Uyku Sorunu!!! Uyuyamıyorum!!!!

DenizRob

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
70
5
28
Kızlar uyku uyumayı çok seviyorum ama şöyle bir derdim var ki en ufak gürültüde bile uyanıyorum :(( en ufak bir gürültüde, saat sesinde, hatta eşimin nefes sessinde (horlamıyor nefes alıyor!!) uyanıyorum :((( Bazen yatakta sinir krizi geçiriyorum, çok uyumak istediğim halde uyuyamıyorum :(( napcam bilmiyorum. Benzer sorun yaşayan var mı kızlar? Doktora gidersem çözebilir mi? Hangi uzmanlık alanına gitmem gerekir?

Uyuyamama ile baslar depresyon belirtileri yani bende öyle baslamisti yatak icinde kriz gecire gecire uykuya dalardim zar zor
Uzmanlik alanida psikyatridir bi görus derim hafifinden bi uyku tableti verir rahatlarsin
Ama ben naptim uyku habi almayi aylarca red ettim ve Sonuc tam anlamiyla depresyona girmis bulundum hala da cikmis degilim :)

Kızlar uyku uyumayı çok seviyorum ama şöyle bir derdim var ki en ufak gürültüde bile uyanıyorum :(( en ufak bir gürültüde, saat sesinde, hatta eşimin nefes sessinde (horlamıyor nefes alıyor!!) uyanıyorum :((( Bazen yatakta sinir krizi geçiriyorum, çok uyumak istediğim halde uyuyamıyorum :(( napcam bilmiyorum. Benzer sorun yaşayan var mı kızlar? Doktora gidersem çözebilir mi? Hangi uzmanlık alanına gitmem gerekir?

Ben de bilmiyorum maalesef çözümünü ama bende de var bu durum. Saat sesi, gece biri kalkarsa yürümesi falan hep uyandırır beni...
Ayrıca ben uyurken biri beni izlerse uyanırım :44: Bildiğin tavşan uykusu işte çok mutsuzum o yüzden

Psikiyatrise gitmen gerekiyor.Depresyon,antidepresan falan işte.

Uyku ilacı sakın alma.Ama uyku veren düşük dozda antidepresanlar oluyor.Akşam 20-21 gibi alıyorsun derin derin uyuyorsun..A..x bana uyumak için etki etmedi.Ama T..n..10mg etki etti..Akşam süt içebilirsen iç..

Geç yatsan da erken kalk..Böyle düzene sokarsın ancak.Geç yatmaya alışma.Hayatının bir düzeni olsun.Çalışmak insanı bir düzene sokuyor aslında.Ben şimdiki gibi bayram tatili nedeniyle de olsa bu düzeni bozuyorum:)

Kafanı da olurolmaz şeylere takmayacaksın ki derin bir uykuya dalasın..

Son düzenleme:
Ben de bilmiyorum maalesef çözümünü ama bende de var bu durum. Saat sesi, gece biri kalkarsa yürümesi falan hep uyandırır beni...
Ayrıca ben uyurken biri beni izlerse uyanırım :44: Bildiğin tavşan uykusu işte çok mutsuzum o yüzden
DenizRob, Bebisim ve siz Koalina lütfen Psikiyatris'e gitmelisiniz.

Arkadasin da dedigi öneriler cok güzel. Ben cok agir üzüntü gecirdim, cok yogun calismama ragmen uykusuzluk, degisik bakis acisi....vs Psikiyatris sansimdan cok iyi geldi bana. Uyku ilaci vermedi yan tesiri hemen hemen hic olmayan antideprasan verdi. Hayatim degisti, zamanla hersey normale dönü.

Normale döndü. demek istemistim.
Üzüntü dedim ama ne oldugunu söylemedim belki aciklik getirirsem daha iyi olur.
Depremzedeydim ...Marmara depreminde. Allah kimseye göstermesin.

Kimse Psikatriye gitmeye cekinmemesi gerek, nasil ki fiziksel rahatsizligimiz oldugu zaman doktora gidiyoruz, bizim bir de ruhumuz var o da zaman zaman rahatsizlanabiliyor, bakima ihtiyaci olabiliyor onun icin bence insan en iyi kendini tanir bence kendi kendinden rahatsiz oldugu yada zorlandigi zaman mutlaka yardim almali diye düsünüyorum.
Benim fikrim bu.

Ben gittigim icin olumlu yaklasmiyorum, kücüklügümden beri ayni düsüncedeydim, deli dr'u diyenlere de cok kizardim. Gerci halen diyenler bile var yazik.

tamam kızlar çok haklısınız artık kafayı yiyecemm, hele son iki haftadır hiç doğru dürüst uyuyamadım.

artık akşam çok erken yatmayacam iice uykum gelsin, sabah da erken kalkmaya alışacam ve kesin karar verdim ii bir doktora gidecem... gelişmeleri yazacam kızlar... öpüyorum hepinizi..

Son düzenleme:
Tatlım eczaneye gidiyorsun, unisom isimli ilacı alıyorsun (3 tl idi sanırım), eğer akşam 11 de uyumak istiyorsan 10.30 da ilaçtan bir tane alıyorsun, sabah 10 a kadar bebekler gibi hiç uyanmadan uyuyorsun. 2 haftadan fazla kullanma, zaten 3 gün kullanınca uyku düzene giriyor alışıyorsun uyuyorsun rahatça. ben de bu şekilde çözdüm uyku sorunumu.

Tatlım eczaneye gidiyorsun, unisom isimli ilacı alıyorsun (3 tl idi sanırım), eğer akşam 11 de uyumak istiyorsan 10.30 da ilaçtan bir tane alıyorsun, sabah 10 a kadar bebekler gibi hiç uyanmadan uyuyorsun. 2 haftadan fazla kullanma, zaten 3 gün kullanınca uyku düzene giriyor alışıyorsun uyuyorsun rahatça. ben de bu şekilde çözdüm uyku sorunumu.

walla süpermişşş :)) bi 3 gün deneyim ama daha fazla almayacam çünkü bende çok fazla ilaç kullanmak istemiyorumm... çok teşekkür ederimmm....

Son düzenleme:
kullandığınız bir ilaç varmı
benim kullandığım doğum kontrol hapı da uykusuzluk yapıyordu bana zor uyuyordum o dönemler
kafanızı taktığınız güncel konularınız varmı
iyi yada kötü heyecanlı bir dönem yada stresli bir dönem de tetikliyor
alkol alıyorsanız bir bira için mis gibi uyursunuz
yada yüzmeye gidin
1-2 saat yüzün vücudunuz yorulsun o zaman da mis gibi uyursunuz
uykusuzluğunuz geçici mi yoksa bu hafif uyku karakteristik yapınız mı
hemen psikiyatri, depresan vs. düşmeyin içine derim ben
kendiniz bulun çare, bitki çaylarını araştırın

kullandığınız bir ilaç varmı
benim kullandığım doğum kontrol hapı da uykusuzluk yapıyordu bana zor uyuyordum o dönemler
kafanızı taktığınız güncel konularınız varmı
iyi yada kötü heyecanlı bir dönem yada stresli bir dönem de tetikliyor
alkol alıyorsanız bir bira için mis gibi uyursunuz
yada yüzmeye gidin
1-2 saat yüzün vücudunuz yorulsun o zaman da mis gibi uyursunuz
uykusuzluğunuz geçici mi yoksa bu hafif uyku karakteristik yapınız mı
hemen psikiyatri, depresan vs. düşmeyin içine derim ben
kendiniz bulun çare, bitki çaylarını araştırın

EbOn2010 bu yeni bir durum değil canım ya, öyle bir sorunum stresim de yok, ilaç da kullanmıyorum.. ben yılardır böyleyim uykum hafif hemen uyanıyorum, aklıma tek gelen uyumayı çok sevdiğim için çok uyurum :)) o yüzden muhtemelen uykumu alıyorum ve fazlası da en ufak bir seste beni uyandırıyor.. dediğin gibi sport yaptığım günlerde çok rahat uyuyorum.. bende ilaç kullanmayı hiç istemiyorum ama 2 haftadır artık o kadar kötü oldum ki ilacı düşünmeye başladım.. bi psikolga gidersem en azından yönlendirebilir diyorum..

Normale döndü. demek istemistim.
Üzüntü dedim ama ne oldugunu söylemedim belki aciklik getirirsem daha iyi olur.
Depremzedeydim ...Marmara depreminde. Allah kimseye göstermesin.

Kimse Psikatriye gitmeye cekinmemesi gerek, nasil ki fiziksel rahatsizligimiz oldugu zaman doktora gidiyoruz, bizim bir de ruhumuz var o da zaman zaman rahatsizlanabiliyor, bakima ihtiyaci olabiliyor onun icin bence insan en iyi kendini tanir bence kendi kendinden rahatsiz oldugu yada zorlandigi zaman mutlaka yardim almali diye düsünüyorum.
Benim fikrim bu.

Ben gittigim icin olumlu yaklasmiyorum, kücüklügümden beri ayni düsüncedeydim, deli dr'u diyenlere de cok kizardim. Gerci halen diyenler bile var yazik.

haklısın cnm kesinlikle, ben zaten psikolog ve psikiyatra gitmeyi çok yararlı buluyorum. Yani söylediğin gibi bazıları gidenlere deli gözüyle bakıyor ama bu tamamen onların cehaleti, hiç ciddiye almaya bile gerek yok..

ben 1ay once 38haftalık bebegım karnımda oldu melek oldu kızım 7senedır bekledıgımız bebegımızın kalbı durmuştu kendımı aglamaktan alıkoyamıyordum psıkıyatrıye gıttım sabah için ilaç verdı gece 3te yatıyordum sabah 8de kalkıyordum onun içinde ilaç verdı içiyorum yarım saat içinde uyuyorum delıksız ıyı geldı

ben 1ay once 38haftalık bebegım karnımda oldu melek oldu kızım 7senedır bekledıgımız bebegımızın kalbı durmuştu kendımı aglamaktan alıkoyamıyordum psıkıyatrıye gıttım sabah için ilaç verdı gece 3te yatıyordum sabah 8de kalkıyordum onun içinde ilaç verdı içiyorum yarım saat içinde uyuyorum delıksız ıyı geldı

Çok üzüldüm canım başınız sağ olsun, inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğin olur ve bir ömür uzun süre yanında olursunuz...

Back
X