uyanamama problemi

cingilli

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
229
97
323
Merhabalar

Benim derdim uyanamamak.Kaçta yatarsam yatayım uyanamıyorum.Akşam 8de de yatsam sabah 8de zorla yataktan kalkıyorum.Sabah erken kalkıp halletmem gereken bir iş varsa hep kalıyor.Koştur koştur işe hazırlanıyorum.Erken yat,alarm kur hiç biri işe yaramadı.Sabahları zinde ve erken kalkmak için önerileriniz var mı?Besin ya da takviye de olur...

Bir süredir bu durum bende de var.
Önceleri tek bip bir alarmla bile uyanabilirken şimdi alarm saatlerce çalsa bile kalkamıyorum.
Yarın sabah 9'da da sınavım var umarım bir problem yaşamam.

Her sabah yaşadığım problem yalnız ne alakaysa teyzem de kalırım telefon sesine hemen uyanırım sadece kendi evimizde böyle oluyor, normalde hemen uyuyamam yani ne kadar erken kalkarsam kalkayım gözlerimin uykusuzluktan kapandığını görmedim, haftasonu erkenden uyanıyorum üstelik ama işte iş günleri çok zor uyanıyorum, belki de iş ortamımda mutlu olmadığımdan psikoloijiktir benimkisi..:ssz:

Ben hemen uyurum uykuya geçmemde bir sıkıntı yok.Uykumu alsam da almasam da sabahları zorla kalkıyorum alarm falan fayda etmiyor,kalktığımda da dinlenmiş hissetmiyorum kendimi.Yaz kış mevsim geçişi farketmiyor 12 ay böyleyim,ne yapacam bilmiyorum.

Ben hemen uyurum uykuya geçmemde bir sıkıntı yok.Uykumu alsam da almasam da sabahları zorla kalkıyorum alarm falan fayda etmiyor,kalktığımda da dinlenmiş hissetmiyorum kendimi.Yaz kış mevsim geçişi farketmiyor 12 ay böyleyim,ne yapacam bilmiyorum.

Sağlıklı bir uyku almıyorsun demek ki, bunun için internette makaleler, yazılar mutlaka vardır mesela uyumadan 2-3 saat önceden yemeyi kesmek, kafeinli içeceklerden uzak durmak, karanlıkta uyumak gibi şeyler belki sorununuzu hafifletebilir..

Merhabalar

Benim derdim uyanamamak.Kaçta yatarsam yatayım uyanamıyorum.Akşam 8de de yatsam sabah 8de zorla yataktan kalkıyorum.Sabah erken kalkıp halletmem gereken bir iş varsa hep kalıyor.Koştur koştur işe hazırlanıyorum.Erken yat,alarm kur hiç biri işe yaramadı.Sabahları zinde ve erken kalkmak için önerileriniz var mı?Besin ya da takviye de olur...

benimde yaaaa :43:

Merhabalar

Doktora gidip tiroitlerinize baktırın eğer baktırmadıysanız tiroit hastalığı uyku problemi yapar.

bende öyle.ekım ayagım kalkmaz dıyetısyene gidicektım doktor kontrolunden gectım kı trıoıtım tavan yapmiş hemen ılac basladık sankı dahada yorgunum gıbı daha tedavının 3 gunu ama herhalde ondan muhakak doktora gıtt

Merhabalar

açıkcası bu durum kişinin metobilik saati ile ilgili
bende de aksine
kaçta yatarsam yatıyım
06.45 de kalkarım
hafta sonu da dahil
öncelikle kendini yeni bir düzene ayarlaman gerekiyor
bunuda alarm lara kayıtsız kalmamkla yapmalısın
birde
uyuduğun uykunun muhakkak
sağlıklı olduğundan emin ol
karanlıkta uyu
ama perdelerin açık kalsın
gün ışığı odaya girmeli
uyku düzeni ve uyku terapisi alabilrsin
sağlıklı 6 saat uyku
normal bir insana yeterlidir

Sabah akşam kefir için bence. Yorgunluğu gideriyor bir süre sonra. Inanılmaz enerji veriyor uykusuz olsam da ayakta tutuyor beni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

odana gun ısıgı gırerse,benım gıbı yüzüne vuran gunese söve söve her sabah 6 da zortlarsın..ter içinde..

bende öyle.ekım ayagım kalkmaz dıyetısyene gidicektım doktor kontrolunden gectım kı trıoıtım tavan yapmiş hemen ılac basladık sankı dahada yorgunum gıbı daha tedavının 3 gunu ama herhalde ondan muhakak doktora gıtt
Geçmiş olsun bende yaklaşık 6. Senemin içindeyim tiroit hastasıyım bende ilk başlarda uykudan gözümü açamıyordum ilaçla düzene girdi çok şükür ama değerlerim yükseldiği an yine gözümü açamıyorum bu ara değerlerim yüksek ve hiç uyanmak istemiyorum,siz daha tedavinin başındasınız pes etmeyin ilacı bırakmayın sakın zaten ömür boyu kullanılan bir ilaç.

Odama gün ışığı giriyor odanın içi gayet aydınlık aslında ama yatak beni bırakmıyor.Sağlık problemi olarak bir sıkıntım yok tiroit falan da yok.Genel olarak uykuyu seven bir insanım yalan yok ama artık bana rahatsızlık vermeye başladı çünkü evdeki işlerim hep eksik kalıyor.Ya koltukta sızıyorum yada kalkamıyorum.Kefiri denemedim mutlaka denerim ilk fırsatta.Aslında alarmla çözülebilir belki bünye alışır ama alarmı 50 kere erteleyip en son kapatıyorum.Sabah erken kalkıp rahat rahat hazırlanıp bi yandan da kahvelerini yudumlayan sabahın keyfine varan insanlara hayran olmakla yetiniyorum.Evimden deniz manzarası görünüyor,herkes denize karşı sabah keyfi anlatırken ben uyuyor oluyorum.

uyku apnesi olmasın sende....

gerçi bende yok ama bende dinç kalkamıyorum. çocukluktan beri uykuyu severim... kendimi zorla kaldırıyorum.

mesela anladığım kadarıyla alarmı erteliyorsunuz. aslında 2. ertelemede kalkmak zorunda olup sürüklenerek kalkabilirisiniz. ben öle yapıyorum.:1:..

Merhabalar

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=729485

canım bu sayfayı incelemeni öneririm sorununa lavanta birebir.... haftadır deniyorum çok memnunum

beni anlatmışsınız.bende zinde uyanamıyrum maalesef.işe geldiğimde göz kapaklarıma sahip çıkamıyorum.bütün gün böyle........

odana gun ısıgı gırerse,benım gıbı yüzüne vuran gunese söve söve her sabah 6 da zortlarsın..ter içinde..

o odayı bana kiralar mısınız :27:

24 yaşındayım,5 farklı evde yaşadım birinde mi insanın odası güneş almaz yaa :50: şimdi 6.yı arıyoruz bakalım bu sefer boool güneş alan bir ev istiyorum inşallah :16:

uyku apnesi olmasın sende....

gerçi bende yok ama bende dinç kalkamıyorum. çocukluktan beri uykuyu severim... kendimi zorla kaldırıyorum.

mesela anladığım kadarıyla alarmı erteliyorsunuz. aslında 2. ertelemede kalkmak zorunda olup sürüklenerek kalkabilirisiniz. ben öle yapıyorum.:1:..

aslında uykuyla problemim yok gayet deliksiz uyuyorum eşim de söylüyor.Derdim uyanamamak.Her seferinde yarın alarm çalınca uyanıcam diyorum ama gene uyuyorum,hatta eşime söylüyorum pes etme uyandır uyanana kadar diye,beni uyandırırken sinir buhranları geçiriyor adam:)artık seni uyandırmıcam ne halin varsa gör diyor.Bir hafta alarm kurup 7 de uyandım belki bünyem alışır diye ama olmadı.

Yatmadan önce kendinizi yarın saat kaçta kalkmanız gerekiyor ise şartlandırın..
Şu saatte kalkmam gerekiyor diye diye uykuya dalın..
Sonra o saat çalmadan kalktığınızı göreceksiniz.. İnşallah sizde de olur bu durum..

Mesela ben sabahın 5 inde kalkmam gerektiğinde , tam uykumun yoğun geldiği zamanda saat 5 te kalkmam gerek diyip yatıyorum.
Sonra saatim çalmadan sabah 4 buçuk gibi ayakta oluyorum..

Back
X