• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üveykızım

Okula gidiyor degilmi?
Kendi kiziniz olsa okulda yoruluyo deyip kiyamazdiniz,bizim annelerimiz oyleydi okula giderken bulasik bile yikatmazdi,hafta sonu falan yapardik,kiyamazdi bize.
Yazik kiza keske oz annesinin yaninda kalabolseymis,uzuldum.

hadi yaa :)
benimki valla sofrayi toplatip bulasigi yikatirdi ortaokuldayken.
Lise de ders calisayim diye yaptirmadi sagolsun :)
ama Allah razi olsun omndan, o sayede pratik oldum simdi isime cok yariyor bana kucukken ev isi yaptirmis olmasi.

ama bana "Benim yediğim para babamın parası sen karısma" gibi itici konuşmaları çok batıyor.
Çocuk haklı,siz onu muhattap alırsanız oda layıkıyla cevap verir. Eşinize desenize çok masraf oluyor diye,diyemezsiniz/demezsiniz amaç başka çünkü
Tamam haklisiniz ama ben o kıza hizmet etmek istemiyorum ya koskoca kız bacak bacak ustune atmis evi supurmemi izliyor.insan bi yardim edeyimmi demez mi ? Ayrica kendisi de beni otekilestiriyor bazen "mihaylovicdostoyewski abla" bazende "üveyanne " diyor.uvey yakistirmasini sadece ben yapmiyorum yani.
Bir laf vardır 'Ne verirsen elinle,o gelir seninle'derler. Bakın yaşadığınız bu. Siz oturuyorsa canım sende şunu yapıver diye tatlı dille söyleyin,sizden güleryüz göremiyor,tabağına yemek koymanız sorun,çamaşırı sorun,bulaşığı sorun,evdende kovabiliyorsunuz e ne yapsın 16 yaşında diyorsunuz,ezim ezim ezilerek külkedisi gibi mi yaşasın o evde? Öyle bile olsa siz bu kızı istemeyeceksiniz zaten bariz.

Arkadaşlar konu fake falan değil, konu sahibini buldum.
ZGWBa4K7LmITqlB_-9F2HvbjMVaVuOD4WKDNbx1gqTNHTIyMEX2pBgBdhxm8yQ8KIvgJfgFs4Jlgwj178VYw5KRVc0w1DUzc7UbC=w442-h332-nc
Umarım kocası da bulur

dilerim size birşey olmasın ve dilerim çocuklarınız üvey anneye muhtaç kalmasın.
gerçi eden bulur diye de bir cümle vardı.
nasıl da yerin de olan.
keşke boşansanız ve çocuklarınız üvey babayla büyürken onların neler hissedebileceğini anlasanız.

Ben kendi anneme çamaşırlarımı yıkadı diye hiç teşekkür ettiğimi hatırlamıyorum bende mi üvey Evladım acaba ?
Evde sofra kuruluyorsa herkese yemek koymak zorundasınız mesela arkadaşlarınızı çağırdığınızda kalk kendin al diyor musunuz bence demiyorsunuzdur o kızada öyle demeyin onun yemeğini koyunca çok mu yorulacaksınız sanki.
Ses konusuna gelince kızınız kesinlikle haklı ben üniversiteye ve KPSS'ye hazırlanırken yan daireden gelen çocuk sesi Yüzünden sabahtan Akşama kadar kütüphanede rahatsız sandalyede oturarak çalıştım, kendi çocuklarınızı uyaracaksınız ablanız ders çalışıyor sessiz olun diye.
Huyuna giderseniz oda size anlayışlı davranır
ya ne teşekkür etmesi ben bildiğin kadına hizmetçi muamelesi etmişim zamanında :( vah ki ne vah kadıncağız dört dönerdi etrafımızda da iki gün geç yıkasın çamaşırı kendi kendime söylenirdim Allahtan yüzüne söyleyip de kırmazdım kadını ama içimden geçen buydu işte :(
bu kızcağız yine kendi odasını yapıyormuş ben bırak odamı dolabımı bile toplamazdım çünkü anneciğim fırsat vermezdi ben okulu gidiyorum yoruluyorum diye Allah ondan razı olsun hakkını asla ödeyemem

Hanimefwndi cok dogru soylemissiniz.Ama ben bu cocukla sadece iyi.davrandigimda mi anlasabiliyorum anne kiz oluyorum?Bagirsam kizsam bu cocuk benle anlasamayinca direkt araya annesini veya baska birilerini koymak zorunda mi?otursun benle konussun birbirimize derdimizi anlatalim.Konusmaya kalksak bana "senle sakin konusamiyoruz cok tepki veriyorsun uveyanne bence bu konuyu kapatalim diyor" tepki verdigim falanda yok hani yuksek sesle cevap vermek gibisjnden.

Genel anlamda şu kafadan birazcık kurtulsanız aslında bence işler yoluna girecek. Siz konuşmasanız bile kız sizin ona bakışınızı biliyor sonuçta. Sizin sevmediğinizin farkında.

Kız size kötü davranmıyor kanımca. Kızdan kaynaklı nefret ettiğinizi düşünmüyorum. Kız nefret ettirecek bir şeyler yapmıyor, sizin dediğiniz gibi ne yapsa batıyor.
Şu içinizdeki nefretin sebebini bir anlasanız bence iyi olabilir. Tamam üvey. Ama birlikte yaşanmayacak korkunç biri de değil, üstelik babasını kaybetmiş bir çocuk. Annesinden mi nefret ediyorsunuz mesela?

Son düzenleme:
Back
X