Merhaba, mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın gecikme için. Biz 15,5 aylık olduk.. Şu ana kadar durum gayet iyi gidiyor. Gündüzleri tamamen desteksiz uyuyor, geceleri çok nadir yanında birini istediği oluyor. Onda da yatağa beraber yatıyoruz ekstra birşey yapmaya gerek kalmıyor kendisi uyuyor gene.
Ağlatma durumu şöyle, ben birkaç eğitimciyi daha araştırmıştım çoğu bebeği tek başına bırakıp odadan çıkmalı şekildeydi. Ağlasa bile müdahale etme izni vermiyordu. Ama Sema hanımda öyle değil, ilk 2 hafta bebek uyuyana kadar yanında kalıyorsun çok ağlarsa müdahale ediyorsun. O konuda içiniz rahat olsun.
Aslında durum tamamen şöyle; bebek doğası gereği hiç bilmediği birşeyi görünce normal olarak ağlıyor, burda asıl olay bebek alışana kadar sabretmek, inanın sonrası çok rahat oluyor. İlk 3-5 günü atlattıktan sonra her gün ama her gün iyi ki böyle bir şey almışım diyorsunuz.
Düzeltme: bu arada çok ağladığı zaman müdahale etmeden kastım; alıp sallamak vs değil. Eğitimde belli rutinler var onları yapıyorsunuz.