• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyanamıyoruuuum:(

bende uyanamıyorum ya alarmı kuruyorum kapatıp geri yatıyorum nedir ki çözümü :cry:

konu dışı olcak ama katipliği ne yaptın :)

arkadaşlar erken yattım olmadı,uyku uykuyu getirir dediler geç yattım yine olmadı.
uyanamıyorum ben,bütün işlerim geri kalıyor.
kan değerlerim falan da normal..
uykuyla baş etme yöntemi olanınız var mı?
Senin tam ihtiyacın ok
evet yaa:)benim yıllardır böyle ama eşim gece 1 e kadar falan oturur 8 de çat diye kalkar gider işe.(masallah)ben 11 gibi yatıyorum,tovbeler olsun 9-10 a zor kalkıyorum.kalksamda sersem gibiyim:)
benimde kpss falan çalışmam lazım.hiç bişey yapmasam evi temizlemem lazım:)böyle 1 günün nasıl geçtiğini anamıyorum..

Büyük bir ihtimalle çok uyuyorsunuz.

Herkes kendi ihtiyacı olan vücud saatini bilmeli diyorlar. Mesala size 6 saat yetiyor diyelim. 12 de yattınız 6 da kalmış olmanız lazım, yok siz uyurda 8'de kalkarsanız vücudunuz ikinci bir uyku döngüsüne girmiş oluyormuş. Yani bir 6 saatlik tam tur daha uyumanız gerekirmiş ki, uykumu aldım hissi olsun. Yani 6 da kalmadıysanız 12 'ye kadar uyumalı.
Anlatabildim mi , ya da ne kadar doğru bilmiyorum, ama böyle diyorlar. Deneyerek size tam yeten saati bulmalı, ve o saaten fazla uyumamalısınız kıssaca. 6,7 veya 8

*Normal bir yetişkine 7 saat aralıksız uyku fazlasıyla yeter.

arkadaşlar erken yattım olmadı,uyku uykuyu getirir dediler geç yattım yine olmadı.

az öncede bir rtkadaş uyuyamıyorum çok uykum var diye konu açmıştı

mevsimsel sebepler de etkili elbette
ancak uyku düzensizliği diye bir rahatsızlıkta vardır ki ileri derece sorun oluşturan durumlar mevcutsa mutlaka
muayene olmalısın

onun dışında sana bir kaç küçük tavsiye vericeğim

yattığın odanın perdelerini asla kapalı bırakma yatmadan önce mutlaka açık olsunlar
sabah güneşi odaya vursun

başucunda bir bardak su bulundur
sabah kalkar kalkmaz bu suyu içmeye zorlA KENDİNİ
mide bağırsaklar ve beyninin çalışmasını sağlayarak
uykunu açmaya yardımcı olacaktır

Bugün yine dersi kırınca erkek arkadaşım kızdı, kendimi aklıcam ya bence bu evin havasında bişey var oksijen mi az acaba o yüzden uykumu güzel alamıyorum demeye başladım :D

O kadar özeniyorum ki sorunsuz erken kalkanlara. İş hayatımda nasıl olacak bilmiyorum :KK43:

Ben yataktan dahi kalkamiyorum alarmı kapatıp hooop uykuya. O çayları nasıl içicem kalkmadan :)

buda süpermiş:) evet nasıl içeceğiz kalkmadan biri bizi aydınlatsın:)

bende uyanamıyorum ya alarmı kuruyorum kapatıp geri yatıyorum nedir ki çözümü :cry:

konu dışı olcak ama katipliği ne yaptın :)

konu dışı olsun ne olacak cnm bnm:)olmadı ya yazamadım,nasibimizi başka yerlerde aricaz artık..

az öncede bir rtkadaş uyuyamıyorum çok uykum var diye konu açmıştı

mevsimsel sebepler de etkili elbette
ancak uyku düzensizliği diye bir rahatsızlıkta vardır ki ileri derece sorun oluşturan durumlar mevcutsa mutlaka
muayene olmalısın

onun dışında sana bir kaç küçük tavsiye vericeğim

yattığın odanın perdelerini asla kapalı bırakma yatmadan önce mutlaka açık olsunlar
sabah güneşi odaya vursun

başucunda bir bardak su bulundur
sabah kalkar kalkmaz bu suyu içmeye zorlA KENDİNİ
mide bağırsaklar ve beyninin çalışmasını sağlayarak
uykunu açmaya yardımcı olacaktır

söyledikleriniz hoşuma gitti,mantıklıda geldi.perde kapalıyken sankı hiç sabah olmuyor gibi geliyor insana
suyuda kalktığımda içiyordum zaten,cidden daha zinde hale getiriyor ama yatagımın baş ucunada koyayımda o ayılamama anında bir deneyeyim:)teşekkürler..

Kan değerlerinizde tiroitlerinize,b12 değerinize ve kansızlığınıza bakıldı mı?

Eger sorun ettiginiz seyler varsa gece siksik uyaniyorsaniz kaliteli uyku uyuyamamis olursunuz.sabahta dinlenemediginiz icin kalkamazsiniz.benim tavsiyem yatmadan bir bardak ilik sut yada melisa cayi icmeniz.kandegerleri gelmisti aklima ilk ama onlar normal demissiniz

Back
X