- 14 Eylül 2015
- 368
- 231
- 18
- Konu Sahibi Gulgonca86
bi doktora görün bencede çünkü hormonlar falan tetikleyebiliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu degerler uykusuzlukmu yapiyorkiBir kan tahlil yaptır kan değerlerine baktir. Kansızlık. B12 vitamin. Şeker. Tiroit.
Ben de tam tersi uyanık kalamıyorum sürekli gözlerim kapanıyor 5 aylık bi kızım var ah o eski uykularKizlar iyi geceler..
Yaklasik 3 haftadir uyku sikintisi yasiyorum 1 de yataga giriyorum 4 5 oluyor uyuyamiyorum bir turlu artik uykusuzluktan gozum surekli seyiriyor buda cok rahatsizlik veriyor,onerebileceginiz bisiyler varmi?
Sut iciyorum,ilik banyo yapiyorum,dua okuyorum yok uyuyamiyorum![]()
Sıkıntı nedir televizyon izle yorulur kanepe başında uykuya dalKizlar iyi geceler..
Yaklasik 3 haftadir uyku sikintisi yasiyorum 1 de yataga giriyorum 4 5 oluyor uyuyamiyorum bir turlu artik uykusuzluktan gozum surekli seyiriyor buda cok rahatsizlik veriyor,onerebileceginiz bisiyler varmi?
Sut iciyorum,ilik banyo yapiyorum,dua okuyorum yok uyuyamiyorum![]()
Hamileyken gece hep düşünürdüm asla uykum gelmezdi o tekmeler unutmadı:)Bu aralar bende yarasa gibiyim. Geceleri oturup sabahlari uyuyorum![]()
Evet uyku problemi yapabilir.Bu degerler uykusuzlukmu yapiyorki
Kaç yıllık evlisinAmin cnm yaa,off ne bilim cok zor yasadiklarimiz bir rahat olamiyuorum,gelenler bile rahat edemiyo oturamiyor.nerden de evt dedim geldim,kafami vuruyorum duvarlara![]()
Nasilsiniz Mr Stanley hayrani. Inanmiyorum Kiss fanlari varmis hala!Bende de var aynı sorun...Yatmadan önce yorun kendinizi egzersiz yapın...Ben kulaklık takıp öyle dalıyorum.Çok güzel oluyor ama sabah yorgun kalkıyorum biraz...söz konusu KISS grubu olunca:)))
Ben daha çok Peter Criss hayranıyım.Nasilsiniz Mr Stanley hayrani. Inanmiyorum Kiss fanlari varmis hala!
Ben daha çok Peter Criss hayranıyım.Ama gruba Paul ile başladım.
kitab okuyunMalesef cnm
Yatakta onu dusun bunu dusun uyku uyayamiyorum,dusinmiycem diyorum yok olmuyor.
Gulgonca86
0) saat 18:00 den sona hic bir sey yemeyin. Aksam yemeginiz corba, yogurt, meyve ve salatadan ote gitmesin.ASLA ekmek veya hamur isi yemeyin.
1) Kahve, cay, kakao... hayatinizdan cikarin. Cikolata, ozellikle sutsuz ve %60 dan yuksek kakaolu cikolatalari bir sure tuketmeyin.
2) Yerine sabahlari sevdiginiz bir bitkisel cay, aksamlari papatya cayi icin.
3) Icinde seker, tuz, koruyucu nitratlar, monosodium glutamate (MSG), glikoz surubu, kafein iceren HIC BIR yiyecek tuketmeyin. Abur cubur OUT. Etiketleri iyi okuyun. cok sevdiginiz yiyecekelerde madde kattiklarini yazmaz bile. Onun yerine taze sebze-meyve tercih edin.
4) Sutlu yiyecekler, peynir vs bir sure uzak durun.
5) Glutenli yiyeceklerden (ekmek, makarna) asla tuketmeyin.
6) yatmadan once cok konusmayin, bilgisayara bakmayin, Tv seyretmeyin, parlak hic birseye bakmayin.
7) Ilik bir kuvet dolusu suda dinlenin ve hic bir sey dusunmeyin.
8) Sizi yormayacak, uzmeyecek, korkutmayacak ya da derin dusundurmeyecek bir kitap okuyun.
9)Mutlaka 10:30-11:00 araliginda uykuya dalmayi amaclayin. Nedeni melatonin salgisi bu saatte baslarmis. Odaniz mutlaka KARANLIK ve SESSIZ olmali, normalden serin olmali, yataginiz sert olmali, carsaflar ve gecelik/pijama temiz ve pamuklu olmali. Ya da ciplak yatmali (en sagliklisi).
10)Yatmadan once NEFES ALMA egzersizleri ve meditasyon yapin. 10-20 dakika.
11) Her sabah erken kalkin, hizli br yuruyus yaptiktan sonra gune baslayin.
12) Sabah kraliceler gibi kahvalti yapin, aksam fakirler gibi yeyin.
Probleminizin altinda su hormonun duzenlenlenmesi yatiyor:
https://en.wikipedia.org/wiki/Melatonin
Ayrica adet/mnopoz donemi hormon degisiklikleri de etki eder. Asiri stres ve endise de uyku kacirir.