Buharlı Ütüler Ütü Tabanında ki Lekeler

tripoli35

olumlu yaklaşım iyidir
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
1.872
14
108
İzmir
ütü tabanında bazı giysilerden naylonsu şeyler yapışıyor ve kalıyor.bir türlüde çıkmıyor ve diğer elbiseleri lekeliyor.bu lekeleri çıkarmak için öneriniz var mı.doğrusu ütümü değiştirmeyi düşünüyorum ama dalgınlıkla yine lekelersem tabanı ne yapabilirim.

ütü tabanında bazı giysilerden naylonsu şeyler yapışıyor ve kalıyor.bir türlüde çıkmıyor ve diğer elbiseleri lekeliyor.bu lekeleri çıkarmak için öneriniz var mı.doğrusu ütümü değiştirmeyi düşünüyorum ama dalgınlıkla yine lekelersem tabanı ne yapabilirim.

canım karbonatla tellıyebılırsın ütünün altını:)
bizim eski ütümüzde öyle yaramazlıklar yapıyordu.Tefalın ütüsünü aldık çok memnunuz hiç bırşey yapışmıyor tavsiye ederim philipste olabilir.:)

canım karbonatla tellıyebılırsın ütünün altını:)
bizim eski ütümüzde öyle yaramazlıklar yapıyordu.Tefalın ütüsünü aldık çok memnunuz hiç bırşey yapışmıyor tavsiye ederim philipste olabilir.:)

teşekkür ederim.aslında ütümü çok seviyorum buhar verince ayaklanıyor sanki :) kırışık açmakta harikalar yaratıyor ama işte altına bir şeyler yapıştı ve çıkmıyor en kötüsü ütülediğim şeye bulaşıyor.dediğini deniycem umarım işe yarar.

Ütünün altına sıcaktan bir şeyler yapışmışsa, kullanmadığım bir kumaşı (ısıya dayanıklı pamuk keten gibi) ütünün en sıcak ayarında bastıra bastıra ütülüyorum, altında birşey kalmıyor. Eğer tellersen yada sert temizlik maddeleriyle temizlersen ütünün taban kaplamasına zarar verirsin.

Ütünün altına sıcaktan bir şeyler yapışmışsa, kullanmadığım bir kumaşı (ısıya dayanıklı pamuk keten gibi) ütünün en sıcak ayarında bastıra bastıra ütülüyorum, altında birşey kalmıyor. Eğer tellersen yada sert temizlik maddeleriyle temizlersen ütünün taban kaplamasına zarar verirsin.

bunu daha önce denedim işe yaramadı.ütümün tabanı teflon değil farklı bir yapıda.temizleyemiyorum bir türlü yeni alıcam galiba.

Bizim kadın kızgın ütüye mum sürdü.Eriyen mumlarla birlikte o lekeler de çıktı.

Bir de sirke ile silinir bu demişti . :// Ütü tabanı satılıyor sanırım.

burda ütü tabanı yok.bugün markette ütü altı silmek için bir şey vardı ama benim sorunuma göre değil diye almadım.sirkeyi de denemiştim ama bilmeyenlere fikir olur teşekkürler.
beni anca yeni ütü paklar :))) bu ütümü çok seviyordum çok güçlüydü buhar ayarını ortaya getirdiğimde bile buhar basınca ayaklanıyordu :))) bulabilirsem aynı markadan alırım.

kullanmadığın bi giysinin üzerine tuz dök sonra ütü tabanını tuzla ovala kalmıyo hiç bşey:)

canım senın ütünün markası ne öyle yaramazlıklar yapıyor?
çok eskı markalarda önceden oluyordu öyle şeyler ama şimdi tefal olsun phılıps olsun ıyı markalar sanmıyorum tabana yapışıp leke yapsın.ütüde bılıyorsun verdığı buhar kadar tabanıda çok önemli.

vallahi ben tefal kullanıyorum 4 yıldır, benimkinin altında da oldu:37::37::37: aynı dertten muzdaribim:47:

benim fakir marka ütümün altı sarardı ve temizleyemiyorum.beyazları ütülediğimde sarı sarı lekeler bırakıyor çamaşırda lütfen bir çözüm söyleyin bana :5::3:

Konu sahibi o olmadi bu olmadi demis ama benden de bir tavsiye:
utunun altina haci sakir sabunlar var ya eskinin utuyu kizdirip onlardan sur baya baya sur ama sonra atacagin bir kumasi utu masasinin uzerine bir iki kat koy. Utu masasinin kenarina sanki utunun altini surterek kaziyormus gibi temizle. Biraz kotu kokuyor isinmis sabun yaparken ama hic bisey kalmiyor utunun altinda.

Back
X