Uyaran eksikliği yaşayan var mı çocuğunda

papatya3331

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2025
6
3
1
27
Kızım yanlız büyüyor gurbette tekiz tv vardı hayatımızda ama çok değil ismine bakmıyor komut almıyor göz teması var tekrarlayan hareketler yok doktora gittik 1 buçuk ay sonra tekrar görmek istedi kreş önerdi kreşe başlattık ama sanki çok bi ilerleme olmadı 23 aylık bu durumu yaşayıp ne kadar süre de atlattınız acaba

Krese birakirken nasil? Aglayip sizden ayrilmamak istiyor mu? 23 aylik daha cok kucuk, kreş, sosyallesmek, yasitlari ile olmak cok iyi gelecektir.

Krese birakirken nasil? Aglayip sizden ayrilmamak istiyor mu? 23 aylik daha cok kucuk, kreş, sosyallesmek, yasitlari ile olmak cok iyi gelecektir.
İlk hafta çok ağladı 4 haftamız da artık sadece öğretmeni benden alırken ağlıyor sonra duruyormuş benden asla ayrılmak istemiyor tepki veriyor almaya gittiğimde beni gördüğü gibi tekrar ağlamaya başlıyor

Bu da saglikli bir durum. Sabirli olun. Kres hem ona hem size zamanla cok iyi gelecek. Bir de evde baska dil, disarida baska dil varsa konusma zaten gecikiyor. O nedenle ismine tepki vermesi, konutlara tepki vermesini onemseyin ilk etapta. Kreste adina tepki veriyor muymus?

Evde tek dil konuşuyoruz ikinci dil yok ama hep yanlızdı o yüzden bana çok bağlı öğretmeni uyum sağladığını söylüyor gelişme var diyor ama ben göremiyorum ismine ben sesleniyorum bakmıyor göz teması var sadece o şarkılarla oyunlarla oluyor sadece

Bazen okulda yaptiklarini evde yapmiyorlar. Okulda gelisim gosteriyor, bireysellesiyor ama eve donunce yine anneyle eskisi ile ayni şekilde davranıyor. O nedenle kresteki gelisimi cok onemli, siz evde henuz gozlemleyemeseniz bile orada daha cok ilerliyordur. Saddece bunu guvenli alanina tasimak icin zamana ihtiyacı vardır.

Fikirleriniz için çok teşekkürler ederim böyle şeyler duymak beni rahatlatıyor inşallah zamanla ben görürüm

7 ay bi arkadaşın cocuguyla aynı oyun grubuna gittik hırçın komut almayan kendini yerlere atan pedagoga da götürülen bı çocuktu onun çocuğu. okulda onu düzeltmedi.
Oyun grubunun 8.ayinda 3 yasına girdi cocuk. Anında şakir şakir konusmaya komut almaya başladı
Hepimiz şaşkınız. Zaten bı tanısı yoktu.

Ya ne güzel bnm kızımın hırçınlığı yok aksine çok sakin bi çocuk hiç mi konuşmadan konuşmaya başladı acaba

Ya ne güzel bnm kızımın hırçınlığı yok aksine çok sakin bi çocuk hiç mi konuşmadan konuşmaya başladı acaba
Hıc konuşmuyordu
Noooooo dıye bağırarak ağlayan iletişim kurmayan komut almayan hırçındi
Okulda herkes rahatsız oluyodu hatta yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…