uyku sorunu ve korkular off off :(

hilal1108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
1.493
10
88
İstanbul
Arkadaslar ilk önce şunu söyliyim benim bu uyku düzensizliğimle başım büyük dertte..
Sabahlara kadar gelmeyen uyku sabah olunca hiç gitmiyor. Gecem gündüz gündüzüm gece oldu.
Bir de uyuduğumda kabus gibi birşey görüyorum :14:
Odam kapkara bir sekilde ve sanki beni boğan biseyler var. Hareket bile edemiyorum :14:
Sonra zar zor dua edip uyanıyorum. bi bakmısım ki ellerimi sıkmışım ter icindeyim. :2:
Biirkaç kişiye söyledim karabasan dediler. Kardeşim bu karabasan gece gelmez mi? Benim ki neden gündüz oluyor ? :1:
Aman zaten benim neyim normal ki uykum normal olsun :9:
Fikirlerinizi bekliyorum kızlar.. Şu uyku düzenim bi düzelse bir de şu kabuslarım bitse rahatlıcamm.. :16:

Selamunaleykum hilalcim;
uyku hepimizin problemi:)
şaka biryana geceleri uyumak istiyorsan bilgisayar,tv gibi gibi seni oyalayacak şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim.
Yatağın içine girip uykuyu bekleyebilirsin.
Birde ben eger uykum gelmezse kitap okurum oda hemencecik uykumu getirir.
Bu şekilde uyuyabilirsen gecelerin gece gündüzlerinde gündüz olur:)
karabasan mevzusuna gelince internette uyku felci diye aratırsan yaşadıgın durumun tıbbi acıklamasını bulursun.
İçin rahat olsun yani.
Benden bu kadar.
İyi uykular:)

Selamunaleykum hilalcim;
uyku hepimizin problemi:)
şaka biryana geceleri uyumak istiyorsan bilgisayar,tv gibi gibi seni oyalayacak şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim.
Yatağın içine girip uykuyu bekleyebilirsin.
Birde ben eger uykum gelmezse kitap okurum oda hemencecik uykumu getirir.
Bu şekilde uyuyabilirsen gecelerin gece gündüzlerinde gündüz olur:)
karabasan mevzusuna gelince internette uyku felci diye aratırsan yaşadıgın durumun tıbbi acıklamasını bulursun.
İçin rahat olsun yani.
Benden bu kadar.
İyi uykular:)

Aleyküm selam tatlımm :)
Yatağın içindede duruyorum sabaha kadar tavan bana bakıyo ben tavana :)
Gozlerimi kapatsamda binbir hayal... Koyunları bile saydım yok canım yok :(
Hemen internetten araştırmalara başlıyorum çok teşekkür ederim canımm :)

Aleyküm selam tatlımm :)
Yatağın içindede duruyorum sabaha kadar tavan bana bakıyo ben tavana :)
Gozlerimi kapatsamda binbir hayal... Koyunları bile saydım yok canım yok :(
Hemen internetten araştırmalara başlıyorum çok teşekkür ederim canımm :)

estagfırullah rica ederim.
O koyunları bilmez miyin kanka olmuştuk birara:D
Aslında biraz yorgunlukla da alakalı ben eskıden uyuyamazdım cunku yorgun olmazdım ama suan kosusturmanın arasında uykuyu ıple cekıyorum.
Bıraz yaslada alakalı sanırım kac yasındasın bılemıyorum ama.

estagfırullah rica ederim.
O koyunları bilmez miyin kanka olmuştuk birara:D
Aslında biraz yorgunlukla da alakalı ben eskıden uyuyamazdım cunku yorgun olmazdım ama suan kosusturmanın arasında uykuyu ıple cekıyorum.
Bıraz yaslada alakalı sanırım kac yasındasın bılemıyorum ama.

20 yaşındayım şuan bi yorgunluğum yok belkide o yüzden :)
Çalışmıyorum okumuyorum iş hayatına ara verdim biraz babam sağolsun durumundayım :D

Merhaba :)
Uyku düzensizliği bende de aşırı derecede mevcut kafayı yastığa koyduğumda beynimi sürekli düşünceler istila ediyo sanki..
Benimde gündüzüm gece gecem gündüzüm oluyor çoğu zaman, panik atak var bende arada atak gelir sonra uyu uyuyabilirsen...
Uyku ilacı denedim bir iki kez o da aşırı uyuttu uyku sarhoşu oldum :) nasıl düzene girer bu uykular bilmem, yaşamımı çok olumsuz etkiliyor. Eskiden mışıl mışıl uyurdum halbuki.. Bir şey düşünmemeye çalışmak lazım boş kafayla uyuycan en iyisi..

Dedıgım gıbı bende senın gıbıydım ama suanmeslekı sınavlar,kosusturmalar uyku gozumde tutuyor.
Ama sen cok rahatsız oluyorsan uyku duzensızlıgınden bır doktora gorun derım.

Merhaba :)
Uyku düzensizliği bende de aşırı derecede mevcut kafayı yastığa koyduğumda beynimi sürekli düşünceler istila ediyo sanki..
Benimde gündüzüm gece gecem gündüzüm oluyor çoğu zaman, panik atak var bende arada atak gelir sonra uyu uyuyabilirsen...
Uyku ilacı denedim bir iki kez o da aşırı uyuttu uyku sarhoşu oldum :) nasıl düzene girer bu uykular bilmem, yaşamımı çok olumsuz etkiliyor. Eskiden mışıl mışıl uyurdum halbuki.. Bir şey düşünmemeye çalışmak lazım boş kafayla uyuycan en iyisi..

boş kafaa :) ahh ahh keşke olsada uyusakk :)

seninle tamamen aynı durumdayım hatta konu bile açmıştım forumda buna benzer :1:

aslında olayın kilit noktası bence internet. sen de benim gibi çok fazla internet bağımlısıysan ondan uykun gelmiyordur. girecek bir dersim yok,bir süre işe girdim inanır mısın gece 11' de uyuyordum. beden yorulmayınca uyku da zor geliyor haliyle.ve de aynen dediğin gibi öğlen de kalkamıyorum,uyandırmaya gelene tepki bile veremiyorum, ölü gibi uyuyorum :52:

velhasıl kelam bir çözüm önerim yok gördüğün gibi,sadece acını paylaşmak istedim. yalnız değilsin yani :29:

Son düzenleme:
seninle tamamen aynı durumdayım hatta konu bile açmıştım forumda buna benzer :1:

aslında olayın kilit noktası bence internet. sen de benim gibi çok fazla internet bağımlısıysan ondan uykun gelmiyordur. girecek bir dersim yok,bir süre işe girdim inanır mısın gece 11' de uyuyordum. beden yorulmayınca uyku da zor geliyor haliyle.ve de aynen dediğin gibi öğlen de kalkamıyorum,uyandırmaya gelene tepki bile veremiyorum, ölü gibi uyuyorum :52:

velhasıl kelam bir çözüm önerim yok gördüğün gibi,sadece acını paylaşmak istedim. yalnız değilsin yani :29:

Kader arkadasımmm :29: :) bağımlı oldukk bi kurtulabilsek su pcdennn :)

merhaba,
ben de üniversitedeyken senin gibiydim, hatta böyle bir konu bile açmıştım...
biyolojik saat geriye doğru değil, ileriye doğru kaydırılarak düzeltilebiliyor. yani örneğin sabah 6'da uykuya dalabiliyorsan, her gün 1 saat geç yatarak 7'de, 8'de, 9'da uyumayı dene. 8 saat sonra mutlaka kalk, uykunu almayı bekleme. Bu şekilde uykunu gün gün kaydır, en sonunda akşam 10'da 11'de uyuyabilir durumda olacaksın.
Karabasan konusuna gelirsek, düzensiz uykudan kaynaklı olarak sen gündüz görüyorsun. Beyin, REM uykusunda rüyada görülenleri gerçek hayatta uygulamaya çalışmamak için kasları geçici olarak felç eder. Eğer bu aşamada bir uyaran seni uyandırırsa, kaslar felç durumda olduğu için hareket edemezsin ancak beyin uyanmıştır. Bu durumda sıklıkla göğsüne bir şey oturması şeklinde bir hissiyat ve buna eşlik eden bir kabus görülür. Karabasan denilen olay budur. Dua ederken uyanma yavaş yavaş gerçekleştirdiği için sonunda kasların felç durumu sona erer ve hareket edebilirsin. En çok da sırt üstü pozisyonda uyurken gerçekleşir. Korkacak bir şey yok, dediğim gibi düzeltmek istiyorsan öncelikle sağlıklı gece uykusu uyumalısın. Çünkü beyin uyku için önemli olan melatonin hormonunu en yoğun olarak gece salgılar. İyi uykular =)

Arkadaslar ilk önce şunu söyliyim benim bu uyku düzensizliğimle başım büyük dertte..
Sabahlara kadar gelmeyen uyku sabah olunca hiç gitmiyor. Gecem gündüz gündüzüm gece oldu.
Bir de uyuduğumda kabus gibi birşey görüyorum :14:
Odam kapkara bir sekilde ve sanki beni boğan biseyler var. Hareket bile edemiyorum :14:
Sonra zar zor dua edip uyanıyorum. bi bakmısım ki ellerimi sıkmışım ter icindeyim. :2:
Biirkaç kişiye söyledim karabasan dediler. Kardeşim bu karabasan gece gelmez mi? Benim ki neden gündüz oluyor ? :1:
Aman zaten benim neyim normal ki uykum normal olsun :9:
Fikirlerinizi bekliyorum kızlar.. Şu uyku düzenim bi düzelse bir de şu kabuslarım bitse rahatlıcamm.. :16:

valla canım aslında şuan basit komik gibi geliyor ama sorun olabiliyor ilerde:) özellikle evlendiğinde çok sorun olabilir:) bence hiç omuki bumuki diye düşünme pskytriye git anlat ilaç yada terapi veriyorlar düzeliyor:)

Aslinda uyku bozuklulugu bazen hastaliklara davetiye cikarir aslinda bir doktora git gerekli tahlillerini yaptir gerekirse psikiyatriye git ilac verirler terapi yaparlar hatta akapunktur tedavasi bile yapiliyor.Uyku bozuklugunu hafife almayin surekli pc basindayim uykum o yuzden gelmiyor demeyin.

Back
X