uyku süremi azaltmam gerekli

Cherry01

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
343
73
643
yardımcı olur musunuz ? önerilerinizi paylaşırmısınız... sınava hazırlanıyorum hep uykum var :(

Canım aynı dertten muzdaribim bende. İnan saat 21:30 da uykum geliyor, 22'yi çoğu zaman göremiyorum:( Ben oğlumu uyuturken uyuyakalmaya alıştım ondan diye düşünüyorum ama çözümü bulamadım. Kahve içtim olmadı, direndim olmadı. Önerileri bende dinlicem. Sen güniçinde çok mu yoruluyosun acaba ondan olabilir mi?

uyanman gereken saati yavaş yavaş azalt
mesela 8 de uyanmak istiyorsun ama 11 de mi kalkıyorsun
yarın 9 buçuk da kalk
bir hafta böyle yap, ondan sonraki her hafta gittikçe yarım saat azalt
ve uyanınca seni ayık tutacak şeylerle uğraş bir ay böyle yap
kalkar kalkmaz derse oturma uykun gelir yine

ve elma ye, iyi uyku kaçırıcıymış

Bu problem bendede var sabahları 7buçuk gibi uyanıyorum işten dolayı akşam 9 olduğunda uykum gelmeye başlıyor bazen daha erken uykuya doymuyorum resmen azaltmak zorundayım inşallah önerileri olan arkadaşlar vardır sıkıldım uykucu modundan artık akşamlardanda birşey anlamaz oldum :30:

Ders çalışma esnasında uykunuz geliyorsa kakaolu süt için , verimle ders çalışmanıza ve dinç kalmanıza yardımcı olur

Ben sınav zamanı bunu uyguladım,test kitaplarının başında uyuyacak gibi oluyordum bu kakaolu sütü içmeden önce..

Neyse bu problemi ortadan kaldırmıştım o zamanlar tabi..

Şimdide hiç uyuyamıyorum uykum gelsin diye bekliyorum ..

Ders çalışma esnasında uykunuz geliyorsa kakaolu süt için , verimle ders çalışmanıza ve dinç kalmanıza yardımcı olur

Ben sınav zamanı bunu uyguladım,test kitaplarının başında uyuyacak gibi oluyordum bu kakaolu sütü içmeden önce..

Neyse bu problemi ortadan kaldırmıştım o zamanlar tabi..

Şimdide hiç uyuyamıyorum uykum gelsin diye bekliyorum ..

canım melisa çayını denemelisin. Eminim iyi gelecektir.:34:

Uyuyabilmem için mi ? Eğer öyleyse deniyeceğim fakat bu tarz çaylara karşı midem çok dirençli olamıyor bunuda belirteyim .. =)

evet canım melısa çayı yorgunluğu ve stresi alır rahat bir uyku uyumayı sağlar. midende hassasiyet varsa sallama poşet olanlarda değilde direk yaprağını alıp kaynatabilirsin:16:

evet canım melısa çayı yorgunluğu ve stresi alır rahat bir uyku uyumayı sağlar. midende hassasiyet varsa sallama poşet olanlarda değilde direk yaprağını alıp kaynatabilirsin:16:

Teşekkür ederim öneriniz için.. Dışarı çıktığımda unutmazsam alacağım hatırlatmalarıma not ettim teşekkür ederim Tatlı Telaş .. =)

Bence erken yatip erken kalkmayi deneyin, mesela 22 de yatip 5-6 gibi kalkin ve dinc kafayla ders calisin. Gece yarisindan once uyunulan uyku daha cok uyumussunuz gibi etki yapar.

Back
X