merhaba. hamileliğimin 13. haftasında rahimde yarım şekilde perde olduğu tespit edildi. yani rahmim kalp şeklindeymiş. o zamana kadar böyle bir şeyin varlığından haberim yoktu. dr um bebekte organ eksikliğine sebep olabilir dedi. 20. haftada ayrıntılı ultrasonda bebeğimde herhangi bir sıkıntı olmadığını gördük. yalnız bu defa erken doğum riski ile karşı karşıya kaldım. nitekim 31 haftalıkken doğum sancısı ile hastaneye kaldırıldım. hastanede sürekli serum ve ilaç verdiler. bebeğim 34 haftalık olunca daha fazla engel olamadık. bebeğim dünyaya geldi. neyseki çok sağlıklıydı, küveze konmadı, onu kucağıma aldım. doğumdan sonra dr um hitereskopi yaptırıp bu parçadan kurtulmam gerektiğini söyledi. ama ben cesaret edip bir daha hiç dr a gitmedim. şuan 6+4 haftalık hamileyim(sürpriz oldu) septum ultraonda hemen gözüktü. başka bir dr a gittim bu kez. bu dr da düşüğe ya da erken doğuma sebep olacağını söyledi. hayırlısı artık, allah büyük. bol bol dua ediyorum. bu arada bebeğim şimdi 17 aylık çoook tatlı ve sağlıklı.

umarım bu deneyimim aydınlatıcı olmuştur. rahim anomalisi olan arkadaşlar önce gebeliği denemenizi öneriyorum.