• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi uyku düzeni

• Konu Sahibi Konu Sahibi Suko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Suko

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2006
1.711
12
683
abk5p3.png
Kızlar bebişlerimizin uyku düzenleri nasıl hadi yazalım .Benim bebişin uykuları bir türlü düzene girmedi ya da ben düzene sokamadım yeni saatle akşam 23.30 ya da 24.00 gi
bi uyuyor 2 saate bir uyanıyor tabi bu durum oldukça yorucu oluyor kafamçokkarıştı2 gece humananın iyi geceler çayını kullandım o zaman güzel uyudu ama sonra içmek istemedi benim fıstık nasıl düzene sokacağız bu uykuları bilmiyorum:çok üzgünüm:
Sizler yanınızda mı yatırıyorsunuz ayrı odada mı kızlar ya da ne zaman ayrı odaya geçireceksiniz

Son düzenleme:
şükrancım 12 de uyuyup 2 saat arayla uyanması normal değilmi canımm kızının..benim kızda akşam 11:30 12 gibi uyuyorr..sabahlarıda 12 de uyanıyor tabi bu arada tam 3 kere uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyorrr..gece uykusu düzenli benim kızım şimdi yeni yeni gündüz uykusuda düzene giriyor çookkk şükürrrr...

Canım en azından bir 4 saat uyumalı diye düşünüyorum neredeyse 3 aylık olacak bir bebeğin kesintisiz 3-4 saat uyuması gerekir her uyanmasında doğal olarak emmek istiyor bazen fazla kaçırıyor emmeyi ve fışkırık şeklinde kusuyor yataklar ,onun üstü benim üstüm heryer batıyor

canım ben ugraştım ama değdi 11 de uyuyor sabah 6 da uyanıyor yada beş bucuk ta hiç uyanmadan uyuyor
be ac uyudugunu düşündüğümden doktoruna emzireyim mi uyandırıp dedim oda hayır dedi bırak uyusun
yalnız gündüzleri ve akşam saat 8 den sonra hiç uyumaz o yüzden gece deliksiz uykumuz cok şükür
darısı sana canım

canım ben ugraştım ama değdi 11 de uyuyor sabah 6 da uyanıyor yada beş bucuk ta hiç uyanmadan uyuyor
be ac uyudugunu düşündüğümden doktoruna emzireyim mi uyandırıp dedim oda hayır dedi bırak uyusun
yalnız gündüzleri ve akşam saat 8 den sonra hiç uyumaz o yüzden gece deliksiz uykumuz cok şükür
darısı sana canım

Amin canım darısı başıma inşallah uğraştım derken neler yaptın canım?

Canm ben cok tecrubeli bir anne sayilmam bebegim henuz 37 gunluk ama ben sunlari deniyorum hergun aynı seyleri yapıyorum.
1-hergun mutlaka acık havada gezdriyorum
2-Biraz emzirip banyo yaptırıyorum cunku cok ac olunca kıyamet kopuyor banyodan birsey anlamıyor.
3-Banyodan sonra eczanedne aldigim bitkisel masaj yagıyla karnını ve ayaklaırnı ovuyorum
4-Karnına gazi olsada olmasada sıcak havlu yapıyorum mayıstırıyor ve iyi gelior.
5-Sonra odamiza cekiliyoruz los ısıkta her aksam aynı sarkıları dinletiyorum yani yatma sarkisi uyku oncesi sarkısı olarak algılasin diye.(cocuk sarkısı diil sakin benm sevdigim ona uygun muzikler) ve emziriyorum
he bebegim cok mu duzenli uykulari,degil ama bunlari yapmaya devam ediyorum umaırm duzene girecek
en azından her aksam fix 1 de yatiyor
daha erkene cekmeye calisicam isallah cunku ise baslıcam:(

Happy canım evet ben de hr aşam 10 da yatak odasına gidiyorum loş ışıkta emziriyorum günaşırı banyo yaptırıyorum uyumadanönce bazenbanyo ters tepebiliyor uykusu açılabiliyor 11.30 12 gibi uyuyor keyfine göre 2 saat ya da 3 saat sonra kalkıyor tekrar emziriyorum yine uyuyor
3-4 gündür humananın iyi geceler çayını içiriyorum gerçektende uykuya dalmasında etkili ouyor uyuma süresinide uzatıyor tavsiye ederim dün gece kendim de içtim

Amin canım darısı başıma inşallah uğraştım derken neler yaptın canım?
canım ilk bir bucuk ay cok düzensizdi 2 saat uyudugunu hatırlamıyorum gündüz uyuyordu gece yok
gündüzleri en fazla 5 yada 7saat kadar uyttum gece 11 kadar gün içinde yalnızca
gündüz uykularını kısa kestim gündüz sesli televizyonlu odada uyudu
her gün aynı şeyleri düzenli olarak yaptım
gece 10 bucuga dogru karanlık ve sessiz yatak odamıza gectik yarım saat kadar emzirdim gazını alıp yatagına yatırdım uykusu varsa da yoksa da yatagına bıraktım zaten memede uyku halini almış oluyor
ilk zamanlar agladı biraz şimdi bırakıyorum tam saatinde kendisi uyuyor
banyo yapacaksa onu da 9 bucukta yaptırıyorum uykusuna yardımcı oluyor

Canım aslıda benim de ağlayınca almamam gerekiyor ama bizimki epey bir ağlıyor yaramaz dayananıyorum tekrar alıp emziriyorum öyle uyuyor sen bebişini ayrı odada mı yatırıyorsun canım?
Bebşin altıdan sonra hiç uyumuyor mu canım?

yok canım bizim odamızda uyuyor ama o onbir de uyuyor ben on iki de
gün içinde 6 saat toplam uyuyor 8 den sonra uyumuyor yalnız
benimki gündüz az uyuyor canım ondan alıştı gece uyumaya

yok canım bizim odamızda uyuyor ama o onbir de uyuyor ben on iki de
gün içinde 6 saat toplam uyuyor 8 den sonra uyumuyor yalnız
benimki gündüz az uyuyor canım ondan alıştı gece uyumaya

Benim kızımında ilk 1.5 ay gece uyumaması dillere destan olmuştu. Gece 11 gibi uyanıyordu, sabah 5, 6 hatta bazen 7 de yatıyorduk.

Şimdilerde bende saat 10:30 gibi yatak odasına geçiyorum, emziriyorum, altını değiştiriyorum. Babası kızııma (tavanda şekillerle dönen müzikli ) gece lambası aldı ışığı söndürüp onu yakıyorum, bende yanına yatıyorum eğer mızmızlanırsa memesini veriyorum, şarkı söylüyorum v.s. . Böyle böyle uyumamız yaklaşık 12'yi buluyor. Birde hızlandırılmış uyutma şekli var :), dizi falan izliyorsam salonda ayağımda allıyorum hoop hemen uyuyor, ama alışmasın diye bunu pek tercih etmiyorum. Gece bende aç uyumasın diye uyanmadan emziriyordum doktorumuz emzirme isteyince emzir dedi. Aç kalacak diye üzüldüm ama kızım zaten 2.5-3 saatte aranmaya başlıyor, ağlamasını beklemeden emziriyorum. Sabah 9 gibi uyanıp yarım saat duruyor, 12 ye kadar tekrar uyuyor. Sonra 2 saat uyanık, 1 saat uyuyor gibi bir düzende gidiyoruz.

Bizim odamızda yatıyor, son muayeneye gittiğimizde doktor ayırın artık dese de ben henüz kıyıpta ayıramadım. Bu gece yarın gece derken günler geçiyor :).

Yaa kızlarr benim oğluşumun uyku düzeni bozuldu gündüzleri uyumak bilmiyor zaten 3 ayına giren bebekler artık 15 saat uyurlarmış bizimki bide kucağımda uyumayı istiyo kafasını kolumun altına saklıyo heralde kokumu istiyo gündüz inanın toplasanız 2 saat uyku olmuyo geceleri çok iyi şükür ama gündüz asla yanlız bırakamıyorum hep yanında olucam hep konuşucam onunla sizlerde durum nasıl.

yazılarınızı okudukça imrendim kızlar yaaaaa
benim kızım tam bi gece kuşu hatta 2-3 günde bir 24 saat uykusuz geçiriyoruz ondan sonraki 24 saatide büyük cebelleşmeler sonucu emziriyorum falan kız altını açsam bile uyanmıyor yaw nasıl bişi bu ben anlamadım bi bebek nasıl durur 24 saat uykusuz zavallımın gözleri kıpkırmızı oluyo uykusuzluktan ama direniyo bi sorunumu var diyoruz yok herşeyi denedim hayır bide yatsada uyumasa ama yoookkkk kucakta gezicez heryanı incelicek benim canım ayakta durmamız bile yasak gezicez aynı yere 2-3 saniye fazla baktımı basıyo yaygarayı herkes bana hamileyken çok gezdin bu kız ondan böle diyo ne yapcağımı şaşırdım uyurmu acaba diye her yolu denedim ama ııh ne ayakta ne battaniyede ne yatakta emerken bile annem beni yatağıma koycak diye gözleri kapanıyo kapanıyo bölee nasıl açıyo birden adile naşit kızım diyo babası bizde böleyiz işte sizler bize göre bayağı bi şanslısınız

bizim prenses son 2 haftadır (yemek aralarını saymıyorum) gündüz 11 uyandı akşam 6 ya kadar uyudu sonra gece 3 e kadar uyanık 3 den sonrada 11 e kadar uyudu.. Gece 3 de uyuyacağı zaman kendi kendine uyumuyor. İlla kucak vede evi gezdirecem oturmak durmak yasak başlıyor huysuzluğa Bugünde maşallah akşam 11 den beri uyuyor. Saat de 8 bakalım ne zaman uyanacak vede bu düzende devam mı edecek. Bir düzelip bir bozulacak sanırım 1 yaşına kadar havalardan olsun aşılardan ileride diş çıkaracak ondan filan derken devamlı değişim olacak. Tabi tahmini birşey olmayadabilir..

benim bebisimde aksam 10 bucuk 11 gibi uyuyor gece 2 kere falan uyanip emip uyuyor sabah 6 da kalkiyor bazen aksam bazen sabah banyo yaptiriyorum
11 bucukta uyuyor 2 bucuga kadar ve sorun bundan sonra basliyor ogle uykusundan sonra surekli mizmizlaniyor hep ilgi bekliyor ya kucagima aliyorum yada surekli konusup duruyorum babasiyla hic ilgilenemiyorum :1no2: aksam yemeklerimiz bir tuhaf oldu :1shok: hemen yiyip kalkiyoryuz arkasindan cay fasli acele acele bardaklarda caylar soguyup gidiyor :bbo:
aksamlari ayri bir huysuzlugumuz var anlayacaginiz saat basi emdirmeler bazen daha erken benide cok halsiz birakiyor kafamçokkarıştı
V e benim bir hayalim olustu saat 6 aksam yatirip 9 gibi uyandirip banyo yaptirip uyutmayi ve bu zaman diliminde kocamla vakit gecirmeyi coook istiyorum hic gorusup konusamaz olduk pazar gunlerini iple ceker oldum tatlicadiarzu

benim bebisimde aksam 10 bucuk 11 gibi uyuyor gece 2 kere falan uyanip emip uyuyor sabah 6 da kalkiyor bazen aksam bazen sabah banyo yaptiriyorum
11 bucukta uyuyor 2 bucuga kadar ve sorun bundan sonra basliyor ogle uykusundan sonra surekli mizmizlaniyor hep ilgi bekliyor ya kucagima aliyorum yada surekli konusup duruyorum babasiyla hic ilgilenemiyorum :1no2: aksam yemeklerimiz bir tuhaf oldu :1shok: hemen yiyip kalkiyoryuz arkasindan cay fasli acele acele bardaklarda caylar soguyup gidiyor :bbo:
aksamlari ayri bir huysuzlugumuz var anlayacaginiz saat basi emdirmeler bazen daha erken benide cok halsiz birakiyor kafamçokkarıştı
V e benim bir hayalim olustu saat 6 aksam yatirip 9 gibi uyandirip banyo yaptirip uyutmayi ve bu zaman diliminde kocamla vakit gecirmeyi coook istiyorum hic gorusup konusamaz olduk pazar gunlerini iple ceker oldum tatlicadiarzu

bende dıyordum kı bı bızımkı boyle :))) yazılanları okudukca meğer benimle aynı şeylerı yasayan bi sürü arkadasım varmıs özellikle sen gulumse hergünüm tıpkı senınkı gıbı gecıyor bende bütün vaktimi oğlumla geciriyor ve kocamla fazla vakit geciremiyorum.cunku oğlum sürekli emmek istiyor uyanık oldugu zamanlarda da hep muhabbet hep evı gezmek ve kucak ıstıyor .gece uykumuz güzel ama uyuyana kadar aksam bıtıyor bende de hal kalmıyor e bu seferde gün bitiyor.hergun aynı seyler tontiş bütün hayatımızı değiştirdi :))))

Bizde de durum gündüz çok farklı değil, uyuyup uyanıyor ama akşam yemeğinden sonra çoşuyor. Hep kucak hep ilgi ama ben ilk 50 günlük uykusuzluktan sonra bunları sorun etmez oldum. Büyüdükçe uykusu azalacak fazla ilgi isteyecek ama sağlıklı olsunda alışacağız.

benim bebişim şimdi 16 aylık çok düzenli ama 3 4 aylık çok zordu nöbetleşiyoduk eşimle kayınvaldemle aynen 2 saatte bir uyanıyordu ama zamanla düzeldi sabret canım düzelecek ne yaparsan yap şuanda ama boş ben çok uğraş verdim yapmadığım şey kalmadı diyebilirim 5 ayından sonra düzene girdi tabi 5 ay zombi gibi dolaştım düzelecektir bebişin hayırlı olsun kolay gelsin canım

Back
X