• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Eğitimi -Öneri pls

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
13.112
11.668
218
29
Kızlar bebeğim destekli uyuyor ama bayağı yani full destek 😂 Bir çok yol denedik ama sadece emerek uyuyor. Ara sıra kucakta pışpışlayarak uyuyor. 6.ayda hastalık gecirince de bi hata edip kendi yatağımıza aldık. Su an sabaha kadar dönüp dönüp meme istiyor ve sık sık emmek için uyanıyor. Dün gece de yataktan düştü ve hala etkisi üzerimde.

Sizin denediğiniz uyku eğitmeni var mı? Cocugu ve beni yormayan, insancıl bir sekilde yürüyebilecwğimiz biri? Geçmişte birinden fiyat aldım ama çok uçuk bir rakamdı. Makul, iyi bir öneriniz var mı?

Taslamayin beni. Ben yanimda yatirdim uzun bir sure. Kimse boylece stres olmuyordu. Dogum izninde oldugum sure devam etti,gunduzleride. Ise donunce geceleride devam ettik. 2 yasinda biraktik bu durumu.
Hic yardimci olmadim biliyorum 🥹

Taslamayin beni. Ben yanimda yatirdim uzun bir sure. Kimse boylece stres olmuyordu. Dogum izninde oldugum sure devam etti,gunduzleride. Ise donunce geceleride devam ettik. 2 yasinda biraktik bu durumu.
Hic yardimci olmadim biliyorum 🥹
dün gece yataktan düşünce artık bizim yatakta yatması mümkün değil. bir de her döndüğünde memeye yapışması da beni çok yoruyor, hiç uyuyamıyorum 🥲

dün gece yataktan düşünce artık bizim yatakta yatması mümkün değil. bir de her döndüğünde memeye yapışması da beni çok yoruyor, hiç uyuyamıyorum 🥲
Evet cok yorgun o kisim. Emreyi biraktirmistim Ben 15 aylik iken. Emzik niyetineydi resmen geceleri.

Yatagin yanina ekstra minder olmaz mi?
Neyse umarim dogru uyku egitimi tavsiyesi gelir :))

Evet cok yorgun o kisim. Emreyi biraktirmistim Ben 15 aylik iken. Emzik niyetineydi resmen geceleri.

Yatagin yanina ekstra minder olmaz mi?
Neyse umarim dogru uyku egitimi tavsiyesi gelir :))
minderin üzerine çıkış düstü zaten 😂 uyurken çok hareketli. uykusunda emekleme pozisyonuna geliyor sürekli. yastığın üzerine çıkıp ordan düstü. ayy çok kötüydü.

koruma almayı düsündüm yatağa ama ne gerek var kendi yatağında yatması en güvenlisi 🥲😂

Ben de yanimda yatiriyom ya bos taraf icin su zimbirtidan verdi arkadasim onu taktim. Gunduz iste oldugum icin emziremiyorum gece de 2-3 kere meme istiyor. Ben boyle devam.

D48C0847-BD40-4EC0-B9AD-130370B521D2.webp

Ben de yanimda yatiriyom ya bos taraf icin su zimbirtidan verdi arkadasim onu taktim. Gunduz iste oldugum icin emziremiyorum gece de 2-3 kere meme istiyor. Ben boyle devam.

Eki Görüntüle 3665961
ben yanıma aldığımdan beri çok sık meme istemeye başladı. gece boyu memede uyuyor 🥲

Kızlar nolur önerilerinizi bekliyorum. Sosyal medya hesaplarım kapalı, kendim bulamıyorum.
Bence yeni bir hesap açıp ordan eğitmenlere bakın tek tek araştırın. Benim takip ettiklerim var fakat eğitim almadığım için öneri de bulunamayacağım. Birde bebeğiniz 9 aylık sanırım eğer gelişimi iyiyse doktorlar gece emzirmesini kesilebileceğini söylüyor onu keserseniz de düzene girecektir. Zaten eğitmenin yapacağı şey de o olacak.

Bence yeni bir hesap açıp ordan eğitmenlere bakın tek tek araştırın. Benim takip ettiklerim var fakat eğitim almadığım için öneri de bulunamayacağım. Birde bebeğiniz 9 aylık sanırım eğer gelişimi iyiyse doktorlar gece emzirmesini kesilebileceğini söylüyor onu keserseniz de düzene girecektir. Zaten eğitmenin yapacağı şey de o olacak.
ben kesemiyorum işte belki uylu eğitmeni bi taktik bir sey verir 😂😂

Bu uyku eğitimi bizde moda bence. Yurt dışında beraber uyumak daha çok tavsiye edilen bir şey. Ben de 2.5 yaşa kadar beraber yattım. 26 aylıkken meme bitti. Gece komple memedeydi. Küçükken düşme ihtimaline karşı yerde yatıyorduk.

Bu uyku eğitimi bizde moda bence. Yurt dışında beraber uyumak daha çok tavsiye edilen bir şey. Ben de 2.5 yaşa kadar beraber yattım. 26 aylıkken meme bitti. Gece komple memedeydi. Küçükken düşme ihtimaline karşı yerde yatıyorduk.
Aynen dedigin gibi. Burda hic uyku egitimi diye birsey yok. Kimsenin aradigi birsey degil. Wrap,sling ve kanguruda buyuyorlae bide.
Bizim gelin danimarkali kizlar 2,5-4 ve yeni Dogan var 3 aylik. Boydan boya yatak var odalarinda hep beraber yatiyorlar 😁
Burda cok yaygin. Cocuklar icin gercekden saglikli oldugunu dusunuyorum bende

ben kesemiyorum işte belki uylu eğitmeni bi taktik bir sey verir 😂😂
Yukardaki yorumlara istinaden söylüyorum valla kim ne derse desin ben memede uyutmayı sağlıklı bulmuyorum. Allah aşkına gece saat başı uyanan bebek nasıl sağlıklı uyuyabilir ona bakan anne nasıl sağlıklı dinç olabilir. Neden bir bebeğe çocuğa her şeyi öğretiyoruz da uyutmaya gelince öğretmiyoruz. Kesinlikle eğitim verin çocuk güzel uyuyunca her şey çok daha güzel oluyor. Kapıyı üzerine kapatıp çıkıp gitmek değil eğitim. Ben kendim sanırım 5 aylıktı eğitim verdim ama sonra bozuldu ve yapmamam gereken şeyi yaptım memeye alıştı 19 aylıkken bıraktım uykusu düzene girdi. Siz bu kadar geç kalmayın. Şimdi eski mesajlara baktım bana birisi Bahar Aktan’ı önermişti eğitim almış memnun kalmış isterseniz bir ona bakın.

Emzik tutmaz mı
Benım küçük memeden cekılmıyordu sırtım falan artık kılıç gibi kulunç olmuştu kıpırdayamıyordum emzik verdim iki gündür 4. Aya girdik 🙈emziğe başladık 🙈

Yukardaki yorumlara istinaden söylüyorum valla kim ne derse desin ben memede uyutmayı sağlıklı bulmuyorum. Allah aşkına gece saat başı uyanan bebek nasıl sağlıklı uyuyabilir ona bakan anne nasıl sağlıklı dinç olabilir. Neden bir bebeğe çocuğa her şeyi öğretiyoruz da uyutmaya gelince öğretmiyoruz. Kesinlikle eğitim verin çocuk güzel uyuyunca her şey çok daha güzel oluyor. Kapıyı üzerine kapatıp çıkıp gitmek değil eğitim. Ben kendim sanırım 5 aylıktı eğitim verdim ama sonra bozuldu ve yapmamam gereken şeyi yaptım memeye alıştı 19 aylıkken bıraktım uykusu düzene girdi. Siz bu kadar geç kalmayın. Şimdi eski mesajlara baktım bana birisi Bahar Aktan’ı önermişti eğitim almış memnun kalmış isterseniz bir ona bakın.
ben de aynı sekilde düsünüyorum. benimle yatması da güvenli değil. sabaha kadar asla uyku uyuyamıyorum. doktor bile 8.ayda gece beslenmesini kesebileceğimizi söyledi, demek ki ihtiyacı yok. meme kadar uykuya da ihtiyacı var. ayrıca uykusundan uyanmıyor bile. direkt meme ağzına verilecek yoksa tekrar uykuya döndürmek de işkence. çok ciddi bir zahmet hem bana hem cocuga.

Kızlar bebeğim destekli uyuyor ama bayağı yani full destek 😂 Bir çok yol denedik ama sadece emerek uyuyor. Ara sıra kucakta pışpışlayarak uyuyor. 6.ayda hastalık gecirince de bi hata edip kendi yatağımıza aldık. Su an sabaha kadar dönüp dönüp meme istiyor ve sık sık emmek için uyanıyor. Dün gece de yataktan düştü ve hala etkisi üzerimde.

Sizin denediğiniz uyku eğitmeni var mı? Cocugu ve beni yormayan, insancıl bir sekilde yürüyebilecwğimiz biri? Geçmişte birinden fiyat aldım ama çok uçuk bir rakamdı. Makul, iyi bir öneriniz var mı?
3 kere yataktan düşünce artık yer yatağında yatmaya başladık heryerim tutulsa da buna razı geldim 😐 emmeyi bir iki kere bıraktırmayı denedim ama yapamadım çok ağladı perişan oldu ağlamaktan vazgeçtim gittiği yere kadar gitsin 😭

Emzirme konusunda hiç tecrübem yok. Gece beslenmesi nasıl ve ne zaman kesilir,kolay yolu nedir hiç bilmiyorum.

Linçe hazırım bebeğime aşırı derecede bağımlı olduğum halde hiç bir zaman beraber aynı yatakta uyumadık. Bir ara çok kalktı,geldi ben odasına götürdüm,yanında sakinleştirdim,uyuttum. Hiç bir zaman yalnız bırakmadım,ağlatmadım.

Son bir haftadır da sabah yanına çağırıyor,”hafta sonu sabah yatabilirim,hafta içi okul var,yetişemiyoruz” dedim.

Bugün tatil diye yatağına kendim gidip eğlendik mesela.

Uyku çok büyük kırmızı çizgim oldu şimdiye kadar. Saatlerine hep dikkat ettim,asla üzmedim,aşırı yorulsam da hiç salmadım. Belki beslenmesine bile bu kadar önem vermemişimdir.

Şimdiye kadar böyle devam ettik,ileride değişirse bilemem.

Emzirme konusunda hiç tecrübem yok. Gece beslenmesi nasıl ve ne zaman kesilir,kolay yolu nedir hiç bilmiyorum.

Linçe hazırım bebeğime aşırı derecede bağımlı olduğum halde hiç bir zaman beraber aynı yatakta uyumadık. Bir ara çok kalktı,geldi ben odasına götürdüm,yanında sakinleştirdim,uyuttum. Hiç bir zaman yalnız bırakmadım,ağlatmadım.

Son bir haftadır da sabah yanına çağırıyor,”hafta sonu sabah yatabilirim,hafta içi okul var,yetişemiyoruz” dedim.

Bugün tatil diye yatağına kendim gidip eğlendik mesela.

Uyku çok büyük kırmızı çizgim oldu şimdiye kadar. Saatlerine hep dikkat ettim,asla üzmedim,aşırı yorulsam da hiç salmadım. Belki beslenmesine bile bu kadar önem vermemişimdir.

Şimdiye kadar böyle devam ettik,ileride değişirse bilemem.
uyku saatleri bizde de hiç değişmedi. zaten ilk uykuya geciste de sorunumuz yok. ilk uykusunu yatağında uyuyor ama 3-4 saat sonra uyanıyor ve bir daha yatağına yatmıyor. sürekli memeye ulaşabileceği bir yerde yatmak istiyor. dün gece ben onun yatağında yattım. ama zor.

ben twk basıma yapamıyorum cünkü istikrarlı olamıyorum. oğlum çok sinirli ve inatcı. ben ne kadar sakinleştirmeye calisirsam o kadar çıldırıyor. bu zamana kadar “uyusun da nasıl uyursa uyusun” dediğimiz için simdi zorlanıyoruz.

ama artık çok yorgunum. asla dinlenemiyorum. sabah uyandığında oynuyor ama yatağımda yattığı için düsecek korkusuyla uyuyamıyorum da. ay bilmiyorum çok doluyum bi kaç gündür

Back
X