Uyku eğitimi

Bir damla süt varsa memeye donebilir. Isterseniz face de grup tavsiyesi yapabilirim.

Herneyse asıl sorununuza geleyim. Uykusu geldiğini anladiginiz an birlikte yatağa girin. Yatin yanına. Oynayın. sarılın. Ninni söyleyin sırtını ovun. Hergün aynı saat yapın bunu. Ilk başlarda çok uzun sürüyor uyuması. Sadece rutini oluşsun diye yapıyorsunuz.

Atak haftası, diş sancısı zamanında tüm uyku eğitimi boşa gidecek.

Ağlatarak uyutmaya karşıyım. Oğlum; Evde emerek. Dışarda da kanguruda uyur.

Ayrıca bir aydır hiç emzirmedim sütüm yok o yüzden

Siz de yazmışsınız gece çok uyuyormuş oyüzden gündüz yorulmazsa uykuya ihtiyaç hissetmez.
Benim kızım da 5buçuk aylık ve gündüz nerdeyse hiç uyumuyo.
Ben de çok sızlanmadan yatırmıyorum.çünkü ağlayarak direniyor.
Çok sızlanır gözünü ovuşturup esnerse ancak öyle koyyorum hamağına.
Biraz sallayıp emziğini koyunca ağzına dalıyo o şekilde.
Sallamak bilinenin aksine faydalıdır, sindirime yardımcı olur.
Sarsmak zararlıdır sadece.
Dizde sallamak yorucu.
Oyüzden tavana hamak çaktık.
Böylelikle O rahat biz rahat.
İki tarafın da Mutlu olacağı yöntemler geliştirmenizi tavsiye ederim.
Yoksa hem çok yorulursunuz, hem de bebeğinizi üzmüş olursunuz ve bu size vicdan azabı olarak döner.
Allah yardımcınız olsun, mutluluklar :)

merhaba bayanlar daha önce uyku sorunumuzla ilgili bir konu açmıştım kızım gündüz uyumuyor diye pazar günü evimize geldik ve salı günü uyku eğitimine basladım uykularımız biraz düzeldi gibi fakat çok ağlıyor yatırdıgımda gidiorum emziği veriorum elini tutup sakınlestırıorum ama arkamı donmemle aynı siddetle gene baslıyor cok ınat ettim bu sefer pes etmicem diye eninde sonunda uyuyor ama acaba işe yarıyor mudur bunu anlayamıyorum agladıgı ıcın yoruldugundan mı uyuyor acaba bunu nasıl anlayabılırım siz nası alıstırdınız bebişlerinizi he bide çok ağlasa da 10-15 dk ıcınde dalıyor uykuya
O kadar agladigi icin uyuyordur kuzucuk. Salincak vb seylerle uyutmaya calissaniz. Benim oglum ayakta sallanmiyordu ama ben salincak kurmustum onunla cok rahat uyuyordu. 1 yas civari da yaninda yatarak uyuttum pispislayarak. Cok kucukmus daha. Bence annelik icgudulerinizi de dinleyin. Kitaplar psikologlar her zaman her cocuk uzerinde ayni etkiyi yaratmiyor.Bu zamanlar cok hizli geciyor icinizden geleni yapin.

Siz de yazmışsınız gece çok uyuyormuş oyüzden gündüz yorulmazsa uykuya ihtiyaç hissetmez.
Benim kızım da 5buçuk aylık ve gündüz nerdeyse hiç uyumuyo.
Ben de çok sızlanmadan yatırmıyorum.çünkü ağlayarak direniyor.
Çok sızlanır gözünü ovuşturup esnerse ancak öyle koyyorum hamağına.
Biraz sallayıp emziğini koyunca ağzına dalıyo o şekilde.
Sallamak bilinenin aksine faydalıdır, sindirime yardımcı olur.
Sarsmak zararlıdır sadece.
Dizde sallamak yorucu.
Oyüzden tavana hamak çaktık.
Böylelikle O rahat biz rahat.
İki tarafın da Mutlu olacağı yöntemler geliştirmenizi tavsiye ederim.
Yoksa hem çok yorulursunuz, hem de bebeğinizi üzmüş olursunuz ve bu size vicdan azabı olarak döner.
Allah yardımcınız olsun, mutluluklar :)

Bende öyle yapıyorum esniyor gozlerını ovusturuyor yataga yatırıyorum hamagı dusunmedm hıc

O kadar agladigi icin uyuyordur kuzucuk. Salincak vb seylerle uyutmaya calissaniz. Benim oglum ayakta sallanmiyordu ama ben salincak kurmustum onunla cok rahat uyuyordu. 1 yas civari da yaninda yatarak uyuttum pispislayarak. Cok kucukmus daha. Bence annelik icgudulerinizi de dinleyin. Kitaplar psikologlar her zaman her cocuk uzerinde ayni etkiyi yaratmiyor.Bu zamanlar cok hizli geciyor icinizden geleni yapin.

İçimden de tek basına uyumasını öğrensin diye geçiyor ama agladıgında da uzuluyorum bide bikac ay sonra ben olmayacagım yanında bu tip şeylerı ananem ogretemez kadın zaten 70 yasında dinc ama sonucta yası var onları da dusunuorum

Bende öyle yapıyorum esniyor gozlerını ovusturuyor yataga yatırıyorum hamagı dusunmedm hıc

Canım sallamaktan hiç korkma.
Düşünsene uyurken sakince sallanmak bize bile çok hoş gelir.
Kaldıki o daha minicik Bebek, sallanırken yalnız olmadığını hisseder.
Ve sen mükemmel bi annesin, kimsenin sözüne aldırma.
Şimdi sadece sallama işini Nasıl kolay hallederim diye düşün.
Biz hamakla 4 aydır çoook rahatız.
Önceden kolumuz kopuyodu battaniyede sallamaktan..
ayakta sallayınca da menisküsüm ilerledi.
Bu çözümü bulduk.

B bbasakk_88
Merhaba. Oncelikle hata yapiyorsun ilerde pisman olacaksin. Sahsen ben de aynen senin gibiydim.

Doktorlar su kadar saatte bir emzir dedigi icin o saati beklerdim. Arkadasim cocuk agladikca emzirdi cocugu benimkinden iriydi.

Uyku ve davranis ile ilgili cok unlu bilmem kacinci basimini yapmis.kitaplar okudum. Uygulamaya calistim.

Dogdugudan beri ayri yatiriyordum. Neymis kendine guvenigelecekmis. Hepsi boş. Sindi yanibasimda yatiriyorum.

O kadar pismanim ki. En iyisini yine annelerimiz biliyor. Bir de Adem.gunes in dedikleri daha dogru geliyor artik.

merhaba bayanlar daha önce uyku sorunumuzla ilgili bir konu açmıştım kızım gündüz uyumuyor diye pazar günü evimize geldik ve salı günü uyku eğitimine basladım uykularımız biraz düzeldi gibi fakat çok ağlıyor yatırdıgımda gidiorum emziği veriorum elini tutup sakınlestırıorum ama arkamı donmemle aynı siddetle gene baslıyor cok ınat ettim bu sefer pes etmicem diye eninde sonunda uyuyor ama acaba işe yarıyor mudur bunu anlayamıyorum agladıgı ıcın yoruldugundan mı uyuyor acaba bunu nasıl anlayabılırım siz nası alıstırdınız bebişlerinizi he bide çok ağlasa da 10-15 dk ıcınde dalıyor uykuya
canim uyuyana kadar ayrilma yanindan. elini tut sirtini falan oksa.
besigin yanina bir sandalye koy ona otur. 3 4 gun so ra sandalyeyi biraz uzaklastir. uyuyana kadar orda otur gerekirse yine besigin yanina git ben burada oturuyorum beni gorebilirsin hadi uyu bakalim falan de. 3 4 gun sonra sandalyeyi kapinin yanina koy ayni seyi tekrarla. 3 gun sonra da odadan cik ama kapida seni goremeyecegi bir yerde bekle aglarsa mudehale et.
ben aglata aglata uyutmaya karsiyim.
bu sekilde alistirdim ben kizimi 23 aylik suan 14 aydan beri boyleyiz. tabi bazen hastalandiginda tekrar ayagimda sallama gafletinde bulundum o zamanlar sil bastan tekrae bu uygulamayi yaptik. 9. aydan itobaren de odasini ayirmistim zaten cok zorlanmadik.

Kimse anlamıyor sanırım ben cocuk aglarken arkamı dönüp gitmiyorum zaten odada benı görmeyeceği bi yerde oluyorum aglaması sidetlenmeye baslayınca ya kucagıma alıp sustuyorum yada elini tutp sakınlestırıorum bunu ılk bastada yazdm sankı cocugu ne halın varsa gör die bırakmısım gibi yazıyorsunuz
Hiç uzulmeyin.
Genellemeler genellemeler. Klasik kk profesörlüğü iste.
Bebek dili aglamaktir. O ağlamanın biçimini en iyi anne anlar. Söyleniyor mu, mizildiyor mu, korkmuş mu, canı mi yanmış... bunu ayirirsiniz.
Iki ogluma da 4 aylıkken bu yöntemle verdim eğitimi. Kısa sürede bitecek. Yalnız iyice uykusu gelmiş olmasına dikkat edin. Bu işinizi kolaylaştırır. Gerçi eminim yöntemi detaylıca incelemissinizdir.
Bilmeyenler ağlamaya bırakmak sanırlar. Sıkmayın canınızı.

Bana da acımasız geldi sırf öğlen uyusun diye çocuğu ağlatmak hoş değil ama akşam uykusu olsa bu şekilde yazmazdım her çocuk öğlen uyuyacak diye bir kayde yok ki bünye farklılık gösteriyor ,işkence gibi geldi bana

Benim fon perdem kapatınca karanlık yapıyor. .uyku saati kapatıyorum yanina yatıyorum ve uyuyo . Uyuyunca kalkıyorum gayet rahat oluyor.14 aylık şuan.
Ben hiç ağlatarak uyutmadim koynumda uyuttum ve gece hep benimle yattı.
Şuan bana güveniyor yanından kalkınca uyanınca seslenir giderim. Çâgirdiğinda yanında olucağimi bilir. .güven duygusu sağladık oğlumla çokta sosyal maşallah.
Gece bıraksam odasında uyuyor. Ama ben birdaha bu zamanları yakalayamam koynumda uyutuyorum . Şuan kendi odasında uyuyo mesela .
Herkesin tercihı farklı ben icgüdulerimle hareket ediyorum.

İçimden de tek basına uyumasını öğrensin diye geçiyor ama agladıgında da uzuluyorum bide bikac ay sonra ben olmayacagım yanında bu tip şeylerı ananem ogretemez kadın zaten 70 yasında dinc ama sonucta yası var onları da dusunuorum
Bence ne siz uzulun ne de bebeginiz. Bunun dis cikarmasi var hastaligi var. O tur durumlarda tek basina yatagina birakip uyutmak cok guc. Salincagi dikkate almanizi oneririm.

Bana da acımasız geldi sırf öğlen uyusun diye çocuğu ağlatmak hoş değil ama akşam uykusu olsa bu şekilde yazmazdım her çocuk öğlen uyuyacak diye bir kayde yok ki bünye farklılık gösteriyor ,işkence gibi geldi bana

Gündüz uyumayınca da bütün gün kendine ve bana ıskence ediyor huysuZ bır cocuk oluyor

Uyku eğitimi gerekli midir bilemem ama kimsenin anneliğini sorgulamak kimseye düşmez demeye geldim. bir başkasının anneliğini sorgulayanların anneleri iyi anne olup onlara iyi eğitim verseymiş keşke de fikrini söylerken had aşmayan ağız ishali çocuk yetiştirmeselermiş. Canınızı sıkmayın. Pedagog, doktor ne derse onu uygulayın. Otobüste çocuğunun izinsiz fotoğrafını çeken kadına sesi çıkmayanlar burada annelik taslar olmuş.
İnsanların konularını araştıracak kadar vaktinizin olması çok komik geldi .. neyse . Bir anneye çok doğru bir yönlendirme yapmışsınız tebrikler .

Eğitim vermek için henüz küçük bence de. Biz 5 ayı bitirdik dışarda ayni şekil yapıyor mecburen eve geliyoruz bir süre böyle devam edecek sanırım

Bi de 4 aylık bir bebek 15 dk ağlayarak uyuduktan sonra zaten 2-3 saat sonra yine uyanacak ve emzireceksiniz . Gereksiz strese sokuyorsunuz kendinizi de bebeğinizi de
Iyi ki boyle anne degilim gibi karsinizda ki kisinin anneligini yerin dibine sokan bir laf ettikten oncesinde vereceksiniz bu tavsiyeleri hanimefendi, simdi bu tavsiyeleri vermenizin bir hukmu yok.
Her anne cocugu icin dogru olani yapar kimsenin anneligini sorgulama curetinde bulunamazsiniz.
Mesela ben de bir insana bunu diyen kisi kimbilir nasil annedir desem hosunuza gider mi?

Hanımlar,
lütfen kimse bir diğerinin anneliğine laf etmesin, herkes çocuğu için iyi bir anne olmaya çabalıyor, bebeklerin biraz ağlaması kimseyi kötü anne yapmaz, uyku eğitimi de önemlidir, özellikle belli yaşa kadar çocuklar uykuda büyür çünkü, düzenli ve kesintisiz uyku 0-3 yaş bebekleri için önemli, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini doğrudan etkiler, bebeğin uyuduğu yerin karanlık olması melatonin hormonu salgılaması için şarttır, melatonin hormonunun salgılanması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hipofiz bezinin daha çok büyüme hormonu salgılamasına yardımcı olur.

Bebeklerinize uyku eğitimi verirken ortamın karanlık olmasına da dikkat etmelisiniz.

Şunu da dipnot olarak düşeyim, uyku eğitimini verdiniz verdiniz vermediniz her çocuk 1-2 yaşından sonra kendiliğinden uyku moduna geçmiyor, 2,5-3 yaşında gecenin 1'inde 2'sinde hala ayakta olan çocuklar görüyorum etrafta, bir tanesi var ki hergün beynimize çivi çakıyor gibi bağırıyor, dediklerini bağırarak yaptırmayı öğrenmiş, balkonda çığlık çığlığa bağırıyor sabahtan gecenin 2'sine kadar.

Iyi ki boyle anne degilim gibi karsinizda ki kisinin anneligini yerin dibine sokan bir laf ettikten oncesinde vereceksiniz bu tavsiyeleri hanimefendi, simdi bu tavsiyeleri vermenizin bir hukmu yok.
Her anne cocugu icin dogru olani yapar kimsenin anneligini sorgulama curetinde bulunamazsiniz.
Mesela ben de bir insana bunu diyen kisi kimbilir nasil annedir desem hosunuza gider mi?
"Her anne çocuğu için doğru olanı yapar" cümlesine kesinlikle katılmıyorum.

Back
X