Uyku yok

Melegimyf123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
19
2
1
34
Merhaba anneler bebegim 1 bucuk aylik gunduzleri hic uyumuyor sabah 7 de kalkiyor aksam 9-10 a kadar duruyor gunduzleri kendi halimde de durmuyo ya kucak istiyor ya emmek bizim gibi olan var mi

Canım biz de aynı durumdaydik 2 aylık su an ve gündüz uykuları başladı. Bir de bebeği devamlı uyutmaya çalışmayın kendi haline bırakın zaten uykusu gelince her türlü uyuyorlar ekstra caba v stress otomatikman bebegi de etkiler ne kadar rahat olursaniz o kadar rahat olur bir de gazi varsa huzursuz oluyorlar biz de damla ile çözdük gibi..

Canım biz de aynı durumdaydik 2 aylık su an ve gündüz uykuları başladı. Bir de bebeği devamlı uyutmaya çalışmayın kendi haline bırakın zaten uykusu gelince her türlü uyuyorlar ekstra caba v stress otomatikman bebegi de etkiler ne kadar rahat olursaniz o kadar rahat olur bir de gazi varsa huzursuz oluyorlar biz de damla ile çözdük gibi..
Pek hangi marka gaz ilacını kullandınız

Merhaba anneler bebegim 1 bucuk aylik gunduzleri hic uyumuyor sabah 7 de kalkiyor aksam 9-10 a kadar duruyor gunduzleri kendi halimde de durmuyo ya kucak istiyor ya emmek bizim gibi olan var mi
Biz de aynı durumdayız. Karnının tam doyduğundan emin olmaya çalışın ve tabiki gazının olmadığından. Yine de her durumda sabah 6-6buçuk arası uyanıyoruz ve akşam 10 a kadar 3-4 saat anca uyuyoruz. Bir dönemdir geçer diye umuyorum. Gece kendi kendine uyuyan çocuk gündüz pışpışlamadan uyumuyor o da kuş uykusu. Çok küçük olduklarından annenin kokusunu arıyor diye düşünüyorum ben.

Biz de aynı durumdayız. Karnının tam doyduğundan emin olmaya çalışın ve tabiki gazının olmadığından. Yine de her durumda sabah 6-6buçuk arası uyanıyoruz ve akşam 10 a kadar 3-4 saat anca uyuyoruz. Bir dönemdir geçer diye umuyorum. Gece kendi kendine uyuyan çocuk gündüz pışpışlamadan uyumuyor o da kuş uykusu. Çok küçük olduklarından annenin kokusunu arıyor diye düşünüyorum ben.
Birebir ayni durumdayiz bizde, dediginiz gibi belkide kendilerini guvende hissetmek icin boyle yapiyor olabilirler..Sizinki kac aylik

Birebir ayni durumdayiz bizde, dediginiz gibi belkide kendilerini guvende hissetmek icin boyle yapiyor olabilirler..Sizinki kac aylik
7 haftalık olduk. Annelik birazcık sabır işi. Ağlamadığı sürece gündüz uyanık kalmasını şimdilik sorun etmiyorum. Ama yavaş yavaş bir düzene sokmaya çalışacağım sanırım. Kendimi önemsemiyorum ama o da çok yıpranıyor. Akşama doğru gözleri şişmeye başlıyor uyumadığı için.

Bu dönemlerde tüm çocuklarda oluyor sanırım. 1.5 ay civarında, yani kırkı çıktıktan bir süre sonra oğlum da uyumamaya başlamıştı. Toplam uyuduğu saat 5-6 saat falandı. Hem kendi yoruluyordu hem de bizi yoruyordu. Damla kullanmaya başladık. O hem barsaklarını düzenledi hem de uykuyu. Sünnetten sonra da daha fazla rahatladı. :) şu an uyanığız ama üzerini değiştirirken ben uyandırdım ne yazık ki, yoksa sabah 7de falan uyanırdı. Ama önceden gece uyuyabildiğim toplam 2.5 saat falandı, o kadar sıkıntılıydı yani... :/

merhaba,öncelikle bebeklerin geneli kendi kendine uyuyamaz biz onlara elimizi uzatır uyumayı öğretiriz.uyumayı öğretmekten bahsederken saallamak ve emzirerek uyutmaktan bahsetmiyorum.küçük bir bebek hele 1.5 aylıksa kendi kendine en fazla 15 dk vakit geçiirebilir onun haricinde 3 saatte bir beslenip günde en ideal 3 tane 1.5 saatlik uyku uyuması gerekir.doğal olarak uyumayan bebek huysuz olur.bunun önüne geçmenin tek yolu bebeğinize uygun bir düzen.sabah 7 de kalkması iyi..kalktığında onu emzirip uykusu tahminim 8:30 8:15 gibi geliir onu uykuya yatırmalısınız o uykuya dalana kadar sabırla yanında durup sırtına pat pat yapıp kulağına uzunca şşşş yapın bunu 3 gün boyunca yinelemeniz çocuğunuz gaz sancısı vb problemi yoksa uykusunun düzne girmesine yardımcı olur.ayrıca ona uyku emziği verirseniz bu emme isteğini hafifletir.akşamları 19:30 19:00 gibi yatırmanız ve ytaırmadan önce hergün duş 17:00 da 45dklık bir şekerleme gece 23:00 uyandırmadan besleme herşeyi çözecektir emin olun.benim de iki buçuk aylık bir bebeğim var doğduğundan beri bir düzene sahip.bazen uykussu daha erken gelebiliyor ama hep aynı rutinle devam edin yatrmadan önce 4 aya kadar kundaklamanız da uykusuna çok yararlı olur kendini uyandırmaz korkutmaz.çok fazla uyarılmasın gün içerisinde onunla çok yüksek sesle konuşmanız bile onu yorar bu yorgunluk onun uykusuna engel olur.bunlara dikkat ederseniz çok rahat edersiniz siz de bebeğiniz de.ben şöyle yapıyorum 7 de beslenme 8:15de kundaklayıp yatırıyorum alıştığı için bazen emziğe bile ihtiyaç duymadan uyuyor ama bazen koliği olunca telefondan beyaz gürültü,kalp ve şşş sesi üçünün bir açıyorum öyle uyuyor. 10 da uyandırıyorum 11:15 de yatırıyorum 13 de 16 da besliyorum ve 17:00 da ya da 17:25 gibi 45dklık bir uyku alıyor 18:00 biraz emiyor banyo yaptırıyorum yatmadan besliyorum öyle yatırıyorum.gece uyandırmadan 23:00 biberonla sağdığım sütü veriyorum bu gece boyu uyumasını sağlıyor ama her bebek farklıdır bazısı 5-6 gibi uyanır bazısı 7de.siz de bebeğinizin mizacına göre bir rutin uygulayabilirsiniz saati kendinize rehber olarak belirleyin ama bebeğinizi birebir uydurmaya kalkmayın çünkü bebeğiniz bazen uykusundan 30 dk erken uyanıp acıkmış olabilir.

ninni çözüm olabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X