Uyku eğitimi

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
37
merhaba bayanlar daha önce uyku sorunumuzla ilgili bir konu açmıştım kızım gündüz uyumuyor diye pazar günü evimize geldik ve salı günü uyku eğitimine basladım uykularımız biraz düzeldi gibi fakat çok ağlıyor yatırdıgımda gidiorum emziği veriorum elini tutup sakınlestırıorum ama arkamı donmemle aynı siddetle gene baslıyor cok ınat ettim bu sefer pes etmicem diye eninde sonunda uyuyor ama acaba işe yarıyor mudur bunu anlayamıyorum agladıgı ıcın yoruldugundan mı uyuyor acaba bunu nasıl anlayabılırım siz nası alıstırdınız bebişlerinizi he bide çok ağlasa da 10-15 dk ıcınde dalıyor uykuya

tabi ilk başta zorlar bebiş...3 gün 5 gün bilemedin 1 hafta değişir, durumu ona göre zorlanır... bebekten bebeğe fark vardır...alıştıktan sonra zorluk çıkarmaz eskisi gibi...sağlıcakla büyütün bebeğinizi...

Bebeğiniz sizden umudunu kestiği zaman uykuya dalıyor. Çok acımasızca geliyor bu eğitim bana . Niye eğitim veriyorsunuz 2 yaşında zaten düzelecek ?! Azıcık düzensizliğine sabretseniz olmaz mı ?
İyiki böyle bir anne değilim

Valla ayakta sallamaya alısan bir bebek oldugu ıcın sokaga cıktıgımızda saatler gecse bıle sallamadan uyumuyor o yuZden bu eğitmi veriorum ayrıca kımsenjn annelıgını sorgulamak haddinize değil fikrinizi beyan edebilirsiniz saygı duyarım ama iiki böyle anne değilim diyerek benim anneliğime laf atamazsınız

Uyutmak zorunda değilsiniz . Bebeği uyusun diye zorlamayın bence . Oğlum o dönemlerindeyken kendimi boşa strese soktuğumu düşünüp uyutmaktan vazgeçmiştim . Bazen emerek bazen ayakta bazen kendi kendine bazen çarşafta sallayarak uyudu . Şuan 2 yaşında ya ayakta yada kendi kendine uyuyor

Bi de 4 aylık bir bebek 15 dk ağlayarak uyuduktan sonra zaten 2-3 saat sonra yine uyanacak ve emzireceksiniz . Gereksiz strese sokuyorsunuz kendinizi de bebeğinizi de

Uyutmak zorunda değilsiniz . Bebeği uyusun diye zorlamayın bence . Oğlum o dönemlerindeyken kendimi boşa strese soktuğumu düşünüp uyutmaktan vazgeçmiştim . Bazen emerek bazen ayakta bazen kendi kendine bazen çarşafta sallayarak uyudu . Şuan 2 yaşında ya ayakta yada kendi kendine uyuyor
Yani uyutmaktan vazgeçmiştim derken belli bir rutine bağlamayı kastettim

Bi de 4 aylık bir bebek 15 dk ağlayarak uyuduktan sonra zaten 2-3 saat sonra yine uyanacak ve emzireceksiniz . Gereksiz strese sokuyorsunuz kendinizi de bebeğinizi de
Benim kızım gündüz hiç uyumayan bir bebek oldugu ıcın o 2-3 saat bana nimet gibi geliyor zaten aglaması fazlalastıgında gidiorum yanına benı goruo sakınlesıo tamamen bırakmıorum onu kendı basına

Sütüm 1 ay önce kesildi o yüZden mamayla besliyorum yoksa ilk zamanlar emerken uyuyordu
Hım buna üzüldüm :( ama şu açıdan şanslısınız, hangi yöntem olursa olsun bebeğiniz çok kısa sürede düzenli uyumaya alışacak çünkü emzirmiyorsunuz. O yüzden zorlamamanızı öneririm

Ben annelerin her zaman fizyolojik gelişimden çok psikolojik gelişime önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum . Bu eğitim bir bebeğe uyumayı öğretebilir fakat annesine karşı olan güvenini ciddi derecede sarsar . Ve 4 aylık bir bebeğin tek varlığı annesi.. bu da demek oluyor ki çevresine karşı güvensiz , kendisine karşı güvensiz bir evlat yetişebilir . Allah korusun ..

İyi de 4 aylık bebeğe uyku eğitimi verilmez ki bende 1 yaşında falan sandım. Çocuğu nasıl o şekilde aglatabiliyorsunuz. Arada güven duygusunun oluşacağı en önemli zamandasiniz şu an. Aşırı abartmissiniz. Bırak çocuk annesiyle vakit geçirsin sonra yavaş yavaş girecek zaten düzene. . Pes diyorum.

Şu an onun ihtiyaçlarının hep aynı kişi tarafından karşılanmaya ihtiyacı var. Bu kişi annesi olan bebekler şanslılar. Ağlayıp uyuduğunda ağlasamda annnem gelmeyeceği, öğreniyor. Çaresizliği öğreniyor. Size güven geliştirmiyor. Lütfen bebeğiniz ağladığında onu kucağınıza alın ve size güvenmesini sağlayın.
Ama tabiki yavru sizin. Siz en iyisini bilirsiniz. İnşallah sağlıkla büyüsün hayırlı evlat olsun.

İyi de 4 aylık bebeğe uyku eğitimi verilmez ki bende 1 yaşında falan sandım. Çocuğu nasıl o şekilde aglatabiliyorsunuz. Arada güven duygusunun oluşacağı en önemli zamandasiniz şu an. Aşırı abartmissiniz. Bırak çocuk annesiyle vakit geçirsin sonra yavaş yavaş girecek zaten düzene. . Pes diyorum.
Psıkologlar 4-7 ay arasnda uyku egitimi verilebileceğini belirtiyorlar

merhaba bayanlar daha önce uyku sorunumuzla ilgili bir konu açmıştım kızım gündüz uyumuyor diye pazar günü evimize geldik ve salı günü uyku eğitimine basladım uykularımız biraz düzeldi gibi fakat çok ağlıyor yatırdıgımda gidiorum emziği veriorum elini tutup sakınlestırıorum ama arkamı donmemle aynı siddetle gene baslıyor cok ınat ettim bu sefer pes etmicem diye eninde sonunda uyuyor ama acaba işe yarıyor mudur bunu anlayamıyorum agladıgı ıcın yoruldugundan mı uyuyor acaba bunu nasıl anlayabılırım siz nası alıstırdınız bebişlerinizi he bide çok ağlasa da 10-15 dk ıcınde dalıyor uykuya

Psıkologlar 4-7 ay arasnda uyku egitimi verilebileceğini belirtiyorlar
Her çocuk kendi kitabını yazar hanımefendi. Psikologlar ne diyorsa ona harfiyen uyarak mi büyütüyoruz çocuklarımızı ? Belki sizin çocuğunuz buna şuna zihnen veya bedenen hazır değil. Psikolog öyle diyor diye hemen başlamanız mi lazım. Gerçekten çok tuhafsiniz. İnsanlar anneliginizi sorgularken boşuna kızmayın.

Back
X