olmaz icra devam eder ki ben o kagidin ustune odemeyeceklerini sanmiyorum. Eger icradan kurtulmak isterlerse 7 gunde odemeleri gerek bence oderler

Paranizi almaniz bu kadar surer ama takip baslatilinca 30 gunde hic bir para odemesi vs olmazsa evi bosaltmalari icin icra dairesine tekrar gidiyorsun evi bosaltiyorlar. Ama odenmemis kiralari
almak bu kadar kisa surede olmayabilit.

Kacarlarsa bir sey olmaz icra devam eder ki ben o kagidin ustune odemeyeceklerini sanmiyorum. Eger icradan kurtulmak isterlerse 7 gunde odemeleri gerek bence oderler

Çok teşekkürler

Yok cekmedik ihtarname daha önce. Adam calisiyo sigortali iste. İcra takibi nasıl bi süreç biraz bilgi verir misiniz
sız kıracıdan alacaklarınız ıcın ıcra takıbıne gırıseceksınız....teblıgat gıdecek once kıracıya ıtıraz etmezse kesınleşecek.bu durumda maaşı varsa 1/4 une hacız koyabılırsız.yada hacze gıdebılırsınız ama ev hacızlerı kalktı artık sade korkutmak ıcın.avukat sıkıysa taahhut alır vs vs bırsekılde odetır

Back
X