• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.

Neden annesine yakışsın? Annesi de diğer kardeşine bakıyormuş zaten. Ortada ayrılık varsa çocukların sorumluluğu ortaktır. Üstelik 16 yaşında ergen elbette babasına ihtiyacı olacak. Konu sahibesi sürekli tahammül edemiyorum varlığına diyor. Kız kötüymüş ama ne kötülüğü var yazmıyor. Kızın her şeyi batıyor. Böyle bir üvey annem olsa ben de kotu davranıyor derim. Çünkü zehir etmiş kıza hayatı.

Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'

Çocuklarınız kendi odalarını temizliyor mu?

Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.

defol gıt annenın evınemı dıyorsun:KK57: bence otur once bı ınsanlığını sorgula..:KK62:..evlenmeseydın kızı olan adamla o zaman ....kocamı yoktu ...şimdi zor gelıyor....yazık o evlada...tamda ergen zamanlarında.....çok ayıp yaptıgınız cok cırkın....ne demek bızde kalacagını bılmıyordum...düşünemedınız mı.... babası onun ıstedıgı zaman kalır....TEK KELIME... EVLENMESEYDINIZ

o zaman psikoloğa gidip tedavi olun..gencecik bir kıza bunu yaşaytmaya hakkınız yok...
3 çocuğunuz kaç yaşlarında? bu mantıkla onlara da hayrınız olduğunu sanmıyorum çünkü..
Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?
Gerçekten sadece konu sahibi suçlu diyebilir miyiz?
Sen sanıyor musun o kızı annesinin fitillemediğini ve dedikodu çekmediğini.

Uzaktan bile içindeki kötülüğü belli ederek bir kadının " ama ben mağduruuuum :KK43::KK43:" diye konu açmasına inanmak istemiyorum. Umarım burayı karıştırmaya çalışan fake bir üyenin zeka pırıltılarıdır bunlar. Zira çok yazık.
Boşanmış, çocuklu adamlarla evlenip sonrasında hayatı herkese zehir etmeye programlı bazı insanlar. Ne desem ki, yarın öbür gün boşandığınızda sizin çocuklarınızında başına gelebilecek bir olay. Bilincinde olun.

Son düzenleme:
O zaman zaten bir söz hakkınız yok durumda. Siz bir şeyleri kabul ederek evlenmişsiniz. Yapmanız gereken çocuklarınızdan ayırmamak kendi çocuklarınıza da onun ablaları olduğunu hissettirerek o kızı büyütmek. O size bir tokat atsa diğer yanağınızı çevirmek. Çünkü siz yetişkin bir kadınsınız. O ise annesi babası ayrı ailesi parçalanmış bir ergen. Birazcık vicdan bu işler.
Bu eğitim kendi anne babası tarafından verilmesi lazım. Gerçek annesi telefon açıp da bin türlü doldurursa, babası kızıma karışma derse tokatlanacak çok yanak lazım bence.

Babasının evinde ki o hanım o çocuğu bilerek evlendi!
16 yaşındaki bir çocuk ister annesinde kalır isterse de babasında kalır.. annesi evlendiği zaman ne olacak " annesinin evinde adam var" o zaman da sokakta mı kalsın kız!!
Ne vicdansızsınız ya.. Siz çok Türk filmi izlemişsiniz sanırım. Ben çok iyi bilirim böylelerini ne demek bu nasıl bir ön yargıdır.. millet evlat ediniyor evlatt !! Herkesi kendiniz gibi görmeyin..
Evet belki bir çoğumuz kabul etmeyiz ama baştan etmeyiz!! Sen çocuklu adamla evlen sonra adamdan o çocuğu ayır !!
Oh ne ala..
Kızın annesi de evliymiş zaten. Babasının yanına gelmesi için bir milyon tane sebebi olabilir; en basitinden üvey babası rahatsız ediyor olabilir mesela. Gerçi hiçbir sebep olmaksızın da gelebilir babasının evine ama bizim piremsesler gelemez tabii öyle şeylere.

kıza acıdım sadece. anlatışınızdan, kıza defol git demenizden sizin de pek ılımlı, iyi niyetli olmadığınız aşikar zaten. siz daha kız için sofraya bir tabak yemek koymuyorsunuz sizi niye sevsin ki? üstelik ergen bir birey en asi olduğu yaşlar. yazık kıza.

İkiniz içinde zor bir durum. ama Allah için sabredin iyi davranın. bu yaşlar gençler için çok önemli. sizin yaşadığınız sorun yüzünden diğer 3 çocuğunuzda etkilenir o kızlaberaber. size batmaması için kendinizi telkin edin böyle hiç bir yere varamazsınız hepiniz yara alırsınız. bir sürü insan var sizin durumunuzda ama hep bu kadar fevri değildir emin olun.

Birkaç olay anlattı Q. Çamaşır olayı bilemiyoruz ki yani kasıtlı yapmak istedikten sonra insan neler yapmaz ki Q, kirli temiz yığar oraya. Bu açıklamanın gerçek olduğuna tanımadan çok çabuk itimat ettin. Bu kadar net konuşmak için tanımak lazım bence. Yemek olayı da aynı masada yenmiyorsa eğer ayrı ise yemek zamanları pek tabi ki kendi de hazırlayabilir. Aynı cümleyi birkaç farklı şekilde birkaç farklı ses tonuyla ve birkaç farklı mimikle tamamen değiştirebilirsin. Bunu en az benim kadar iyi biliyorsun sen de. O yüzden kız da ergen olup sürekli değiştirmek istediğini Allah bilir nasıl söyledi ya da bilmediğimiz neler var. Anlatılanlardan ben konu sahibini tamamen haksız görmedim.
ipek çok şaşırdım bu yorumuna..yoruma veya söyleniş tarzına göre farklı yorumlanacak şeyler görmüyorum ben..
temiz çamaşır yığmamış,sık çamaşır değiştiriyormuş..kıza sne yıka artık ben uğraşamam demiş..kız da 3 günde bir 3-5 parça kıyafet yıkamış kendininkilerden..ona da söyleniyor.bunun farklı yorumu nedir yanii..ya da yemek.kendi çocuklarına yemek koyuyormuş,kıza koymuyormuş..eşi e de kocaman adam ona da koymasın yemek o zaman..bu mudur yani??
ayrıca kendisi diyor zaten;onu sevmiyorum,evde istemiyorum diye ....
yani kendisine yapılanlar değil sorun,kendi hissetikleri...

Q canım 16 yaş gayet aklı başında bir yaş bence. Onun da bir şeyleri anlaması gerekmiyor mu sence?

Yapar neler yaptığını tahmin edebiliyorum. Ergen olduğunu babasını kıskandığını kabul etmeli konu sahibi. Dostoyevski okuyo heralde. Biraz da kişisel gelişim okusun. Çocuklarla nasıl iletişim kurulur. O ergeni kendine nasıl bağlar. Nefretini nasıl azaltır. Hepsi kendi elinde.

Kadın başkasıyla evliymiş zaten. Neden doldursun ki?

ipek o zaman örnek verisn konu sahibi...kız bunu yapıyor desin.annesi fitliyor ,bunu yapıyor desin....
yemekti çamaşırdı demesin...
bu anlatılanlara göre ben %100 suçlu derim..

Babam yeni hayata başlarken bana mı sordu, bunun neresine saygı duyayım? Babam yeni hayata başlarken beni de babasız olduğum, kendinin yeni çocuk yapıp beni 2. plana attığı bir yeni hayat verirken bana , bana soruyor mu, benim isteklerime saygı duyuyor mu peki? Bana getirdiği üvey anneyi bana danışıyor mu?
Kenara atılmanın neresine saygı duyayım? Ben akşam babamı göremezken babamın sanki ben yokmuşum gibi başka çocuk yapıp onlara babalık etmesine ne saygı duyayım? Kendi seçmediğim tepeden inme, menfaatime ters düşen, beni üzen hiçbir düzenlemeye saygı duymak zorunda değilim. Boşanmış erkek onlar da annelerinde kalacak yaa şartıyla hatun peşinde koşamaz kardeşim. Benim çocuğum var kabul edeceksin demeli, baba olan adam 18lik delikanlı gibi kör sağır aşk peşinde koşamaz kardeşim. Baba olan adam sorumluluğunu bilsin.

Başlarım böyle yeni hayata.
Normal normlardan bahsediyoruz zaten.. Normalde babanın yeni hayatına seni adapte etmesi gerekmez miydi? Yeniden evlenince seni yok sayan bir babaya zaten saygı duy demiyorum. Sen bu durumda babanla aynı evde yaşamak zorunda kaldın mı peki? ben normal bireylerin normal hayatlarından bahsettim. İşte konu sahibinin üvey kızı da babasına bu şekilde kin besliyordur belki onun eski hayatına saygı duymayıp annesinden ayrıldığı için o yüzden saygısız davranıp hıncını alıyordur ondan ve hayattan.

Kendi tabağını kendi koysun ne demek ya? Eşine de böyle mi diyorsun? O da sen kendinize sofrayı hazırlarken kendi kendine mi hazırlıyor tabağını?
Çok çamaşırın nesi var? Makine yıkıyor sonuçta, ütüyü kendisinin yapmasını rica edebilirsin?
Kendi çocukların kaç yaşındalar? Yazdınız mı bilmiyorum.
Biri gelmiş yanınıza tahammül edememişsiniz, kardeşi de gelebilir, o zaman ne olacak? Ömrünün sonuna kadar kızlar annelerinde kalacak diye anlaşma imzalamadınız herhalde? Azıcık vicdan ya. Siz ayrılırsanız, çocuklarınız babalarının evinde kalamayacaklar mı?

ipek o zaman örnek verisn konu sahibi...kız bunu yapıyor desin.annesi fitliyor ,bunu yapıyor desin....
yemekti çamaşırdı demesin...
bu anlatılanlara göre ben %100 suçlu derim..
gerçek annesi bir melek o zaman.
Senin yorumundan bunu çıkarıyorum. Bunu hiç kimse ispat edemez. Umarım dediğin gibidir ve annesi gerçekten çocuğu doldurmuyordur.

Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.

Bence kendı annesinle yaşaması çok daha iyi olabilir.Hic bir anne insanın kendi annesi gibi olamaz.Sızde haklısınız 3 cocukla cok yoruluyor olabılırsınız fakat uvey kızınızın onune yemek koymamanızı çok ayıpladım.Sonuçta o da kendını yabancı hissedebılır.Ne olur yanı onune yemek koysanız ,ne yemek sevdıgını sorsanız belkı aranızdakı buzlar erır o da sizi sever.Ama dedıgım gibi en iyisi annesının yanına gitmesi

Bu eğitim kendi anne babası tarafından verilmesi lazım. Gerçek annesi telefon açıp da bin türlü doldurursa, babası kızıma karışma derse tokatlanacak çok yanak lazım bence.

E napsın şimdi konu sahibi? Çözümü kıza böyle davranmak onda tamir edilmez yaralar açmak olmamalı. Çocuğun annesi ve babasıyla esaslı konuşma yapsın o zaman.

Back
X