ütü sirke ve hüsraaaaan:)

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
arkadaşlar yaw,ütüm buhar yerine kireç serpiştiriyordu.nette sirke ile kaynatın demişler.yaptım,artık kireç değil sarı pas lekesi gibi bişey pıslatıor:)sabah sabah canım eşimin güzel bi gömleğini hallettim:)
ütüyü güzel durluyorum,altını falanda guzel temizliyorum ama çalıştırınca yine olacak belli.deliklerden sarı sarı bana bakıyor çünkü:D
başına geleniniz var mı..

arkadaşlar yaw,ütüm buhar yerine kireç serpiştiriyordu.nette sirke ile kaynatın demişler.yaptım,artık kireç değil sarı pas lekesi gibi bişey pıslatıor:)sabah sabah canım eşimin güzel bi gömleğini hallettim:)
ütüyü güzel durluyorum,altını falanda guzel temizliyorum ama çalıştırınca yine olacak belli.deliklerden sarı sarı bana bakıyor çünkü:D
başına geleniniz var mı..
sarı pas akana kadar suyunu bitir eski bir bez üzerinde. bence sonradan yeniden doldur ve aynı şeyi yeniden yap.
kireç için de kesin çözüm şudur. şu koyulan yere limon tuzu atacaksın ve suyu dolduracaksın. çalışır halde dik bırak ve bir süre sonra buhar çıkartma işlemi yap.

sarı pas akana kadar suyunu bitir eski bir bez üzerinde. bence sonradan yeniden doldur ve aynı şeyi yeniden yap.
kireç için de kesin çözüm şudur. şu koyulan yere limon tuzu atacaksın ve suyu dolduracaksın. çalışır halde dik bırak ve bir süre sonra buhar çıkartma işlemi yap.
limon tozu ne kadar konur peki,ütüyü bozdurmayayım:)

Bende sirketle temizledim
Kazanlı ütüm önce 1 lt sirkeyi koydum ine kaynattom eski bi havluyu koydum ona buharı püskürttüm içindeki sirke bitene kadar sonra su koydum onuda aynı sekilde buhar püskürttüm ,ütünün altındaki deliklerdeki paslarıda kulak temiZleme cubuguyla temizledim sirkeyle tekrar ,gerçekten faydasını gördüm
Çaydanlık içindeki kirecide aynı şekilde temiZliyorum

limon tozu ne kadar konur peki,ütüyü bozdurmayayım:)
Göz kararı 5-6 parça koyman yeter.

Bunu kireç tutan kettle için falan da yapabilirsin. Demlikler…

Kettle in kapağını açık bırakıp yarısından az su doldurup kireç çözülene kadar limon tuzlu suda çalıştırman yeterli.

Göz kararı 5-6 parça koyman yeter.

Bunu kireç tutan kettle için falan da yapabilirsin. Demlikler…

Kettle in kapağını açık bırakıp yarısından az su doldurup kireç çözülene kadar limon tuzlu suda çalıştırman yeterli.
tamam,teşekkür ederim..bideneyeyim belki o sarı şeyler de gider

kolay gelsin, sonucu da yaz bize.
ya nereden gelio sarı ığrenç su anlayamadım kaç su değiştirdim hala çıkıyor,limon tozlu su koyuyorum.çıkıyor da çıkıyor:)neyse biraz ara verdım,içini limon tozlu su ile bıraktım.bı kaç saat sonra yıne çalıştırıp sonra durulayacagım.umarım gider,mahvettım utuyu

Bende de benzeri bir durum olmuştu.Ama ben ütü için satılan hazır bir kireç çözücü kullanmışdım.Biraz kullandıkça düzeldi bu durum

Back
X