uyanamama problemi

Merhabalar

Benim derdim uyanamamak.Kaçta yatarsam yatayım uyanamıyorum.Akşam 8de de yatsam sabah 8de zorla yataktan kalkıyorum.Sabah erken kalkıp halletmem gereken bir iş varsa hep kalıyor.Koştur koştur işe hazırlanıyorum.Erken yat,alarm kur hiç biri işe yaramadı.Sabahları zinde ve erken kalkmak için önerileriniz var mı?Besin ya da takviye de olur...
apneniz olabilir. KBB ye gidiniz

​Şimdiye kadar çok uyuduğunuz için hiç doktora gittiniz mi peki

Hayır gitmedim,hatta hangi doktora gitmek gerekir ki ben çok uyuyorum diye aslında çok uyumuyorum yanlış anlaşılıyor.Bazen az bazen cok uyuyorum.Sıkıntım ne kadar geç ne kadar erken yatarsam yatayım aynı saatte uyanmam.Çok uyuyorum deyince en geç 8.30da uyanıyorum o da en geç yani kendiliğimden uyandığım.Ama 8den önce kendim asla uyanamıyorum.Yoksa çok uyumuyorum,genelde 10-11 gibi uyuyorum.Bazen 12-1 i bulluyor ama 7de de yatsam aynı saatte kalkıyorum.

Hayır gitmedim,hatta hangi doktora gitmek gerekir ki ben çok uyuyorum diye aslında çok uyumuyorum yanlış anlaşılıyor.Bazen az bazen cok uyuyorum.Sıkıntım ne kadar geç ne kadar erken yatarsam yatayım aynı saatte uyanmam.Çok uyuyorum deyince en geç 8.30da uyanıyorum o da en geç yani kendiliğimden uyandığım.Ama 8den önce kendim asla uyanamıyorum.Yoksa çok uyumuyorum,genelde 10-11 gibi uyuyorum.Bazen 12-1 i bulluyor ama 7de de yatsam aynı saatte kalkıyorum.
O zaman ilk önce ya aile hekimine yada dahiliye doktoruna giderek tiroitlerine baktırmanız gerekir eğer birşey çıkmazsa zaten onlar seni gerekli yere gönderirler.

O zaman ilk önce ya aile hekimine yada dahiliye doktoruna giderek tiroitlerine baktırmanız gerekir eğer birşey çıkmazsa zaten onlar seni gerekli yere gönderirler.

tiroitlerimde bir sorun yok çok şükür,başka bir sıkıntım için gittiğimde tüm hormonlarıma bakıldı.Sağlık problemi olarak bir sıkıntım yok,uyku apnesini bilmiyorum tabiki.

Her sabah yaşadığım problem yalnız ne alakaysa teyzem de kalırım telefon sesine hemen uyanırım sadece kendi evimizde böyle oluyor, normalde hemen uyuyamam yani ne kadar erken kalkarsam kalkayım gözlerimin uykusuzluktan kapandığını görmedim, haftasonu erkenden uyanıyorum üstelik ama işte iş günleri çok zor uyanıyorum, belki de iş ortamımda mutlu olmadığımdan psikoloijiktir benimkisi..:ssz:

Odanız fazla karanlık veya havasız olabilir mi?

tiroitlerimde bir sorun yok çok şükür,başka bir sıkıntım için gittiğimde tüm hormonlarıma bakıldı.Sağlık problemi olarak bir sıkıntım yok,uyku apnesini bilmiyorum tabiki.
Uyku apnesi içinde dahiliye yada kulak burun boğaz bölümüne gidebilirsiniz.

Geçmiş olsun bende yaklaşık 6. Senemin içindeyim tiroit hastasıyım bende ilk başlarda uykudan gözümü açamıyordum ilaçla düzene girdi çok şükür ama değerlerim yükseldiği an yine gözümü açamıyorum bu ara değerlerim yüksek ve hiç uyanmak istemiyorum,siz daha tedavinin başındasınız pes etmeyin ilacı bırakmayın sakın zaten ömür boyu kullanılan bir ilaç.

7yildir var ama ilaç vermediler hep sınırda dediler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende sizin gibiyim. erken yatarım, ortamını hazırlarım. yatmadan once yiyip icmem. ama sabahları kalkamıyorum. ne kadar uyursam uyuyayım dinlenmiş hissedemiyordum.

Doktora gittim. Noroloji- uyku bozuklukları servisine yattım bi gece. Teshis : Narkolepsi (gündüz aşırı uyku hali, uyurken cabuk RAM'e geçmesi, Rüyaları net görmek vs. belirtiler bunlar )

uyarıcı ilac verdi. pek fayda etmedi. elmanın uyarıcı ozelliği var. sabah kalkar kalkmaz onu ye belki faydası olur.

Bence bu problemin için gidip bi doktora görünmelisin kan değerlerinde düşüklük varsa o da uykuyu etkiliyor.. Yattığın odanın tamamen karanlık ve havadar olmasına dikkat et..

Her sabah babam uyandırıyor beni garibim, bağır bağır bir hal oluyor. Aslında iş değil de başka bir yere gitsem zınk diye kalkıyorum hatta alarm' dan önce uyandığım bile oluyor. Mesela haftasonu erken kalkmam gerekiyorsa kalkarım yani uykum ağır değil. Kardeşim uyuduğu zaman top atsalar duymaz bırakın telefon sesini, zil sesini, bazen kollarından çeker oturturum tam uyanamamış, baygın gibi durur. Ben iş yerinde mutlu değilim o yüzden bana sabah kalkıp işe gitmek yük geliyor diye düşünüyorum, işimi değiştiremeyeceğime göre (kendimi işyerimiz) çaresiz bu şekilde sürecek herhalde.. :ssz:

Ben işimde de mutluyum,normalde hemen uyanabilen biri değildim,uykuyu da severim ama sabahları benim için tam bir eziyet.Her sabah eşim uyandırdığı için kavga bile ediyoruz bu konu yüzünden.

Merhabalar

Benim derdim uyanamamak.Kaçta yatarsam yatayım uyanamıyorum.Akşam 8de de yatsam sabah 8de zorla yataktan kalkıyorum.Sabah erken kalkıp halletmem gereken bir iş varsa hep kalıyor.Koştur koştur işe hazırlanıyorum.Erken yat,alarm kur hiç biri işe yaramadı.Sabahları zinde ve erken kalkmak için önerileriniz var mı?Besin ya da takviye de olur...

Kaçta yatarsan yat eğer uyanamıyorsan doktora git tahlil yaptır B12 düşüklüğü olması çok yüksek bilgin olsun bu senin zararına....

aynı durum benm görümcem de war B12 düşüklüğü war iğne wuruluyor şuan....

en yakın zamanda doktora git canım...

Sure canım, kaliteli bir uyku uyumadığın için 20 saat uyusan bile bu vucuduna yetersiz geliyor. Aile hekimine sorunundan bahsedip melatonin kullanıp kullanamayacağını danış.

Melatonin vucudun biyolojik saatini düzenleyen ve kaliteli bir uyku sağlayan bir hormon, vucudun biyolojik saati ve uyku kaltesi bozulduğunda takviye olarak dışarıdan alınabiliyor fakat devamlı kullanılan süre yalnızca 2 hafta fakat o iki hafta düzenlemeyei sağlıyor. Araştır ve danış canım.

Nasıl kullanacağına gelince,

kendine bir uyku saati belirle diyelim saar 01:00 ilacı 12:30 da içip yatacaksın, odada veya evde ses olmayacak, odanın perdeleri ışık görmeyecek biçimde kapalı olacak.

Sabah uyandığında herhangi bir sersemlik yapmaz, yan etki yapmaz, kilo aldırmaz.

Back
X