Doğuma Hazırlık Uydurma olmayan güzel kız ismi arıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Peritozzu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
17
8
86
Merhaba kızlar,

27 haftalık hamileyim henüz bebeğime bir isim bulamadım. İnternetteki çoğu ‘modern’ isim bana uydurulmuş gibi geliyor:110:çok fazla özenti veya çok çocuksu buluyorum.
Yurtdışında yaşıyorum bu yüzden çok beğensem de içinde Türkçe harf bulunan isimleri tercih etmeyeceğim (çocuk herkese “şu şekilde telaffuz ediliyor” şeklinde açıklama yapmak zorunda kalmasın)
Gönlümden geçen Türkçe anlamlı bi isim ama sanırım bu çok zor olucak, beğendiğiniz farklı kız isimlerini yazarsanız sevinirim:anneadayı::KK200:

bebeğimiz kız olsaydı ismini Lidya koyacaktık, ben çok beğeniyorum bu ismi hem çok duyulmamış hem çok tarihi.
belki bi fikir oluşturur diye yazdım, sevgiler..

bebeğimiz kız olsaydı ismini Lidya koyacaktık, ben çok beğeniyorum bu ismi hem çok duyulmamış hem çok tarihi.
belki bi fikir oluşturur diye yazdım, sevgiler..
Lidya guzelmis cidden, hem cocuksu da gelmiyor kulaga. Tesekkur ederim:KK15:

Bende yeni isim koymadim kizlarima
Sera farsca toprak demek sanirim yurtdisindada kullanilan bir isim

Arya ismi yurtdışında da kullanılabilir.
Mina Lina Lara Meryem de guzel

Yurt dışı neresi?
Konuşulan dile göre ortaya bazen cok komik isimler çıkıyor.

Örnek veriyim, almanyada kulağıma gelen komik telâffuzlar:
Ceylan= kiilan veya siilan
Nurşen= nuaşin
Özlem= ötzlim
Esen= izin
Pinar= piina

Bence yabanci isimemler yakin birşey bulun

Yurt dışı neresi?

Nurşen= nuaşin
Özlem= ötzlim
Esen= izin
Pinar= piina

cok dogru canim kesinlikle c, ş,ö,u,ü gibi harfler olmamali isimde diye dusunuyorum. Cok garip telafuzlar ortaya cikiyor. Bence isim koymadan once bir kac yabanciyada ismi telafuz etmesini soyleyip kulaga nasil geldigini anlamak amaciyla mantikli

Yurt dışı neresi?

Nurşen= nuaşin
Özlem= ötzlim
Esen= izin
Pinar= piina

Hollanda’da yasiyorum. Zaten bu telaffuz konusu yuzunden guzelim isimleri koyamiyorum. Yani istesen koyarsin da zorlastirmak istiyorum kizim icin. Mesela eliz ismini begenmistim, her ne kadar kolay da olsa telaffuzu elis daha hos geliyor Hollandaca konusurken. Ister istemez o tarafa kayiyorum. Hic tahmin etmezdim isim konusunda bu denli zorlanacagimi:eek:

Ben de Hollanda'da yaşıyorum ve Hollandalıların en kolay telaffuz ettikleri kız isimleri bunlar diyebilirim:

Esra
Selma
Aylin
Ayla

Tabii bunlar biraz daha eski isimler. ;) Yenilerden aklıma pek isim gelmiyor şu an. :D

Büyük kızımın adı Eylül küçük kızımın adı Hatice Ece. İlk kızımda acemiydim ikinci kızımın adını rüyamda gördüm, 2 aylık hamileyken kızın olacak adını Ece koyacaksın dedi biri. Bende Hatice validemizin ismi de olsun diye Hatice Ece koydum. Kur’an da geçen ve anlamı güzel bi isim koyun bence. Nisa, Kübra, Aişe validemizin ismi Ayşe çok güzel isimler bence. Sırf farklı olsun diye saçma sapan isimler koyanlar var gerçekten, ama isim önemli bi konu. Allah sağlıcakla hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin

Efsa(cennet ırmaklarından birinin adi)
Beren (güçlü, kuvvetli akilli)
Sare
Ravza cennet bahçesi

Back
X