- Konu Sahibi UneTasseDeCafe
-
Bizde sabahçıyız aslında oğlumda uykuyu sever , yattıktan 5 dk sonra uyumuş olur. Uykuya dalmamız kolay ama yatağına gitmeye ikna edemiyorum. Hem uykusu geldiği için sinirli oluyor akşamları hemde yatmam diye inat ediyor şaşırıp kalıyorum artık.Kızımla sabah 6:30 uyaniyoruz sabahci olduğu için.... eve geldiğinde en gec 6 gibi uykudan deliriyor.. bazen bakıyorum 7:30 gibi sizip kalıyor. .. nasıl mutlu oluyorum anlatamam sanırım uykuyu da sevdiğinden. Ben de imrenirdim erken yatan çocuğa mümkün değildir derdim ama en gec 9 da uyumuş oluyor artık.
Ablam çocuğu da hemen hemen aynı saatlerde uyuanmasina karşın istediğin kadar çabala çocuk uymuyor saat gece 12 de zorla uyuyor güler kapanan da direniyor.
Neden bilmiyorum umarım yardimci olacaklar olur. Kolay gelsin.
Valla 9 da yatsa şükredeceğim . Bir süre bizde onunla birlikte 9 da yatsak düzene girer mi acaba diye düşünüyorum.Ben surekli ayni saatte yatira yatira alistirdim. Simdi aksam 7 gibi yatirmaya calisiyorum. Yatiramadigim zamanlarda oluyo 8-9 gibide oluyo nadiren. Sma sabah cok erken kslkiyolar
Yatağa beraber gitseniz biraz hikaye kitabı falan okusaniz ...yatakta sohbet falan denediniz mi?Bizde sabahçıyız aslında oğlumda uykuyu sever , yattıktan 5 dk sonra uyumuş olur. Uykuya dalmamız kolay ama yatağına gitmeye ikna edemiyorum. Hem uykusu geldiği için sinirli oluyor akşamları hemde yatmam diye inat ediyor şaşırıp kalıyorum artık.
Kızım bazen uyanıyor wc icin.. bensiz neden oturdun ne yedin vs konuşuyor sanki onlar uyuyunca parti veriyoruz evde aynı şekilde ablamın çocukta ben uyuyunca sohbet edeceksiniz değil mi der..Valla 9 da yatsa şükredeceğim . Bir süre bizde onunla birlikte 9 da yatsak düzene girer mi acaba diye düşünüyorum.
Yatağa birlikte gidiyoruz ama babamızın yatmadığını bildiğinden konuşup duruyor. Yatsa sohbete gerek bile kalmadan uyuyakalıyor ama yatağa gitmeye ikna edemiyorum.Yatağa beraber gitseniz biraz hikaye kitabı falan okusaniz ...yatakta sohbet falan denediniz mi?
Valla 9 da yatsa şükredeceğim . Bir süre bizde onunla birlikte 9 da yatsak düzene girer mi acaba diye düşünüyorum.
Bunu denemeyi düşünüyorum gerçekten. Benim oğlum gece kalkmıyor hiç sabaha kadar uyur . Bebekliğinde bile gece kalkmazdıKızım bazen uyanıyor wc icin.. bensiz neden oturdun ne yedin vs konuşuyor sanki onlar uyuyunca parti veriyoruz evde aynı şekilde ablamın çocukta ben uyuyunca sohbet edeceksiniz değil mi der..
Hep birlikte uyku zamanı geldi deyip odalara gecseniz lambalar sönse o uyuyunca siz de tekrar kalkarsiniz.
O zaman babanın dahil olmasi gerekiyor bu uyku sorununa... konusmalisin bence baba da yatıyormus gibi yapmali.Yatağa birlikte gidiyoruz ama babamızın yatmadığını bildiğinden konuşup duruyor. Yatsa sohbete gerek bile kalmadan uyuyakalıyor ama yatağa gitmeye ikna edemiyorum.
Ben oyle yaptim ilk cocugumda. Yanina yattim, ilk baslarda beni uyuttu gene uyumadi erkenden:) ama zamanla duzeldi sukur.Valla 9 da yatsa şükredeceğim . Bir süre bizde onunla birlikte 9 da yatsak düzene girer mi acaba diye düşünüyorum.
Yatağa birlikte gidiyoruz ama babamızın yatmadığını bildiğinden konuşup duruyor. Yatsa sohbete gerek bile kalmadan uyuyakalıyor ama yatağa gitmeye ikna edemiyorum.
Bencede dogrusu buKızım bazen uyanıyor wc icin.. bensiz neden oturdun ne yedin vs konuşuyor sanki onlar uyuyunca parti veriyoruz evde aynı şekilde ablamın çocukta ben uyuyunca sohbet edeceksiniz değil mi der..
Hep birlikte uyku zamanı geldi deyip odalara gecseniz lambalar sönse o uyuyunca siz de tekrar kalkarsiniz.
Oyun oynuyor , çizgi film izliyor ya da birlikte sohbet ediyoruz yetişkin dizisinden nefret eder bakmaz bile . Sürekli konuşup duruyor uykusu gelince .Oğlum 36 aylıkken gittiği anaokulunda saat kollarını iki yana açınca uyunacak diye öğrettiler
İlkokul 3 e gidiyor hala o saatlerde yatıyor tatilde bile uykusu geliyor
Çok nadirdir 12 vs ancak yılbaşı olağan dışı bir yere gitmek vs olursa
Çözüm kararlı olmak hergün aynı saatte yatmak
İlk başlarda gerekirse siz de yatın
Bir de yatmadığı saatlerde ne yapıyor yetişkin dizisi vs izleyince yatmıyorlar zira
İlk başta siz de yanında kalmayı deneyin . 21:00 da uyutacaksanız 20:15 gibi "hadi bakalım dişlerimizi fırçalama zamanı" deyin .5 yaşındaki oğlum bu sene anasınıfına başladı . Erken yatmıyor hiçbir şekilde . Bu yüzden de okula bazı günler götürmekte zorlanıyorum. Acaba erken uyumasını nasıl sağlayabilirim ? Baya geç kaldım biliyorum ama inat ederse geç saate kadar ayakta kalabiliyor . Çok nadir kendi kendine uyuyup kalması.
Uykusu olduğu için arada bir okula gitmeyeceğim diyor ama okulu seviyor uykusunu aldığı günler koşa koşa gidiyor . Saat 9 dedi mi uyuyan çocuklara hayranım nasıl yapabilirim bunu fikirlerinize ihtiyacım var.
Sanırım haklısınız babası daha çabuk uyumaya ikna edebiliyor . Hep olaya benim yapmam gerek açısıyla bakıyorum galibaSiz zaten sorunu da çözümü de biliyorsunuz
Eşinizle konuşacaksınız hatta çocuğu yatırmak onun görevi olacak
Ben mesela sizinki kadarken sen uyu ben de ev işi yapacağım derdim zira o uyanıkken bulaşık vs toplamam
Geçen gün aynısı oldu ben uyuyakaldım ama kalkıp gitmiş yataktan babasının yanınaBen oyle yaptim ilk cocugumda. Yanina yattim, ilk baslarda beni uyuttu gene uyumadi erkenden:) ama zamanla duzeldi sukur.
Bunları denicem kesinlikleİlk başta siz de yanında kalmayı deneyin . 21:00 da uyutacaksanız 20:15 gibi "hadi bakalım dişlerimizi fırçalama zamanı" deyin .
Planladığınız saatten yarım saat önce pijamaları giyilmiş olsun . Uyku kıyafetini o saatte giydirin , bilinç altı kıyafeti giydikten yarım saat sonra uyuması gerektiğine 7 günde alışır.
Ya kitap okuyun yarım saat , ya elini tutun uyumaya çalışsın .bir hafta da düzene girer. Ve nasıl başladıysa öyle gider .
7 ve 17 yaşında iki oğlum var ikisi de saat 21:30 da yatakta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?