Uyku bozukluğu

keremom

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Selam hanımlar. Yaklaşık 3 haftadır saçma sapan bir durum içindeyim çözüm de bulamıyorum. Dönem dönem uyku bozukluğu yaşayan bir insanım bazen uykuya dalamama şeklinde oluyor bazen gecenin bi yarısı uyanıp uykuya dönememe şeklinde. Şu an bebeğim var 15 aylık. Bebek yokken bir şekilde idare ediyordum ve geçiyordu kendiliğinden. Normalde gece 22 gibi uyur sabah da 6 gibi uyanırdım tabii gece 2-3 kez emmek için uyanıyor ama geri dalardım. Birkaç gece üst üste saat 3-4 sonrası uyuyamadım ertesi günlerde de bu devam etti. Uyuyamazsam korkusu geliyor ve her gecem aynı. Dün gece 2.45 gibi uyanıp bir daha sabah 5te uyudum mesela. Gece geç de uyusam erken de uyusam o saatlerde tak diye zihnim açılıyor yine mi diyorum. Bu arada bebek uyanmıyorsa sıkıntı yok uyuyorum ama o saatlerde uyandı mı içimi bi korku sarıyor soğuk soğuk terliyorum ve kalp atışım hızlanıyor. Ne yapabilirim bilmiyorum psikiyatra gitmeye karar verdim ama emziriyorum ilaç kullanımı nasıl olur bilmiyorum. Ya da ilaç bağımlılık yapar mı ? Bu tür korkular yaşayan varsa lütfen çözümü nasıl buldunuz ?

yaş kaç acaba , progesteron düşmüş olabilir

yaş kaç acaba , progesteron düşmüş olabilir
33 yaşındayım. Yani hiç böyle bir sıkıntım olmadı dönem dönem yoklardı dediğim gibi ama Bebek doğduğundan beri olmadı. Sadece üst üste birkaç gece böyle bir şey yaşadım ve ondan sonra böyle bir korku oluştu o saatler dışında uyandığımda olmuyor o saatlerde oluyor.

kan değerlerinize baktırsanız belki sebebi değerlerinizin eksik ya da fazla olmasındandır

Epifiz bezimiz melatonin üretemiyor ya da yetersiz sanırım bacım, bende de öyle melatonin takviyesi alıyorum bağımlılık yapar dedi doktor ama geceleri uyuyamıyorum çoğu zaman napim :(

Epifiz bezimiz melatonin üretemiyor ya da yetersiz sanırım bacım, bende de öyle melatonin takviyesi alıyorum bağımlılık yapar dedi doktor ama geceleri uyuyamıyorum çoğu zaman napim :(
Siz uykuya mı dalamıyorsunuz benim öyle bir sıkıntım yok belli saatler dışında konuşurken bile bi anda uyuyabiliyorum

Back
X