Uyku eğitimi (yatır kaldır sistemi)

mutluluk_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
555
159
53
arkadaşlar bebeğim 3 aylık oldu ve artık ona uyku eğitimi vermek istiyorum çünkü uykuları çok düzensiz ve az. Sallayarak uyutuyorum ama artık bıktım sallamaktan. Yatır kaldır sistemini deneyen varmı işe yaradığını gören bununla ilgili tecrübe edinmiş kişiler yazabilirmi yada çevresinden duyduğu tecrübeleride yazabilirsiniz neler yaşadınız olumlu sonuç aldınız mı tam anlamıylamı yaptınız kendinize mi uydurdunuz. Lutfen paylaşırsanız çok sevinirim

Gece emziriyor musun?
Evet uyandığında emziriyorm 2 veya 3 kez uyanıyo zatn ve sabah da 7 gibi uyanıyo. Önce bi rutin oluşturuluyo zaten kitabını okuyorum o rutini bugün oluşturmaya emme saatlerini ayarlamaya başladım gece uyandığında ise azaltarak emmesini bırakmasını sağlamayı düşünüyorım ama gece emmeye 2 kere kalkması benim için sorun değil benim sorunum uykuya çok geç uzun uğraşlar sonucu dalması ve gündüz uykularının 15 dk yı geçmemesi o yüzden bu yöntemi denemek istiyorum siz denediniz mi

gözüne örtü koymayı dene.. uyumasına çok yardımcı oluyor gerçekten. alışınca bebekler için uyku gözlüğü satılıyor. daha sonra bunlardan alırsın. ayrıca elini kolunu ince bir battaniye ile sar emzik kullanıyorsa emziğini ver (yüzünü örtmeyi unutma tabi) başlarda bu şekilde sallayarak uyut. ayrıca bebek annesinin sesini tanır. bunları yaparken aynı zamanda düşük tonda ninniler söyle. zamanla işe yaradığını göreceksin. ama sabırlı olmalısın. 4 aylık bebeğim var. ilk 2.5 ay çok fazla gaz problemi vardı ve uykuları çok düzensizdi. bu şekilde yaparak uykuları düzene soktum. şuanda yatağına yatırıp emziğini verdikten sonra burnu açık kalacak şekilde yüzünü örtüyorum. müdahalesiz kendi kendine uyuyup gidiyor

Dediklerinin hepsini yapıyorum canım benim 2. Çocuğum oğluma uyku bandı kullanırdım ayağımda 10 dk sallamam yeterli olurdu ama 3 yaşına kadar sallamak zorunda kaldım işte kızımda bunu istemiyorum zaten ayağımda sallasam da ninni de sölesem zaten gözüne hiç bişeyi kabul etmiyo olmuyo çok zor uyuyo ve 15 dk anca uykuda kalıyo gündüzleri. Bu yöntemi denicem o yüzden bilgi topluyorum

anladım. ilk çocuğundan deneyimlisin ozman. ama bende sallayarak uyutuyordum. bu göz kapatıp emzik verme rutininden sonra sallanmayı da bıraktı. biliyor ki gözünün kapanması uyuyacağı anlamına geliyor. yatır kaldır sisteminin de pek işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. bir de bi yerde okumuştum çocuk tek başına uyumayı öğrenebilsin diye yatağa bırakıp gitmek gerekiyormuş çocuk ağlaya ağlaya uykuya dalıyormuş ve böylece zamanla tek başına uyuyabilmeyi öğreniyormuş. ben bu tür yöntemleri saçma buluyorum açıkçası. birisi işe yarasıydı diğeri çıkmazdı zaten. hem bebeğini en iyi annesi tanır. çocuğuna uygun bir rutin oluştur. bebeğin karanlığı sevmiyor olabilir. sessiz bir ortam istiyor olabilir. deneye yanıla çözümleyebilirsin bence.

Ben denedim ama kalkıp gece emzir yatır çok zor oldu hem onun için hem benim için.
Yatağında uykuya çabuk dalar mi bilmiyorum ama bir oyun arkadaşı da edinebilirsin. Onu görünce uyku vakti geldiğini anlıyor teslim oluyor zaten çocuk.

Bende ağlatarak uyutmaya karşıyım o yüzden yatır kaldır sistemini denemek istiyorum. Bu yöntemi biliyomusun okudun mu canm diğerlerine benzemediği için tercih ettim ve çok işe yaradığını çoğu yerde okudum. Zaten bu son çare olarak artık çünkü benim kızım öyle senin dediklerini yaparak uyumuyo böyle net bi yönteme gerek var. Bu yöntem de zaten belli bi ritüel den oluşuyo kararlılıkla yapılan bi kaç hareket sallamadan uyutmak

Bu yöntemde uyuttuğun için mi gece kalktı emmeye anlamadım benim bebeğim zateen gece kalkıyo emmeye bunu yapsamda yapmasamda. Uyku arkadaşı şu anlık küçük olduğundan eline veremem tabi ama dönencesinin ışıklı yansımasından faydalanmayı düşünüyorum

Benimki sürekli uyanıp emmek istediği için yatağını ayırmak mümkün olmadı. Doktoruma söylediğim de gece sık emzirmeyi birakman gerekiyor önce demişti.

Sen yatır kaldır yöntemi diyince yatagini ayirmaktan bahsediyorsun sandım yanlış mı anlamışım canım?

Sallamaya alıştırmışsın canişkom zaten en büyük hatayı yapmışsın. 2 yaşına kadar böyle devam eder artık malesef. kolay gelsin...

En korktuğum şey bu uyku eğitimi ve bağlantılı olfğu için memeden kesmek...zira 7 aylık oğlum emerek uyuyor sadece

Hayır canım yatağını ayırmak değil zaten yatıyodu yatağında ama sallayıp koyuyodum oda çok yoruyodu gündüz ise hep ayağımdaydı bu yöntem kendi kendine yatağında uyumasını sağlamak

Sallamaya alıştırmışsın canişkom zaten en büyük hatayı yapmışsın. 2 yaşına kadar böyle devam eder artık malesef. kolay gelsin...
Bebeğim daha 3 aylık ve alışkanlığı kökleşmesi şükür ki. 2 gündür sallamıyorum ve daha uzun uyuyo gerçekten mucize gibi 2 yaşına kadar sallamaya dvm etmicem yani canişkom

En korktuğum şey bu uyku eğitimi ve bağlantılı olfğu için memeden kesmek...zira 7 aylık oğlum emerek uyuyor sadece
Bi şekilde bi yerden başlamak gerekiyo ama canım evet zor gerçekten sabır istiyo ama bence değer kendi kendine uyuyan bir bebek hayal gibi ama hayal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…