uyku direnci

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
oğlum bebekken de çok uyuyan birçocuk değildi. sonra hep çok zor uyuttuk ama en azından kesintisiz uyumalara başlamıştı.

şimdi 4 yaşında. gece uyanmıyor. yani gece terörü dedikleri şeyden değil. ama bir türlü uykuya dalmak istemiyor. 1-1,5 oluyor artık uykuya dalması. sabah da 10-12 arası uyanıyor. öğle uykusu yok. gelişim çağındaki bir çocuk için kötü saatler.

çok uykusu olmasına rağmen uykusu olmadığını iddia ediyor. uykusu sevmediğini hatta nefret ettiğini falan söylüyor.

ne yapmak lazım. var mıdır bunla ilgili çözümü olan?

o işe yaramıyor. bugün kendi uyanmadan biz uyandırdık. tüm gün dışarda doktorlardaydık. eşimde bende eve gelice uyuduk yorgunluktan. o ise gece 1 de zar zor mücadeleyle uyudu.

melatonin takviyesi de alabilirsin. ben de gece uyuyamıyorum bir süredir melatonin hapı kullanıyorum.

melatonin hormonu gece 11 ile 4 arası salgılanan hormon. çocuklarda büyümeyi sağlıyor. biz de farklı etkileri var. Takviye hormonu . ama benim tavsiyem ilginizi çekmediyse. ilk yorumu yapan arkadaş güzel yorum yapmış çocuğunuzu az uyutup gün içinde yorun. uykusu düzene girecektir.

Uykuyu sevmiyorsa hicbir cozumu yok kendimden biliyorum. Ancak uyku saatlerini degistirebilirsiniz.

Kabus vs gordugunden bahsetti mi? Nefret ediyorum tabiri bi sorun olduguna isaret ediyor.. uyku konusunda inatlastiginiz veya cok uzerine gittiginiz icin de olabilir (gitmiyor olabilirsiniz bunlar olasi nedenler)
neden uyumak istemedigini sakince sorun belki bir ipucu cikar..
Erken kaldirip uyku ritueli olusturmaya calisin dus aldirmak masal okumak gibi

Kabus vs gordugunden bahsetti mi? Nefret ediyorum tabiri bi sorun olduguna isaret ediyor.. uyku konusunda inatlastiginiz veya cok uzerine gittiginiz icin de olabilir (gitmiyor olabilirsiniz bunlar olasi nedenler)

benim anladığım oyun oynamak için uyumak istemiyor, uyanık olduğu zamanları seviyor sanırım. bir ara kötü rüyalarda görüyordu. genelde anlatır rüyasını.

bir de uykunun gerekli olduğunu tam idrak edemiyor sanırım. normal yolla anlattım. uyumanın faydalarını yemek içmek tuvlet gibi bunu da yapmamız gerektiğini falan. ama konuşmak işe yaramadı. başka ne yapsam nasıl anlatsam, nasıl sevdirsem onu düşünüyorum.

oğlum bebekken de çok uyuyan birçocuk değildi. sonra hep çok zor uyuttuk ama en azından kesintisiz uyumalara başlamıştı.

şimdi 4 yaşında. gece uyanmıyor. yani gece terörü dedikleri şeyden değil. ama bir türlü uykuya dalmak istemiyor. 1-1,5 oluyor artık uykuya dalması. sabah da 10-12 arası uyanıyor. öğle uykusu yok. gelişim çağındaki bir çocuk için kötü saatler.

çok uykusu olmasına rağmen uykusu olmadığını iddia ediyor. uykusu sevmediğini hatta nefret ettiğini falan söylüyor.

ne yapmak lazım. var mıdır bunla ilgili çözümü olan?
Benim oğlum 5,5 yaşında ve aynı şeyleri hala yaşıyoruz yormak yada daha erken. Kaldirmak fayda etmedi..ilk duası Allahım sabah olsun hemen di sürekli neden uyuyoruz diye soran bir çocuktu..doğduğundan beri hep akranlarindan az uyudu uykuyu sevmiyor hiç iki yaşından sonra gündüz hiç uyumadı o kadar uğraşmama rağmen..arabada bebek arabasında uyumadı..sızıp kalmaz başka bir odada..iki gündür 7-8 saat uyku ile duruyor mesela..
Ben okuduklarımi uyguladim mutlaka araştırmışsınızdır siz de..
Birazdan uyuyacagiz deyip hatirlattim oyunu tamamlasin yada çizgi filmi bitsin diye..
Sonra uyku rutini oluşturduk kısaca onun deyimiyle yazıyorum cis- dis- kitap - uyku
Bu süreçte eşim ve ben de pijamalatimza giyip uyku için hazırlanıyordu k ( eşim uyuyup kaldığı için hemen çok hoşnut değildi;))kitap okuyorum dua ediyirfuk
Sonra ışıklar sönüyordu çok direndi bir kaç akşam ağladı ben her zaman merhamet i merkeze aldığım halde çocuk eğitimindebu konuda taviz vermedim bu arada ben yanında yattım uyuyana kadar 2.5 yaşında idi..sen uyuma ama herkes yatağında sessizce duracak dedim öyle öyle en azından yatağa girdi direnmeleri oldu tabi ama yüz bulamadı..defalarca sağa sola döner soru sorar hala öyle cevap vermem
ofler pufler yatağa giderken disardaysak yolda defalarca sorar hemen mı yatcaz diye..
Kimi çocuk uykuyu sevmiyor işte iyi tarafı da var tabi erken kaldırmak gerekirse Hemen kalkıyor

Benim kizimda 4 yasinda hic uyumak istemiyor benim uyurken canım sıkılıyor diyor bir kac gun erkenden uyandirin zamanla duzene girecektir birde aksam 10 olugunda kapatin butun ısıkları hep beraber yatin.durumunuz varsa bu sene krese yollayin ister istemez duzene girecektir.

Birkaç gün çocuğunuzdan karbonhidratı keser misiniz? Kahvaltıda 1 dilim ekmekle yesin, diğer öğünlerde sebze et. Şekerli hiçbir şey yok ve abur cubur yok. Bu bikaç gün içinde bol su içirin. Denemekten zarar gelmez.

benim anladığım oyun oynamak için uyumak istemiyor, uyanık olduğu zamanları seviyor sanırım. bir ara kötü rüyalarda görüyordu. genelde anlatır rüyasını.

bir de uykunun gerekli olduğunu tam idrak edemiyor sanırım. normal yolla anlattım. uyumanın faydalarını yemek içmek tuvlet gibi bunu da yapmamız gerektiğini falan. ama konuşmak işe yaramadı. başka ne yapsam nasıl anlatsam, nasıl sevdirsem onu düşünüyorum.

Siz boyle soyleyince hak verdim ben ona :KK200:

Uyanikken cok mutlu olan bir cocuk imaji cizdiniz..
uykuda gordugunuz ruyalardan ornek verin abartarak ama.. gitmek isteyecegi bir yer olusturun dunyada olmayan sadece ruyayla gidebilecegi.. babam kucukken bizi oyle kandirirdi.. bilincaltimiza yeni dunya yukleyerek:oops:
Boyu uzayacak kocaman olacak gibi..
Erken yattiginda hafta sonu istedigi bir yere goturmek gibi tesvik edici seyler de olabilir.

Benim oğlum 5,5 yaşında ve aynı şeyleri hala yaşıyoruz yormak yada daha erken. Kaldirmak fayda etmedi..ilk duası Allahım sabah olsun hemen di sürekli neden uyuyoruz diye soran bir çocuktu..doğduğundan beri hep akranlarindan az uyudu uykuyu sevmiyor hiç iki yaşından sonra gündüz hiç uyumadı o kadar uğraşmama rağmen..arabada bebek arabasında uyumadı..sızıp kalmaz başka bir odada..iki gündür 7-8 saat uyku ile duruyor mesela..
Ben okuduklarımi uyguladim mutlaka araştırmışsınızdır siz de..
Birazdan uyuyacagiz deyip hatirlattim oyunu tamamlasin yada çizgi filmi bitsin diye..
Sonra uyku rutini oluşturduk kısaca onun deyimiyle yazıyorum cis- dis- kitap - uyku
Bu süreçte eşim ve ben de pijamalatimza giyip uyku için hazırlanıyordu k ( eşim uyuyup kaldığı için hemen çok hoşnut değildi:KK66:)kitap okuyorum dua ediyirfuk
Sonra ışıklar sönüyordu çok direndi bir kaç akşam ağladı ben her zaman merhamet i merkeze aldığım halde çocuk eğitimindebu konuda taviz vermedim bu arada ben yanında yattım uyuyana kadar 2.5 yaşında idi..sen uyuma ama herkes yatağında sessizce duracak dedim öyle öyle en azından yatağa girdi direnmeleri oldu tabi ama yüz bulamadı..defalarca sağa sola döner soru sorar hala öyle cevap vermem
ofler pufler yatağa giderken disardaysak yolda defalarca sorar hemen mı yatcaz diye..
Kimi çocuk uykuyu sevmiyor işte iyi tarafı da var tabi erken kaldırmak gerekirse Hemen kalkıyor

uyku ritüelini bir kaç denemek istedim ama o kadar direniyor ki snunda pes eden taraf ben oluyorum. babası daha kolay uyutuyor diye o uyutuyor ama güçlükle işte. gündğz uykusunu bizimki de eken bırakmıştı.

tek tesellim gece uyanmaması. küçükken uyanırdı tabi ama neyseki şimdi uyanmıyor. tekrar deneyeyim bakalım uyku ritüelini

Canim olumsuz bir durum da uykudan kacinmayi tetikleyebilir ama sart degil. Biz ailece uyku sevmeyiz mesela. Bir insana yetecek kadar uyur kalkariz. Fazlasi zulum gelir. Konu sahibi buyumek icin uyku gerekli ama vucut ihtiyac duysa uyur bence. Endise etme sen o acidan. Ama uykunun gerceklestigi saat araligi onemli. Saat 1 gercekten cok gec.

Siz boyle soyleyince hak verdim ben ona :KK200:

Uyanikken cok mutlu olan bir cocuk imaji cizdiniz..
uykuda gordugunuz ruyalardan ornek verin abartarak ama.. gitmek isteyecegi bir yer olusturun dunyada olmayan sadece ruyayla gidebilecegi.. babam kucukken bizi oyle kandirirdi.. bilincaltimiza yeni dunya yukleyerek:oops:
Boyu uzayacak kocaman olacak gibi..
Erken yattiginda hafta sonu istedigi bir yere goturmek gibi tesvik edici seyler de olabilir.

bir ara elektirikçiler elektiriği kesiyor diye babası uyutuyordu. tüm ışıkları falan kapatıp öyle uyutuyordu. ama hayal gücü yüksek ve kafasında kuran bir çocuk.. dış dünyadan birşeydn korkmasını istemedim. çünkü öyle korkular üretiyor hemen. bir gün gerçeği söyledim. kimse bizim evimize karışamaz baban uyuman için öyle söylüyor vs diye. ondan sonra tabi daha zor oldu.

büyüdükçe ikna etmesi zorlaştı. küçükken uyuyunca büyüyeceksin gibi cümleler daha çok etki ediyordu

Canim olumsuz bir durum da uykudan kacinmayi tetikleyebilir ama sart degil. Biz ailece uyku sevmeyiz mesela. Bir insana yetecek kadar uyur kalkariz. Fazlasi zulum gelir. Konu sahibi buyumek icin uyku gerekli ama vucut ihtiyac duysa uyur bence. Endise etme sen o acidan. Ama uykunun gerceklestigi saat araligi onemli. Saat 1 gercekten cok gec.

benim de endişe saati konusunda zaten. yoksa uykuya daldı mı uyuyor zaten. sabah 6-7 de ayağa fırlayan çocuklardan değil.erken yatsa zaten 12 saate d tamamlar uykusunu. sabah erkenden kalkmaz çünkü. sorunumuz daha çok ilk uykuya geçiş anına ikna olmaması, kabullenmemesi.

Back
X