Uyku eğitimi

Benimde iki çocuğum var ve ikisine de uyku eğitimi verdim, hiç bir zaman ayakta sallamadım. Birinci emzik emiyordu ve hep kendi yatağında yatırdım zaten emmeyi çok erken bırakmıştı hiç zorlanmadık büyüdükçe biraz direndi bazen ama kararlı olduğumu gördüğü için çok ağlamadı hiç. İkinci 6 aya kadar gece yanımda yattı emiyordu gündüzleri kendi yatağına yatırıyordum bazen ağlıyordu ama o da alıştı. Şimdi biri 7 yaşında biri 5,5 yaşında ve uykuları düzenlidir gece kalkmaları yok. Ve herkes güven problemi demiş ama çocuklarımla aramda en ufak bir güven problemi yok. Siz devam edin en önemlisi kararlı olmak, bebeğiniz bunu hissettiği an direnmekten vazgeçecektir. Benim etrafımdaki herkes de ben çocuğumu ağlamam diye övünür ama yine ayakta sallarken çocukları ağlar nedense :) ve hep şikayetçiler uykumuzu alamıyoruz vs diye. Mutlu anne Mutlu çocuklar demek. Kendimizi de düşünmeliyiz, benim çocukların arası 17 ay ve ben kızımın uyku düzenini oturtamasaydım çok zorlanırdım.

merhaba bayanlar daha önce uyku sorunumuzla ilgili bir konu açmıştım kızım gündüz uyumuyor diye pazar günü evimize geldik ve salı günü uyku eğitimine basladım uykularımız biraz düzeldi gibi fakat çok ağlıyor yatırdıgımda gidiorum emziği veriorum elini tutup sakınlestırıorum ama arkamı donmemle aynı siddetle gene baslıyor cok ınat ettim bu sefer pes etmicem diye eninde sonunda uyuyor ama acaba işe yarıyor mudur bunu anlayamıyorum agladıgı ıcın yoruldugundan mı uyuyor acaba bunu nasıl anlayabılırım siz nası alıstırdınız bebişlerinizi he bide çok ağlasa da 10-15 dk ıcınde dalıyor uykuya
Ağlatma annesi Ben aglatılarak uyku eğitimine çok karşıyım nasıl olsa büyüdüklerinde kendi kendilerine uyumayacak var mı Bırak şimdi keyfini çıkarsın bebek

Ağlatma annesi Ben aglatılarak uyku eğitimine çok karşıyım nasıl olsa büyüdüklerinde kendi kendilerine uyumayacak var mı Bırak şimdi keyfini çıkarsın bebek

Valla bence bu zamanların anne ile bebek beraber keyfini çıkarmalı :) 8 gün oldu başlayalı ve gerçekten yol katettik kızım artık yataga koydugumda 5-10 dk arasında aglamadan sadece sızlanarak uykuya dalıyor bir şeylerin farkına varmaya anlamaya başladı çok şükür ve her uyandıgında da gülücükler saçarak uyanıyor ikimizde keyifliyiz yani :)

Valla bence bu zamanların anne ile bebek beraber keyfini çıkarmalı :) 8 gün oldu başlayalı ve gerçekten yol katettik kızım artık yataga koydugumda 5-10 dk arasında aglamadan sadece sızlanarak uykuya dalıyor bir şeylerin farkına varmaya anlamaya başladı çok şükür ve her uyandıgında da gülücükler saçarak uyanıyor ikimizde keyifliyiz yani :)

ah bende yapabilsem. benim kızım da 7 bucuk aylık ve sallamadan uyumuyor. çalıştığım için de eğitim verecek vaktim yok. ne yapsam nasıl yapsam diye çok düşünüyorum. diş sıkıntımız da var. gece de artık kendi odasında uyumasını istiyorum. var mı yol gösterecek bir anne :( çalışan anne olmak çok zor. yetişemiyorum. yetemiyorum :(

ah bende yapabilsem. benim kızım da 7 bucuk aylık ve sallamadan uyumuyor. çalıştığım için de eğitim verecek vaktim yok. ne yapsam nasıl yapsam diye çok düşünüyorum. diş sıkıntımız da var. gece de artık kendi odasında uyumasını istiyorum. var mı yol gösterecek bir anne :KK43: çalışan anne olmak çok zor. yetişemiyorum. yetemiyorum :KK43:

Bende aralıkta işbası yapıcam o nedenle smdiden basladm hem kend odasında yatırıorum artık hemde eğitim veriyorum siz sanırım işe erken basladınız ücretsiz izin kullanmadınız mı

Anladım.. kim bakıyor o bakan kişi verse eğitimi ınsallah bi daha ayaga donmeyiz bizde hakkaten cok rahat ve kızım da hem daha derin uyuyor ayakta salladıgmda tık dese uyanırdı hemde daha uzun uyuyor
annem bakıyor ama kalabalık ailem vakti yok. onlarada yemek yap ütü çamaşır. çocukla zaten zor ilgileniyor. bide eğitim verebileceğini sanmıyorum. gece uyuyor ama gündüz uykusunda dediğin gibi çıt çıksa uyanıyor. sese de alıştırmadığım için çook pişmanım. bu saatten sonra da seste uyumaya alışır mı acaba ? dışarda olduğu zaman sıkıntı yok. seste yolda falan uyuyor ama evdeyken çıt çıkmayacak. :(

annem bakıyor ama kalabalık ailem vakti yok. onlarada yemek yap ütü çamaşır. çocukla zaten zor ilgileniyor. bide eğitim verebileceğini sanmıyorum. gece uyuyor ama gündüz uykusunda dediğin gibi çıt çıksa uyanıyor. sese de alıştırmadığım için çook pişmanım. bu saatten sonra da seste uyumaya alışır mı acaba ? dışarda olduğu zaman sıkıntı yok. seste yolda falan uyuyor ama evdeyken çıt çıkmayacak. :KK43:

Alışır bence ben kızımı dogdugundan berı ses te uyutmustum biz bangır bangır tv ızlerken yanımızda uyuyodu o zaman sallamıodum ne zamankı sallamaya basladım gunduz uykusunda cıt cıksa uyanır oldu sınırlerım bozuluodu valla bakalm bu eğitim basarıyla sonuclanacak mı bazen mızmızlanıp hemen uyuyo bazen aglıo dakıkalarca sureklı git gel yanına bnde helak oluyorum ama ıns alısır
Bence sende yıllık ıznınde falan ayarlayabılırsın eğitim verme işini

Alışır bence ben kızımı dogdugundan berı ses te uyutmustum biz bangır bangır tv ızlerken yanımızda uyuyodu o zaman sallamıodum ne zamankı sallamaya basladım gunduz uykusunda cıt cıksa uyanır oldu sınırlerım bozuluodu valla bakalm bu eğitim basarıyla sonuclanacak mı bazen mızmızlanıp hemen uyuyo bazen aglıo dakıkalarca sureklı git gel yanına bnde helak oluyorum ama ıns alısır
Bence sende yıllık ıznınde falan ayarlayabılırsın eğitim verme işini
Evet oyle olucak sanirim. :)

Back
X