utroson fotografindan anlayanlarr

aysu1927

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
71
25
3
31
Arkdaslar 6 haftalik hamileyimdoktora gittim ilk utrosn goruntum doktor ilk gittigim bi doktordu ve tartstk hc bi bilgi vermedi kese olusmus dedi bosmu dolumu anlarmisiniz suan gidemiyorum imkanlarimdan dolayi haftaya gidicem ins yardimci olurmusunuz anlarsaniz

Eklentiler

• SI_20160717_200408.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 319
  • SI_20160717_200258.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 300
henüz küçük görünüyor kese kaç cm demişti. sağında solunda yazar. keseden yaklaşık 10 gün sonra kalp atışı duyulur. ultrason görüntüsüne göre hamilelik başlamış ama yaklaşık 10 gün beklemek lazım. kalp atışı oluşacak mı diye. boş olup olmadığını anlamak içinde beklemek gerekiyor ultrason görüntüsü yeterli değil.
kalp atışını duyana kadar net birşey doktorlar söylemiyor. o yüzden acaba boşmu dolumu diye düşünmemeliyiz. ilk zamanlar binbir türlü soru geliyor aklına insanın. iyi bir doktora denk gelmek yada anlaşabileceğiniz bir doktora denk gelmedikce sorular ve sorunlar çok büyür. en kısa zamanda ii bir doktora denk gelmenizi ve hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmeni dilerim.

Cok tsk ederim canim pek anlamadm bide ilk hamileligim izmirdeym suan gorumcemlerimin yanimda adim atsam para yeslyurtta devlet hasyanesine gittim iyi diye 100 liradan cktim ve doktor bana agza alinmicak sekilde konustu tersledi atti sadece hersey normalmi dedigim icin. Dedm bu parayi ozele verirdim pisman oldum memlekette guwendigim cok fazla doktor war burdakiler pek ilgilenmiyolar yada bana denk geldi torbalidakide ayni seyi yapinca pes ettm ama aklimda bir suru soru isareti kaldi sabirsizlaniyorum

Güzel kardeşim heyecanını anlıyorum ama gebelikte 6. Hafta çok erken zaten ilk 8 haftadan önce doktordan bebekle ilgili sağlam bilgi alamazsınız.
Bebekle alakalı kesin ve sağlıklı bilgi almak için en az 10 gün daha beklemeni öneririm. Doktorunla da gereksiz tartışmaya girmene gerek yok.Hele ki devlete gidiyorsan doktorla aranı iyi tutmanı öneririm.
Ben Özel Acıbadem hastanesine gidiyorum muayene ücreti 400 lira ve doktorumla 1 saat boyunca sohbet edebiliyorum dilediğim zaman arayabiliyorum ve yüzlerce soru sorabiliyorum tatmin edici cevap alana dekte sormaya devam ediyorum.
Ama arkadaşım Devlete gidiyor muayenesi 10 dakika sürüyor ve soru sormaya zaman vermiyorlar tatmin edici cevapta vermiyorlar ultrason cihazları da genelde eski model oluyor.
Benim doktorum da 2 boyutlu 3 ve 4 boyutlu ultrason cihazları var her gittiğimde ayrıntılı USG bakıyor.
Demem o ki Devlet hast ve sgk anlaşmalı özelden pek bir ilgi bekleme kendini de boşa üzme.
Allah teâlâ sağlıkla imanla doğmasını nasip etsin inşaAllah...

Benim sat 10 haziran.4 hafta 3 Günlükken şiddetli ağrı ile hastaneye gittim.Dr ultrason da keseyi tam göremedi. Zaten bETA hcg 1300lerdeydi.haftaya gel kese oluşmuş mu bakalım dedi.gebeliğin tam sağlikli teshisi 8.haftalarda kesinlesiyormus.eğer sansliysan erken döllenme olduysa daha erken de gorulebilirmis.17 Mart 2017 de benim muhtemel doğum tarihim.seni çok iyi anlıyorum.normal gebelik mi değil mi?insana çok stres yaptırıyor bu durum.

Ne olursa olsn bi doktor hastayi tersleyemez heleki byle hassas bi konuda
bnada oyle bi doktor denk gelmisti hastanenin sitesinden sikayet etmistim geri donut gelmedi ama en azindan icim rahatladi ayrica bimerede sikayet edebilirsiniz

Gorumcem ve bi hemsire vardi iceride sahitleem dahi war sok oldum hc basima gelmemisti bole

kesen dolu canım

Gittim bugun doktora duramadm.d kalp atslarini duydu doktor ama ben duyamadim yinem mikrofonu ykmus cihazin bi sonraki kontrle kaldi yeni utrosn fotomuzuda aldik.d

Doktoru şikayet edin lütfen bu şekilde davranamaz..sorunuza gelince ne yazık ki ultrasonsan anlaşılmaz ben keseden 2 hafta sonra gitmiştim kalp atışı için biraz sabır gerekiyor inşallah bir sorun çıkmaz :)

Aynencok rahatlafom ustumdeen yuk kalkti sanki bi dakine ne zaman gtsemki bisi de solemedi doktr

kan tahlillerinizi istemedi mi doktor??ilk haftalar rutin bir tarama yapmasi lazim ..ben ilk haftalar sık gitmiştim

Arkadaşım dönemlerimiz yaklaşık aynı. Ben bu aksam gittim doktora çok cici bi bayan denk geldi. Çok anlayışlı ve aciklayiciydi. Benim sat 4 haziran di yani şimdi 6 haftalik hamileyim.hem kese hem kalp atışları görüldü. Bide sağlık ocağından tahlilleri yaptir 10 gün içinde bakalım dedi. Ayda bi kontrol yeterli dedi. Beslenmeyle ilgili bilgi verdi. Sende sağlık ocağına gidip gerekli tahlilleri yaptir bence

10 haftalik olsun ole gidiyim diyom.bende fazla da gidip durmak istemiyom belki sakincasi fln olir

Doktorum bana Daha erken gelebilirdin dedi. Dış gebelik mi farklı bişey mi erken teşhis önemli dedi . Bence sende 10. Haftayı bekleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…