Uyku eğitimi alanlar?

beyazleblebi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2022
20
17
18
34
Merhaba sevgili anneler. 4.5 aylık kızım var. Uykuya dalarken çok zorlanıyor. Bazen kolumda sallıyorum bazen beşikte bazen memede uyuyor ne bir düzen var ne de uyku saati. Dün gece uyanıp bizi 2 saat süründürünce uyku eğitimi düşündüm.

Ama emin değilim. Kızımdan ayrılmak onu ihtiyacı olan desteğimden mahrum etmek de istemiyorum.

Uyku eğitimi alıp memnun kalanlar oldu mu bir de kimden aldığınızı da yazarsanız sevirim.

Bu arada kızımla arama mesafe koyacak, onu ağlatacak, farklı odada bir başına bırakacak hiç bir yöntemi desteklemiyorum.

Merhaba bence henuz kucuk ama 4-5. aylarda bu isi yapip sonrasinda rahat eden cok aile var. Ben de bazen keske bir sey yapsaymisim o zamanlar diyorum. Cunku artik cok yorgunum Ama kiyamadim ve ihtiyaci oldugunu hissettigim icin memede uyumasina hep izjn verdim iki hafta sonra 1 yasina girecek ve gecede 10 kere uyanmasindan dolayi cok yorgunum. Ben Tevhide Dadı ile calismayi dusunuyorum bu konuyu, memnun olan cok insan duydum. Yontemleri aglatmali vs. degil, tamamen rutin olusturmak uzerine. Asistanindan bilgi isterseniz detayli bilgi yollar

Aslinda bir rutin ve duzen oturtulursa egitime gerek kalmadan bebek uykuya geciyor. Daha ben de bir duzen oturtamadım ama ilk aylara gore daha iyiyiz.

Ben uyku egitimi almadim ama kizimi uyutmam max 10dk sürüyor. Cocugun mutlaka bir rutini olmali. Atiyorum sabah 09.00 uyanis, 09.30 kahvalti, 12.00 ilk uyku 15.00ikinci uyku. Bu uykulari internetten bakip uygulamayin, bebeginizi gozlemleyin. Hergun ayni saattr yatirmaya çalışın. Her ay ogle uykusu araliginiz degisecek, yine bebeginize gore sekillenin. Gece beslenmesini ayınıza uygun olarak kesin ya da azaltin (doktora danismaniz lazim, cocugun gelisimine gore karar veriyor, bizim 2.ayda 4 saatte bire indirdi, 4.ayda tamamen bitti 8 saat uyuyorduk). Gece uykusu icin mutlaka ayri rutin olusturun. Bizimki yemek, banyo, sarki soyleme. Eger cocugunuz duruyorsa(benimki aslandurmaz) kitap okuyabilirsiniz.

Ne yaptınız m
ne yaptınız merak ettim ben de çaresizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…