• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

Mihaylovicdostoyewski

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
54
3
1
47
Selam bir derdim var. Kimse beni anlamıyor.Benim eşimin iki kızı var.İkiside annelerindelerdi ama iki sene önce büyük olanı geldi.Çektirmediğini bırakmadı bana.Temelli kalıyor artık bizle.Her şeyine özel masrafı oldu.Beni kayınvalideme görümcelerime kaynıma rezil etti.Ne yapsam herkese anlatıyor.''Çok masraf oldu birazda annen yardım etsin'' diyorum suç oluyor.Benimde çocuklarım var onun önüne yemek koymuyorum diye suç oluyor.Halbuki kendi tabağına koyabilecek olgunlukta.''Çok çamaşır biriktiriyorsun yoruluyorum sürekli çıkarıp atma'' diyince de ''ben ergenlik dönemindeyim mihaylovicdostoyewski abla kendimi temiz hissetmiyorum' yıkanmayınca çamaşırlarım'' diyor.Gelip çocuklarıma bağırıyor ses yapmayın ders çalışıyorum ben diye.Eşim bu konuda hep ona hak veriyor.Beni yaşadığım yere de rezil etti.Daha birçok olay oldu ama yinede beni rezil etmesi hiç hoş değil.Onun olduğu ortamda geriliyorum.Şimdi ben senelerce bu kızın kahrını mı çekicem?Ben onun eşyalarını yıkayıp paklıyorum bana bir teşekkür bile etmedi.Özünde iyi kız ama anlaşamıyoruz onunla.Annesi de sürekli üstüme geliyor kızıma iyi davran diye.Eşimde git babana babanla kal o zaman kızımı istemiyosan diyor.Ben diyorum kızı anneannesiyle beraber ev tutun o zaman ayrı diyorum o da yok...bazen kendimi tutamayıp kıza ''Defol git annenin evine'' diyorum ''Seni savcılığa şikayet edicem bana kötü davranıyosun'' diyo.Yedi bitirdi bizi onun yüzünden ben ve çocuklarım kısıtlanıyor.4/4Lük her şeyi odasından tut okuluna kadar.Yeter artık bende bir insan evladıyım.

üvey diye hareketleri fazla mı geliyor, yani çok çamaşır çıkarması normal ben hala öyleyim,ergenlik dönemi geçiş sürecinde, gerçi annesinin yanında kalsa onun açısından da daha iyi olur aslında

İnsan evladısınız da, şu yazdıklarınızda kendini paralamış, iyi niyeti hep yanlış anlaşılmış, iyilik abidesi bir insan yok. Kendi çocuklarınıza yemek koyup o nasıl olsa kendi alabilir diye koymamak ne demek? Bunda art niyet olmasa bile alınır insan, kaldı ki bir ergen!
Yıpranmış olabilirsiniz ama ya bu deveyi güdeceksiniz ya da eşinizin dediği gibi diyardan gideceksiniz.
Eşinize helal olsun, kızını kolluyor.

İleride aynılarını senin çocuklarında yapacak ama gözüne hiç batmayacak.. onlarda her gün temiz kıyafet giyecek.. kirliye bile atmayacak belki odasında çıkarıp bırakacaklar.. ama sen hoş görü ile toplayacaksın..
Kendi tabaklarını koymayacaklar hiç üşenmeden koyacaksın.. iki kardeş kavga edecek sen sakince aralarını düzelteceksin..

Ben 24 yaşındayım iş yerinde olgun bir kadın gibiyim ama eve girince tam bir anne kuzusu oluyorum.. her şeyime o koşuyor..
Siz eşinizin çocukları olduğunu bile bile evlendiniz.. bu kadarı gözünüze batmamalı.
Kendi çocuğunuz gibi göremeyebilirsiniz çok normal ama biraz da olsa onuda anlamanız gerekir.

Annesi niye bakamıyormuş anlamadım...

Ayrıca ergenlik dönemindeki bir kız pekala ev işlerine yardımcı olabilir gibi geliyor. Uygun bir dille eşinize bunu anlatırsanız belki size yardımcı olabilir. :KK51:

İleride aynılarını senin çocuklarında yapacak ama gözüne hiç batmayacak.. onlarda her gün temiz kıyafet giyecek.. kirliye bile atmayacak belki odasında çıkarıp bırakacaklar.. ama sen hoş görü ile toplayacaksın..
Kendi tabaklarını koymayacaklar hiç üşenmeden koyacaksın.. iki kardeş kavga edecek sen sakince aralarını düzelteceksin..

Ben 24 yaşındayım iş yerinde olgun bir kadın gibiyim ama eve girince tam bir anne kuzusu oluyorum.. her şeyime o koşuyor..
Siz eşinizin çocukları olduğunu bile bile evlendiniz.. bu kadarı gözünüze batmamalı.
Kendi çocuğunuz gibi göremeyebilirsiniz çok normal ama biraz da olsa onuda anlamanız gerekir.

o zamanlar annesinde kalıyordu.bilemezdim ikisinden birinin bize geleceğini

1 tabak fazla yemek koysan ne olacak sanki?
Ayrimcilik yapip ona uveylik hissettirmesen belki anlasirsiniz.
Ergenlikteymis kiz sizin onu idare etmeniz gerek

idare edermiyorum işte haklısınız öz olunca batmıyor ama üvey olunca hele ki başka kadından ya annesi varken ben bakmak zorundamıyım o şımarık kıza?Allah aşkına ya psikolojim bozuldu

Annesi niye bakamıyormuş anlamadım...

Ayrıca ergenlik dönemindeki bir kız pekala ev işlerine yardımcı olabilir gibi geliyor. Uygun bir dille eşinize bunu anlatırsanız belki size yardımcı olabilir. :KK51:

Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'

Kaç yaşında üvey kızınız. 25 yaşında da olsa tabağına iki kaşık yemek koymak mı zor geliyor, yoksa çamaşır makinesine bir kaç parça fazla çamaşır atmak mı. Bu kadar basit şeyleri bile sorun ediyorsanız, ben siz de iyi niyet görmüyorum kusura bakmayın.

Hayır daha küçük 16 yaşında dediğim gibi üvey olunca batıyor

Eşinizin eski eşi evlendi mi?
Cocuklarim dedikleriniz esinizle ortak cocuklariniz mi ? Eger hayirsa Eşiniz sizin cocuklariniza nasil davranıyor?
Siz çalışıyor musunuz?

Çocuklarınız nasıl kısıtlanıyor Yani alınmayın ama ben çocuğa üzüldüm. Kendimi yerine koyuyorum. Annesi babası boşanmış, aile olan bir evde ama kendini oraya ait hissetmiyor. Tabağı doldurulmuyor, kıyafetleri yük oluyor, evdeki ses yüzünden ders çalışamıyor , bir de üvey annesinin "annene git" sözleri altında eziliyor. Çok ama çok üzüldüm. Şimdi sizinde haklı olduğunuz noktalar vardır , belki ben anne olmadığım için anlamıyorum ama sizin de o çocuğa anlayış gösterdiğinizi duşunmedim şu yazıdan.

Çocuklarınız nasıl kısıtlanıyor Yani alınmayın ama ben çocuğa üzüldüm. Kendimi yerine koyuyorum. Annesi babası boşanmış, aile olan bir evde ama kendini oraya ait hissetmiyor. Tabağı doldurulmuyor, kıyafetleri yük oluyor, evdeki ses yüzünden ders çalışamıyor , bir de üvey annesinin "annene git" sözleri altında eziliyor. Çok ama çok üzüldüm. Şimdi sizinde haklı olduğunuz noktalar vardır , belki ben anne olmadığım için anlamıyorum ama sizin de o çocuğa anlayış gösterdiğinizi duşunmedim şu yazıdan.

Anlayış gösteremiyorum zaten gücüme gidiyor annesi varken ona benim bakmam.eşimde başınataç etti onu evin kraliçesi oldu kız.benim sözüm ne dinleniyor ne yapılıyor.

Kendi çocuğunuz gibi göremezsiniz , size batması normal.

Lakin masraf demeniz hiç hoş olmamış, babası tabi ki masraflarını karşılayacak.

Öte yandan size batma miktarı bana birazcık çok geldi. Yani odası tam vs yazmışsınız, ne yapsın peki besleme mi olsun annesi farklı diye?

Annesi farklı olabilir ama sonuçta kardeşler istediği gibi davranır. Benim de kardeşime tvnin sesini kıs ders çalışıyorum diye bağırdığım olur bunda ne var ki? Sağlıklı kardeşlik ilişkisi içten ve toplum içinde takındığın maske olmadan kurulandır.

Siz bu adamı 2 çocuğuyla kabul ettiniz doğru mu? Annesinde yaşayacaktı diyerek bu işten sıyrılamazsınız.

Çocuğın babasıyla yaşama hakkı var, orası babasının ve onun da evi. Defol diyemezsiniz , niye annesinde değil diyemezsiniz, kiminle yaşayacağını da kendi bilir.

Adam yıllardır sizin çocuklarınıza babalık yapıyor, onlarla aynı evde yaşıyor. Bu kızla ilgilense bile sonuçta sizinkilere yaptığı kadar babalık yapamaz çünkü aynı evde değiller. Bunu hiç düşündünüz mü ?

Back
X