Çocuk Hastalıkları Uyku DÜzensizligi lutfen yardim..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hnfcns

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
28
1
16
İstanbul
Merhabalar ben hanife bu siteye yeni uye oldum skca okuyordum yazilarinizi ama kismet bu zamana uye olmakmis.

Gelelim sorunuma 5 aylik dunyalar tatlisi adi alper olan bir oglum var.
Geceleri uyumuyor ne yaptim ne ettimse bir turlu uyku duzeni kuramadik.

Onceleri 4 saat uyuyordu bianda alt ust oldu sanki oglum artik uyumuyor mesela dun 11de uyuttum saat 5e kadar besigini sallamak zorunda kaldim biraktigimda uyaniyordu 2 kere felanda beslenmek icin kalkti saat 5 te tamamen uyandi. Uykusuzlukluk bide adette olamiyorum ustune agzimda durmadan cikan aftlar artik dayanamiyorum sabrim tasiyor istemeden oglana kiziyorum ve cok pisman oluyorum ama napim cok zor durumdayim lutfen bi care soyleyin ;((

benim kızım 13 aylık hala bir uyku düzenimiz yok maalesef. istediği saatte uyur istediği saatte kalkar. bu sabah 5 buçukta ayaktaydı. maalesef doğduğundan beri böyle. sana sunabileceğim bir çare yok. artık büyüyene kadar uyku yok bize:)

Uyku duzenleri kurana kadar uykusuz geceler yorgun gunler :(
Uykusuzluktan gozalti morluklari olustu ruh gibi geziyorum napalim katlanicaz evlatlarimiz icin..

Meraba kizlar benimde oglum 6 aylik.bende uyku duzeni yeni olustiruyorum ve gecelei hic emzirmiyorum.boylece emmek icin kalkmicak ilerde.ve en cok 3 saat uyutuyorum gunduzleri.gece 10:30da pijama giyip karninii doyurup yatiriyorum...umarim bi fikir olmstur:)

Meraba kizlar benimde oglum 6 aylik.bende uyku duzeni yeni olustiruyorum ve gecelei hic emzirmiyorum.boylece emmek icin kalkmicak ilerde.ve en cok 3 saat uyutuyorum gunduzleri.gece 10:30da pijama giyip karninii doyurup yatiriyorum...umarim bi fikir olmstur:)

Bende emzirmek istemiyorum ama buseferde aglamaktan uyaniyor acaba sutum yetmiyormu die dusunuyordum gece mamasi veriyorum ama nafile gene kalkiyor gene kalkiyor gunduzleride uyutmayim diyorum bu seferde cok huysuz oluyor hep kucakta gezmek istiyor bi sure sonra oda fayda etmiyor aglayip duruyo :(((

Benim sipada yapıyordu ki hala gündüzleri ayağımda sallayarak iki saat uyuturum neyse bir fitil
yada bı kasık calpol ver ben fitil atardim hem bebisim hemde ben rahatlardim 9 aylik olduk gündüzleri yalnız uyuyamama dısında gecelerimiz düzene girdi

Benim sipada yapıyordu ki hala gündüzleri ayağımda sallayarak iki saat uyuturum neyse bir fitil
yada bı kasık calpol ver ben fitil atardim hem bebisim hemde ben rahatlardim 9 aylik olduk gündüzleri yalnız uyuyamama dısında gecelerimiz düzene girdi

Tesekkur ederim canm denicegimden emin olabilirsin:)) gunduz uyumasa sorun deil misafir gelmicegi surece nasilsa tekim bas ederim ama gece uykusuna bayaa ihtiyacm oluyor(:

arkadaslar aynı sorunu bende yasadım takı 19 aylık olana kadar üstelık premature bır bebektı kızım emme yutma refleksı olusmamıstı anne sutu alamıyordu her ıkı saatte elımde cezve uyuyarak 30 cc yarım caybardagı kadar mamayı azına damlatıp cenesını kapatıyordum oyle yutuyordu onu ıcene kadar obur mama saatı gelyordu kabus gıbıydı aylarca gunu dolunca emmesı duzeldı bıberona alıstı benıde emmedı gaz sancısı da olabılır dıslerıde yerlerıne yerlesıncede agrı yapar carpol ve fıtıl agrıyı keser ama ates dusurucu ozellılerı var ates olmayınca onları vermek zaralı olabılır ben okunusu ıle yazıyorum nörs hörveys ti heralde buyuk eczanelerde var 14 tl tamamen dogal dereotu yagı gaza ıyı gelıyor doktor soyledı hem uyku verıyor hemde rahatlatıyor ben memnun kaldım ozaman gece gunduz gazı oldukca uyumayınca verdım ıyı geldı tavsıye ederım deneyın

Daha çok küçük.Bizim de o aylarda ne uyku ne yemek düzeni vardı.İstediği zaman uyur istediği zaman yerdi.8.aydan sonra yavaş yavaş düzen oturmaya başladı.Benim oğlum genelde açsa uykuya direnirdi.5 aylık bebekta artık öyle uykularını kaçıracak kadar gaz sancısı olmaz.Sakın öyle uyusun diye fitil calpol falan vermeyin.Yazık günah çocuğa uyusun diye ilaç verilir mi ya.Zor günler ama geçecek sadece birazcık daha sabır.Büyüdükçe düzene girecek.Gece de uyanmaya alımasın diye emzirmemezlik yapma.Daha çok küçük dayanamaz zaten sabaha kadar emmemeye.O ancak 1 yaşından sonra olabilecek birşey.Normal yemek yeme düzenine geçince.Benim oğlum 15 aylık yaklaşık 3-4 aydır geceleri kalkmıyo.Çünkü akşam yemeğiyle karnı doyuyo.Üstüne de sütünü içip yatıyo.
Ağlamadan sabaha kadar çok uyanıyosa demek ki uykusu yetiyo.Ağlayarak uyanıyosa mutemelen açtır ya da diş sıkıntısı olabilir.Daha çıkmasa bile kaşınmaya başlamış olabilir.
Düzen kurmak için acele etme.Sen ne kadar bir düzen kurmaya çalışırsan çalış ağlayınca yine dayanamayıp o ne istiyorsa o olacak.Bir kaç ay daha zaman tanı ona ve kendine.Sonra zaten göreceksin düzenin kendi kendine olıuşmaya başladığını.
Bol uykulu günler dilerim :)))

arkadaslar aynı sorunu bende yasadım takı 19 aylık olana kadar üstelık premature bır bebektı kızım emme yutma refleksı olusmamıstı anne sutu alamıyordu her ıkı saatte elımde cezve uyuyarak 30 cc yarım caybardagı kadar mamayı azına damlatıp cenesını kapatıyordum oyle yutuyordu onu ıcene kadar obur mama saatı gelyordu kabus gıbıydı aylarca gunu dolunca emmesı duzeldı bıberona alıstı benıde emmedı gaz sancısı da olabılır dıslerıde yerlerıne yerlesıncede agrı yapar carpol ve fıtıl agrıyı keser ama ates dusurucu ozellılerı var ates olmayınca onları vermek zaralı olabılır ben okunusu ıle yazıyorum nörs hörveys ti heralde buyuk eczanelerde var 14 tl tamamen dogal dereotu yagı gaza ıyı gelıyor doktor soyledı hem uyku verıyor hemde rahatlatıyor ben memnun kaldım ozaman gece gunduz gazı oldukca uyumayınca verdım ıyı geldı tavsıye ederım deneyın

Benimkinde gaz sorunu olmuyor tatlim cunku gece arada kendi kendine salıyor duyuyorum:D

Daha çok küçük.Bizim de o aylarda ne uyku ne yemek düzeni vardı.İstediği zaman uyur istediği zaman yerdi.8.aydan sonra yavaş yavaş düzen oturmaya başladı.Benim oğlum genelde açsa uykuya direnirdi.5 aylık bebekta artık öyle uykularını kaçıracak kadar gaz sancısı olmaz.Sakın öyle uyusun diye fitil calpol falan vermeyin.Yazık günah çocuğa uyusun diye ilaç verilir mi ya.Zor günler ama geçecek sadece birazcık daha sabır.Büyüdükçe düzene girecek.Gece de uyanmaya alımasın diye emzirmemezlik yapma.Daha çok küçük dayanamaz zaten sabaha kadar emmemeye.O ancak 1 yaşından sonra olabilecek birşey.Normal yemek yeme düzenine geçince.Benim oğlum 15 aylık yaklaşık 3-4 aydır geceleri kalkmıyo.Çünkü akşam yemeğiyle karnı doyuyo.Üstüne de sütünü içip yatıyo.
Ağlamadan sabaha kadar çok uyanıyosa demek ki uykusu yetiyo.Ağlayarak uyanıyosa mutemelen açtır ya da diş sıkıntısı olabilir.Daha çıkmasa bile kaşınmaya başlamış olabilir.
Düzen kurmak için acele etme.Sen ne kadar bir düzen kurmaya çalışırsan çalış ağlayınca yine dayanamayıp o ne istiyorsa o olacak.Bir kaç ay daha zaman tanı ona ve kendine.Sonra zaten göreceksin düzenin kendi kendine olıuşmaya başladığını.
Bol uykulu günler dilerim :)))

Aynen dedigin gibi oluyor canm gunduz uyutmamaya calisiyorum ama nafile aglaya aglaya çildiriyor mecburen onun istedigi oluyo . Bizi kuklaya cevirdi resmen oyun oynuyor bizimle :))
Bende birakttim o ne isterse onu yapiorum elbet birgun duzenide olu

benimkide 16 aylık hala iki veya üç kez kalkıyor.bazı geceler beş altıyı buluyor.uykusuzluğa alıştım artık.bünye alışıyor zamanla.

Benimde oğlum 3 aylık oda doğru düzgün uyumuyo doğduğundan beri uyku düzeni yok yatırıyorum 5dk ka sonra hemen uyanıyo sallamakta fayda etmiyo büyüyene kadar uykusuz kalıcaz uykusuz kalsakta çocuklarımıza kızmayalım,bağırmayalım anlıyolar onlar sağlıklı olsunlarda biz uykusuz kalalım...

benim oglan 10 aylik ve sizin gibi bende cok cektim uyku yonunden ama 2 aydir muzikli oyuncagi ile uyutuyorum,,,ilk baslarda muzigi dinlettirdim ve o oyuncagi gorunce uyku satinin geldigini anlamasini sagladim,,,,,,sonra oyuncagi gorunce direk aglamaya basliyordu ama oyle bagirma gozunden bir damla bile akmiyordu sonra muzigi dinledikce uykusu iyice gelmeye basladi ve kucagimda dinliyerek uyuyordu,,,guzduz sadece iki kere uyuyor bazen 1 rer saat bazen 45 veya 50 dakika,,,,,,geceleri ise sirf meme emmek icin uyanmasin diye biboranla su verdim ve sadece her sabah 8 veya 8:30 emziriyorum vede yatmadan oncede iyice karnini doyuyorum emziriyorum,,,,,,,,,bazen gece 1 kere uyaniyo su icip hemen geri uyur bazende 2 veya 3 kez uyanir su icer geri uyur hemen,,,,,2 gundurde yataginda uyutuyorum kucagi biraktik,,,,uykusu gelmeden karnini doyuyorum ve saati gelince esnemeye baslar gozunu ufeler o zaman hemen yatagina yatiriyorum muzigi aciyorum oyuncagi ile oynar 5 dakika felan bir saga bir sola yatar oynar,,,sonra dinledikce sakinlesir ve biraz mirindanir sakin kanmayin geri sakinlesip dinlemeye devam ediyor ve uyuyor sonrada bi islem bazen 15 dakika bazende 20 dakika oluyor..........bende cok cektim ama bizim doktor birak yataga aglasin eninde sonunda yorulup uykusu sikistirinca uyuyacak dedi denedim bir kac kez ama kiyamadim aglamasina dayanamadim ve bu yontemi buldum umarim sizede yardimci olurum,,,,oyuncagimiz ipi cekilien muzikli oyuncaktan

birde bizim doktor cocuklar 9 ayini gectikten sonra kendi bildikleri yaparlar ve sizinde yapmanizi saglamak icin herseyi yaparlar dedi patron o sende calisan olursun dedi eger sen sozunu dinletezsen cok ugrasirsin dedi ve bende fazla ayi gecmeden ve oglumu fazla aglatmadan uyutmayi boyle buldum ne o uzuluyor nede ben,,,,bende cok ise yariyor umarim sizede yarar bu islem,,,,gece uyanincada biraz su icirip biz muzigin ipi cekiyorum ikinci cekmeme gerek kalmadan tekrardan dalip gidiyor

merhaba cnm,bende sana kendi yaptiklarimi anlatiim..kizim suan 9 aylik.4 aylikken kendi odasina yatirdim ve o gunbugundur orda yatiyor.besik degil yataginda.baslarda zorluk cektim ama pes etmedim.karnini doyuruyordum gazini cikarim altini degistirip atiyordum yataga.ilk zamanlar agladi.pek ilgilenmedim.esimin ici gidiyordu ama.bak nasil agliyo nasil dayaniyosun diyodu,neyseki alisti cok sukur.ama suan gece 1den once yatmiyo.yatmadan mamasini veriyorum yatiriyorum sabah 11 de kalkiyo.gece kalkmasida yok.mesela surekli yaninda olmayada alistirmayin kendinizi.ben simdi odaya birakiyorum,oyuncaklari koyuyorum onune butun isimi gucumu yapiyorum.kendi kendine oynamayada alisti.siz ona uymayin o size uysun.tabii bizimkininde arada huysuzlugu tutmuyo diil ama onuda gormezden geliyorum.herkes diyoki bu nasil bi cocuk aglamasi zirlamasi yok.cokta nazik olmamak gerek cocuklara karsi,sonra cit kirildim oluyorlar.bizim kiz alisti artik hasin davranislara giki cikmiyo:) bunlarda nacizane fikirlerim.

Benimde oğlum 3 aylık oda doğru düzgün uyumuyo doğduğundan beri uyku düzeni yok yatırıyorum 5dk ka sonra hemen uyanıyo sallamakta fayda etmiyo büyüyene kadar uykusuz kalıcaz uykusuz kalsakta çocuklarımıza kızmayalım,bağırmayalım anlıyolar onlar sağlıklı olsunlarda biz uykusuz kalalım...

Gercekten anliyorlar kizdigimda daha cok agliyordu ama artik kizmiyorum sinirledigimde derin nefes alip veriyorum kendime geliyorum;)

Back
X