üvey anneanne cocuga nasıl anlatılır???

asil sizin anne dediigniz birisine cocuga teyze dedirtmek sorun olur :)
bunu cocuga demenin anlami ne onuda anlamis degilim,hele bir büyüsün insallah tek derdiniz o olsun..
üveylik kavrami cocuk icin yetiskin kisiden daha kolay kabullenir anlayis gösterir.
Deden annemle ayrildi,sonra bu annemle evlendi... bu kadar basit anlatmasi
esiniz detaylarda bogulup cocuguda bogmanin geregi yok diye düsünüyorum.

Son düzenleme:
bende hem anneanne , hemde babaanne üveydi. öz anneanne ölmüstü, öz babaanneyle hic görüsülmüyordu. Kadin hayatinda bizi görmedi.ama inanki 5 kardesiz, hicbirimizin umrunda olmadi.yani abartilacak bir sorun yok.herkes kendi derdinde.hayatta iki üvey halam var, daha hic görmedim.bence abartilacak birsey degil.esinizle bu yüzden sorun yasamayin.hayat zaten akip gidecek, sizin o kadar sorunlariniz olacakki, bu sorun sizi bile ilgilendirmeyecek.

Çocuk bu yüzden neden travma yaşasın ki.

Anne, baba, kardeş dışında travma oluşturacak bir durum değil bu üveylik meselesi bence..

benim anneannemde üvey.
ben ona hep anneanne dedim.
travma falanda yaşamadım.
madem annenizle görüşmeyeceksiniz deyiversin bebişiniz annenanne diye.
hem üvey annenizde sevinir.
sonuçta siz ona anne diyecek kadar yakın gördünüz kendinize.

ikisinede anneanne demesinde bir mahzur yok. kaldıki benim durumum daha vahimdi. dedem 2 evliydi bir evde kalıyorlardı yaz tatillerini orda geçirirken ikisinede anneanne diye hitap ediyordum. çünkü bana öyle hitap etmem öğretilmişti. yıllar sonra gerçek anneannemi öğrenmiş olmam bana travma yaşatmadı çok şükür ben yine annemin üvey annesine anneanne demeye ve en az öz anneannem gibi saygı göstermeye devam ettim. şuan öz anneannemm vefat etti ve ben hala ve hala sanki öz anneannemmiş gibi hitap etmeye devam ediyorum annemin üvey annesine.. çünkü öz olmasada teknik olarak o konumda

kaldıki benim olay daha ağır olanı senin annen ve üvey annen birbirlerinden tamamen uzakta.

Son düzenleme:
Anne diyebildiğine göre demekki bir sorun yaşamadınız...
Bence çocuğun da anneannesi olarak bilmesinde sorun yok...
Ama Türk milleti çenesini tutmaz biliyorsun...
O yüzden sen söylemesen başkası illa söyler...

Annemin ilk eşinin (nikah kıyılmış annemin eşi vefat etmiş düğün yapılmamış) annesine babaanne derim. ve hiç travma falan yaşamadım neden 2 tane babaannem var bu kim diye. eşiniz abartıyo. haa bu arada babam bile çok memnundu babaanne dediğim için.

siz üvey anne travması bile yaşamamışsınız da çocuğunuz üvey anane travması mı yaşayacak?

yok artık daha neler..

benim ananem de üvey, üvey dayılar teyzeler (annemin anne-bir kardeşlerinden ayrı, baba-bir kardeşlerinden ayrı) üvey dedeler.. ne ararsan var.. zamanı gelince, aklı kesince öğrenir çocuğun, travma mravma da yaşamaz.. eşinizin hayal dünyası epey genişmiş..

Çocuğa "üvey" kavramının anlatılması önemli bir konudur yalnız..
Ve çok birincil durumlarda, bir psikolog yardımıyla bu kelime hayatına sokulur.. çünkü korkunç hayal güçleri var çocukların...
Basit bir konuda bu şekilde yabancılaştırma, çocuk için ayrı bir travma olacaktır...
Anneniz (üvey) sonuç olarak hayatınızda tıpkı bir anne gibi yer alıyor.. Dolayısıyla, evladınıza da tıpkı öz bir anneanne gibi olacaktır.. Çocuğun kriterinde, bu kadar öz bir şeyi üveyleştirmek doğru değil..
Üvey ne demek diye sorduğu vakit... Ona bu kez de başka terimlerden bahsetmek zorunda kalacaksınız... Boşanmış olmak.. anlaşamamak... bu her şeyi daha da güçleştirecek... Bu kez eşinizle en ufak kavganızda, hayatına yeni giren terimlerle değerlendirecek elindeki verileri... Büyüdükçe dallanacak bir kelime üvey...
Ablamın ikinci evliliği ve yeğenim çok küçüktü eşiyle evlenirken... Üvey babasına "baba" der..
Ancak annesi iki kere evlendiği için (bu kendisine anlatıldı) yedi yaşına kadar herkesin iki kere evlendiğini düşündü...
Karmakarışık düşüncelere neden oldu tüm bunlar...
Yine de siz bilirsiniz ama...
Eşiniz bence bu kadar müdahaleci olmamalı... Gerçekten çocuğunu düşünüyorsa eğer.. üveylik kavramı gibi soğuk bir kavramı, çocuğa doğrudan etkisi olmayacak biriyle çocuğun hayatına sokmamalı..
Aldığı eşinde hiçbir travma olmamış... Hem de "anne" diyebiliyorsunuz, üvey annenize...
Bu durumda çocuğunuza hiçbir şey olmayacaktır...

Allah bağışlasın çocuğunuzu, tebrik ederim...

ayy cok tesekkürlerr kızlarrr ne güzel anlatmıssınızzz söz verdik aileyle ilgili konusup durmayacına dair bakalım ne kadar tutabilicek kendisini bende yazılanlardan cocuk bunları düsünmeye baslayana kadar zamanım oldugunu farkettim en azından. herhalde su akar yolunu bulur hesabı belkide yasarken kolayca atlatıcaz bunu..

Eşinizin bunu şimdiden tartışması anlamsız.
Zamanla çocuk büyüdükçe zaten birşeyleri idrak edecek, dolayısıyla siz neyi,kimi, nasıl tanıtıyorsanız tanıtın o zaten kendi tercihleriyle seslenecektir.
Soru sorma yaşına geldiği zaman anlatırsınız ve asla bir travma nedeni değildir bu durum.

Olduki ortaya çıktı diğer anneniz, buda senin büyük anneannen dersiniz .. Sonra anlayacak yaşa geldiğinde zaten birşey anlatmak için çaba harcamaya gerek kalmıyor..

benim annanem de üvey ama biz teyze demiyoruz ona annane diyoruz. eşiniz baba olarak hassas düşünmüş ama bu travma yaratacak bir durum değil bence

dediğiniz gibi daha buna zaman var oyüzden canınızı sıkmayın merak etmeyin.
bizim karşı komşumuz yurtdışından geldi yani kendisi yabancı.annesi hiç türkiyeye gelmedi ve kızı anneme anneanne diyor.elimizde büyüdü çünkü.şuanda anasınıfına gidiyor ve ilk kez bu sene gördü gerçek anneannesini.daha önceden sadece fotoğraflarını görmüştü bir kaç kez internetten görmüştü.artık o uzaklarda ki anneanne benim annem ise yakındaki.ama gerçek olan değil.bunun farkında yani gerçek olan uzakta olduğu için anneme anneanne dediğinin farkında.zamanla öğrendi bunu.sizde bir şekilde anlatırsınız bunu merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…