uyku problemim ÖNEMLI

gldrngl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
263
99
1 aylik oglum var normal dogum yaptim hersey cok guzeldi taki kayinvalidem bizimle kalmaya baslayana dek. Gece cocuk agliyomus ben duymuyormusum saat basi kalkiyorum emzirmek icin cocuk ne ara uyaniyo agliyo duymuyorum orasi mechul esim bunun aksini iddia ediyodu kalkiyo duyuyo falan diyodu spn zamanlarda gelen giden misafirlerin yaninda bile kalkamiyo cocuk patliycak olcek falan diye herkese abartarak anlatmaya baslayinca bende sinirlendim esimde sanirsam annesini hakli cikarmak icin duymuyosun vuruyorum uyanmiyosun cocuk agliyo diyorum banane diyosun falan demeye basladi ve canim o kadar sıkkınki artik biseyde diyemiyorum bir taraftanda ya dogru soyluyosa diyede tereddutteyim aranizda boyle bir sıkıntısi olan yada agir uykunun neden olur bilen varmi

Uyurken başka alemlere gidecek haliniz yok. Uyansa duyarsiniz bence bebegin odasina ses kaydeden bir sey koyun o zaman agliyor mu aglamiyor mu belli olur.

Bebegim zaten yanimda duymam diye besigide yanima cekiyorum kafa kafaya yatiypruz resmen

Canim hayirli olsun bebegin cok ama cok zor bir donem kayinvaliden olmasa daha iyi olur senin icin kendino duzene sokarsin bir sekilde duyoyosundur saat basibuyandigina gore zaten yeni bebek acikmadikca uyanmaz acikmasida en az bir iki saat ne yapip ne edip gondermeye bak lohusa doneminde psikolojini bozar Lar

Canim hayirli olsun bebegin cok ama cok zor bir donem kayinvaliden olmasa daha iyi olur senin icin kendino duzene sokarsin bir sekilde duyoyosundur saat basibuyandigina gore zaten yeni bebek acikmadikca uyanmaz acikmasida en az bir iki saat ne yapip ne edip gondermeye bak lohusa doneminde psikolojini bozar Lar
Bozuluca kadar bozuldu zaten stresten sutum bile gelmiyo 2 emziriyosam 5 mama veriyorum malesef gitde diyemem ki kendisininde pek niyeti yok gitse bile kizimi pesinde goturuyo devamli ondanda uzak kalmak istemiyorum dua ediyorum kendi evine gitsin duzenimi bozmadan diye

Gece ses kayıt cihazını açık bırakıp yatın, birkaç gece bunu yapın, ciddiyim. Siz de milletin içinde kaynanaıza bakıp "şakacı şey seni" dersiniz.
O benimde aklima geldi telefonumu acim koyim diye esim benim telefonuma saat kuruyo diye yapamadim ama simdi esim sali gunu sehir disina cikicak mutlaka yapicam

Bozuluca kadar bozuldu zaten stresten sutum bile gelmiyo 2 emziriyosam 5 mama veriyorum malesef gitde diyemem ki kendisininde pek niyeti yok gitse bile kizimi pesinde goturuyo devamli ondanda uzak kalmak istemiyorum dua ediyorum kendi evine gitsin duzenimi bozmadan diye
Insallah canim az sabret gecici donemler koy sen de tavrini ona gore davransin

Kızım dediğiniz büyük çocuk kaç yaşında

Insan bazen zor uyanır vs de eşin babası alsın kucağına kaldırsın seni

Diğer odadan Kv duyacağına eşin yardım etsin

Daha şimdiden stres olup sütüm yok deyip mama verirseniz sütünüz artmaz ki

gece uyumaya geçince ses kaydını açın.. sabahta sorun bakalım yine uyanmadın çocuk çatladı falan derlerse ses kaydını açın dinletin onlara.

kadını evden derhal postala inanmıyorum o derece bi uykun olduğuna, kış uykusu mu ölüm uykusu mu nedir yani

1 aylik oglum var normal dogum yaptim hersey cok guzeldi taki kayinvalidem bizimle kalmaya baslayana dek. Gece cocuk agliyomus ben duymuyormusum saat basi kalkiyorum emzirmek icin cocuk ne ara uyaniyo agliyo duymuyorum orasi mechul esim bunun aksini iddia ediyodu kalkiyo duyuyo falan diyodu spn zamanlarda gelen giden misafirlerin yaninda bile kalkamiyo cocuk patliycak olcek falan diye herkese abartarak anlatmaya baslayinca bende sinirlendim esimde sanirsam annesini hakli cikarmak icin duymuyosun vuruyorum uyanmiyosun cocuk agliyo diyorum banane diyosun falan demeye basladi ve canim o kadar sıkkınki artik biseyde diyemiyorum bir taraftanda ya dogru soyluyosa diyede tereddutteyim aranizda boyle bir sıkıntısi olan yada agir uykunun neden olur bilen varmi
Kvdenin ne yspmaya calustigini hic mi hic anlamadim ama napmaya calisiyosa basarmak uzere sanirim canim. Baksana sen bile kendinden suphe etmeye baslamissin ki saat basi kalkiyorum diyosun zaten. Ayrica simdiye kadar hicbir anneden cok agir uyuyorum bebegimi duymuyorum gibi sikayetler duymadim hep tam tersi cok agir uykum vardi bebegim olunca onun en ufak bi sesine dahi uyaniyorum diyorlar genelde. Bu isin icinde bi is var gibi geldi bana.

Sanirım kayinvaliden sizin evden gıtme niyeti yok gibi bebege bakamiyor ben olmasam bahanesiyle k alacak eviniizde bu Sefer yerli olarak beki bebeğini bile gecelerı yanına alacak işi garantilemek ıcim cok dıkkatlı olmanı dilerim pek tekin değilmiş gibi geldi kayınvalıden bıran evvel evıne gitsin kv sende bebişinde bı rahat edın canım :emir_bebek:

Son düzenleme:
Bebegim zaten yanimda duymam diye besigide yanima cekiyorum kafa kafaya yatiypruz resmen
Bir kere eşimin bir akrabasinda kalmıştım. Eşi nobetciydi. Benim uykum çok ağırdır ama o gece bebek ihh dese gözüm açılıyordu kaldı ki sen annesin ne kadar yorgun uykusuzda olsan bebeğini duyuyorsundur. Bence kV sana psikolojik baskı yapıyor bebeğe yetmediği yetisemedigini hissettiriyor sizde de kalmaya niyetlidir eşini de doldurduysa sorun budur canını sıkma strese girme sütün olsun. Çünkü bundan sonra da emzirmedigin için sütün gelmediği için laf eder

Gece ses kayıt cihazını açık bırakıp yatın, birkaç gece bunu yapın, ciddiyim. Siz de milletin içinde kaynanaıza bakıp "şakacı şey seni" dersiniz.

Kesin çözümü bu arkadaş söylemiş bence.En mantıklısı eşinizin gittiği gece ses kaydını açık bırakmak,sabahta kalkınca kaynananıza sorun ağladımı duymadımmı diye.Evet derse ses kaydı yapmıştım kayıttada ses yok ama filan diyin bi kessin sesini.Bana kalırsa kaynana orda daha uzun uzun kalmaya yer arıyor o yüzden bunu bahane ediyor.Hani bana ihtiyac var bu evde sen kalkamıyosun sonuçta gece bebek ağlayınca gibi.

Kızım dediğiniz büyük çocuk kaç yaşında

Insan bazen zor uyanır vs de eşin babası alsın kucağına kaldırsın seni

Diğer odadan Kv duyacağına eşin yardım etsin

Daha şimdiden stres olup sütüm yok deyip mama verirseniz sütünüz artmaz ki
2.5 yasinda kizim esim hayatta kalkmaz yardima gunduz olsa tamm da gece hic yardim etmiyo ama cocuk doymuyo mecburen veriyorum

Sence kv sızın evde cokmu rahat her dedıği yapılıyor ekmek elden su sizde hızmette kusur etmıyorsnuz oh ne ala hayat canı gitmek ıstemıyordur bu saydıklarım gibiyse....

2.5 yasinda kizim esim hayatta kalkmaz yardima gunduz olsa tamm da gece hic yardim etmiyo ama cocuk doymuyo mecburen veriyorum

Çünkü rahat, öyle bir kalkar ki

Kv kendi evine gidecek iki çocuğu yapmayı bilen eşin de kalkıp bakacak.

Sorumluluk vermezsen kimse gelip kendisi sorumluluk istemez

Eşler hiçbir şey yapamaz dersek yapamazlar; ben de annemin karnında öğrenmedim diyeceksin öğrenecek

2,5 yaşındaki çocuğa tek bakmak bile zordur ki bir de bebek olunca yorulmanız normal; bu aşamada 2,5 yaşındaki çocuğun sürekli eğlendirilmesi; bebeğe de huzurlu yaklaşılması lazım.

Bu da sürekli laf sokan kv ile olmayacağı gibi uzaktan bakan koca ile de olamaz.

Birden adam melek olmaz farkındayım; ona belli başlı görevler verin; her gün son emzirmeden sonra bebeği gezdirsin; kızın dişlerini fırçalatıp uyutsun; ne bileyim; akşam sofrasını o toplasın; bulaşıkları halletsin.

Gene büyük kız bir şey isterse o kalksın; hatta işinin saati uygunsa sabah kahvaltı hazırlasın.

Hepsini birden yapmaz; ama bir yerden başlasın...

Siz de kendinizi telkin edin bu günler geçecek; bebek biraz büyüyünce daha rahat olacak; kızınız onunla oynayacak siz de çay kahve bile içeceksiniz.

Şimdi biraz uzak görünse de zaman çabuk geçiyorrr

Boşuna üzmeyin kendinizi... Başından geçmiş biri olarak üzüntünüze değmeyecek..
Bir yorumda bahsedildiği gibi, artık akıllı telefonlarda ses kayıt cihazları var. Onu açık bırakın yatarken kimse fark etmeden.
Sonucunda hem sizin kafanız rahat eder hem de elinizde ispat olur...
Benim de bebeğim dibimde yatıyor ama inanın duyamadığınız anlar oluyor (çok şiddetli ağlamıyorsa, minik mıkırdamaları yorgunluktan duymuyor olabilirsiniz)
Abartılacak bir durum olmadığını düşünüyorum ben, o kadar ağlasa mümkünatı yok duyarsınız... :KK39:
Kayınvalideler ve eşler malesef ki bu konuları abartmayı severler ve "iyi anne değilsin" imajı yaratmaya bayılırlar... Kulak asmayın... Siz iyi bir annesiniz ve bebeğinizin dilinden inanın bana sizden başka kimse anlamaz, anlayamaz!

X