Uyku problemi

Cokyanlizim

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
65
13
13
Almanya
Slm arkadaşlar..
2,5 yaşında bir oğlum var hala ayağımda sallatarak uyutuyorum. Kendisi cok inatçı yatağına koyup yanında beklesem asla uyumuyor. Uyumayi bırak yatmıyor bile direk ayağa kalkıyor ağlamaya başlıyor. Sadece ayağımda sallamak sorun değil uyuduktan sonra yatağına götürüyorum ama uyanınca kendi devam uyumaya çalışmıyor hemen ayağa kalkıp yanıma gelmek istiyor. Mecbur alıyorum cünki yatmiyor. Uyuyunca tekrar yatağına koyuyorum bu bütün gece böyle tekrarlanıyor. Artık yavaş yavaş kendisi uyuyup yatağında kalmasın vakti geldi bence nereye kadar böyle gitcek. Ben okadar rahatsız olmuyorum yanımda yatmasından ama babası istemiyor. Ne yapabilirim fikri olan paylaşsın lütfen

Oglum 3 5 yasinda halen ayagimda salluyorum. Suan oda da oturuyor uyumuyor. Hicbir zaman kendi halinde uyumadi.canimdan bezdim artik. 2 . Cocuga tovbe ettim. Ve sabah 8 kalkmis oglen uuykysu yok.saat 12 kendine oyun arayisi icindeee. Allahim yardim etsin bana

Oglum 3 5 yasinda halen ayagimda salluyorum. Suan oda da oturuyor uyumuyor. Hicbir zaman kendi halinde uyumadi.canimdan bezdim artik. 2 . Cocuga tovbe ettim. Ve sabah 8 kalkmis oglen uuykysu yok.saat 12 kendine oyun arayisi icindeee. Allahim yardim etsin bana

Uyku saatlerini asla aksatmam. 9 oldumu direk sallıyorum isterse 2 saat sürsün. Kendi asla gelmez uyumak için. Benimkide 8-9 arasi uyanıyor. Bende diyorumki 2. Cocugum olursa asla sallamicam yatağa bırkcam kendi kendine uyusun. Bazı cocuklar inatçı oluyor uyku konusunda bizimkilerde öyle galiba :) allah yardımcımız olsun canım

kızım 27 aylık, geçen ay odasında kendi yatağında uyumaya başladı..
bir kutusu var büyükçe.. 10-15 kitabı var bol resimli..
her gece 3 tane seç bakalım diyoruz seçiyor beraber uzanıp okuyoruz.. sıkılmasın diye resimler hakkında soru cevap sohbet ediyoruz.. karışık resimler içinden objeleri bulmalı kitaplar çok iyi oyalıyor mesela..
sonra 3. kitap bitti ışıklar kapanıyor diyip uyuyoruz beraber..
uyuduğunda kalkıyorum.. yavaş yavaş yanına uzanmayı bırakıp yatağın yanına oturmaya başladım..
"bu senin tek kişilik yatağın" bunu vurguluyorum.. "senin odan" "senin yatağın" gibi..
ayakta sallamak tabi alışkanlığı olmuş onun size çok bağlı uyku konusunda..
yavaş yavaş bu bağı koparabilirsiniz.. biraz zaman alır ama sizin de dinlenmeniz gerek onun da alışması.. olacaktır.. hiç karamsar olmayın elbet her çocuk yatağında uyur..
sevgiler..

Halen ortalarda dolaniyor. Odaya ugramuyor bile. Biliyorki uyutucam. Ama artik bende pes ettim. Biraktim kendi haline.yoruldugumu hissediyorum artik.

kızım 27 aylık, geçen ay odasında kendi yatağında uyumaya başladı..
bir kutusu var büyükçe.. 10-15 kitabı var bol resimli..
her gece 3 tane seç bakalım diyoruz seçiyor beraber uzanıp okuyoruz.. sıkılmasın diye resimler hakkında soru cevap sohbet ediyoruz.. karışık resimler içinden objeleri bulmalı kitaplar çok iyi oyalıyor mesela..
sonra 3. kitap bitti ışıklar kapanıyor diyip uyuyoruz beraber..
uyuduğunda kalkıyorum.. yavaş yavaş yanına uzanmayı bırakıp yatağın yanına oturmaya başladım..
"bu senin tek kişilik yatağın" bunu vurguluyorum.. "senin odan" "senin yatağın" gibi..
ayakta sallamak tabi alışkanlığı olmuş onun size çok bağlı uyku konusunda..
yavaş yavaş bu bağı koparabilirsiniz.. biraz zaman alır ama sizin de dinlenmeniz gerek onun da alışması.. olacaktır.. hiç karamsar olmayın elbet her çocuk yatağında uyur..
sevgiler..

Kendi odasi olsaydi belki daha kolay olurdu ama ne yazik ki kaynanamlarla yasiyoruz benimki ayni odada kaliyor. Dediginiz gibi bir gün ögrencek insallah o gün yakindir :)

Kendi odasi olsaydi belki daha kolay olurdu ama ne yazik ki kaynanamlarla yasiyoruz benimki ayni odada kaliyor. Dediginiz gibi bir gün ögrencek insallah o gün yakindir :)

Oglumun odasida var. Bir hevesle gittik aldik. Yok kim ne derse desin uyumayan cocuk uyumuyor.

merhaba yatak,,, kendi odası yatağı olduğunda "anne ile beraber" uyumaktan vazgeçirme de etkili olur ama o oda doğduğu günden beri orada öylece duruyorsa daha zor.. benimle uyumasını bıraktırmak istediğim gün yatağını aldık, kendi seçti beğendi.. odasını yerleştirdik falan.. kızımın dalma, uyuma sorunu yok sadece benimle yatmayı bırakmasını istedim ben..

merhaba çokyalnızımben,,, durumunuz zor aynı odada iken size bağımlılığını azaltmak zor, allah yardımcınız olsun.. en azından ayakta sallamaktan kurtulsanız sizin için iyi olur, çok yorucu..

ayakta hiç sallamadım nasıl vazgeçirilir tecrübeli bir anne belki paylaşır inşallah..

ama genel olarak "uyumama" sorunu varsa o farklı birşey tabi.. bazı çocuklar gerçekten az uyuyor, dalamıyor ve anneyi çok yoruyor,, herkese sabır diliyorum,, yaşamayan bilmez..

Benimde 2.5 yasinda oglum var ayni dert kizlar corludan xelam bu arada herkese ben vazgectim artik aramizda su an mesela

Benimde 2.5 yasinda kizim asla uyumuyor. Ibrahim saracglu limon melisa cayi uykusuzlufa iyi gelir dedi ama cocuklsra verilir mi ki ya

Ben kizimin odasini 2 aylikken ayirdim. 5,5 aylik olana kadar geceleri kendim kalkar bakardim niye uyanmiyor bu cocuk diye :-) 5,5 aylik olduktan sonra uykusuz gecelerimiz basladi. Buna bagli olarak ayakta sallama seanslari ve yatagimiza almalar da. Odasina goturdugumde tekrar uyanip yanimiza geliyordu hep. 3 yasina kadar boyle oldu. Sonra birgun tv.de "super dadi" diye bir programa denk geldim ve oradaki uyku egitimi dikkatimi cekti. Ona benzer birsey yaptim ben de. Kizima ahsap yapboz aldim. Eger kendi yataginda uyursan, uyandiginda bu yapbozun bir parcasini kazanacaksin dedim. Cok hosuna gitti kizimin. Uyumadan once hep ayni seyleri yapiyoruz. Once pijamalarini giyiyor, sonra dislerini fircaliyor, yatmadan once yaoboz kazanacagini hatirlatiyorum. Biraz saclarimla oynuyor. Yanina oturup ninni soyluyorum ve guzelce uyuyor. Simdi 3,5 yasinda ve o kabus gibi gunlerimden kurtuldugum icin cok mutluyum. Ara ara geri donusler oluyor. Hemen gidip yeni bir yapboz aliyoruz beraber ve onu kazanabilmek icin tekrar yataginda uyuyor. Sallanma olayimiz tamamen bitti. Tavsiye ederim. O programi bulup siz de izleyin, faydali olacaktir.

Back
X