Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
20 ekimde kızım ece simay'ı sezaryenla dünyaya getirdim. dr. tavsiyesiyle sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum. önce anne sütü sonra mama şeklinde gün içinde birkaç öğün veriyorum. en son öğünüde gece yatmadan 12 gibi veriyorum ve benim uykucu kızım sabaha kadar maşallah kesintisiz uyuyor. :) tabi onun sesi çıkmayınca bende uyuya kalıyorum. arada uyanıp meme vermek istesemde uyku tatlı geliyor ve almak istemiyor. bende bırakıyorum. acıkınca kendi ağlıyor bazende sabah zorla uyandırıp emziriyorum sizce nasıl bir düzen oturtmalıyım bilemedim ben. bu kadar zaman aç durması doğru değil demi. yardım eder misiniz?
yeni doğan bebek anne sütü alıyorsa 2 saatte bir uyandırılıp emdirilmeli.siz mama verdikce doyacak ve emmek istemeyecektir.bence zorlayın ve yarım saat bile memede dursun açken emebildiği kadar emsin sonra az az mama verin.yoksa sütünüz hepten gider.yeni doğum olunca süt hemen yoğun gelmez.emzirdikçe artar.bazı dr. kolaya kaçıyor mama ile .tabii ki bebek aç kalmasın sarılık riski var ama emmeye de zorlayın bana göre.
biz bebeğim ilk doğduğunda bir ay boyunca iki saatte bir besledik... Bende başlarda mama takviyeli gidiyordum... Önce emzirmeye çalışıyordum sonra mamasını veriyordum. Ama mamanın dozunu iki saate göre ayarlamıştık. 30 ml veriyordum iki saate acıkıyordu. Acıkıp uyanmasa bile uyandırıyorduk. Ama doktorunuza bir danışın derim yeni doğan bebekler kaç saat kesintisiz uyuyabilir diye.
kito72 arkadaşım cevabın için çok sağol tabiki emziriyorum ama2 saatte bir değil. yani bu kadar düzenli gidemiyorum. çünkü uyuduğu zaman en az 3-4 saat uyuyor bende uyandırmaya kıyamıyorum. ama yetmiyor ve doymuyor. saatlerce emmek istiyor. mecbur mama veriyoruz. sarılıkta oldu ama atlattık çok şükür. emzirmeye devam edecem gidebildiğim yere kadar. ama durum bundan ibaret. uyurken uyanmıyor uyku tatlı geliyor. aynı bana benzemiş uykuyu seviyor kızım :)
bugün dr. kontrolümüz vardı arkadaşlar. kızım 1 haftada 300 gr. kg. almış maşallah. dr. çok iyi aynen böyle devam et dedi. mamayıda yiyorsa 90 ml ye kadar çıkarabilirsin dedi. ama ben en fazla 60 ml veriyorum emmeyi bırakmasın diye. saat aralığına gelince en fazla 3 saatte bir beslemelisin dedi ama uyandırması çok güç oluyor, uyanmak istemiyor onu nasıl yapacam işte onu bilmiyorum.
20 ekimde kızım ece simay'ı sezaryenla dünyaya getirdim. dr. tavsiyesiyle sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum. önce anne sütü sonra mama şeklinde gün içinde birkaç öğün veriyorum. en son öğünüde gece yatmadan 12 gibi veriyorum ve benim uykucu kızım sabaha kadar maşallah kesintisiz uyuyor. :) tabi onun sesi çıkmayınca bende uyuya kalıyorum. arada uyanıp meme vermek istesemde uyku tatlı geliyor ve almak istemiyor. bende bırakıyorum. acıkınca kendi ağlıyor bazende sabah zorla uyandırıp emziriyorum sizce nasıl bir düzen oturtmalıyım bilemedim ben. bu kadar zaman aç durması doğru değil demi. yardım eder misiniz?
bence saatini kur 2 saatte bir bebeğini emzir çok uzun uyuyor açlıktan ağlayacak dermanı kalmıyordur bence, sarılıkta olabilir hem seyrek emzirirsen sütün iyice azalır 1 aylık bile değil daha çok küçük yavrum
tahminim mamanın tok tuttuğu yönünde. çünkü sadece emzirdiğim zaman sürekli emmek istiyor, o zamanda hiç uyumuyor. saat kurup kalmak benimde aklıma geldi. sarılığımız geçen hafta vardı ama bu hafta kontrole gittik ve sarılığının bittiğini söyledi dr. hanım. zaten gözlede görülüyor bittiği. dr. mamayla takviyeye devam edeceksin 1 haftada iyi kg. almış beğendim dedi. sadece emzirseydim bu şekilde kg. almazdı sanmıyorum. çünkü sütüm su gibi.
tahminim mamanın tok tuttuğu yönünde. çünkü sadece emzirdiğim zaman sürekli emmek istiyor, o zamanda hiç uyumuyor. saat kurup kalmak benimde aklıma geldi. sarılığımız geçen hafta vardı ama bu hafta kontrole gittik ve sarılığının bittiğini söyledi dr. hanım. zaten gözlede görülüyor bittiği. dr. mamayla takviyeye devam edeceksin 1 haftada iyi kg. almış beğendim dedi. sadece emzirseydim bu şekilde kg. almazdı sanmıyorum. çünkü sütüm su gibi.
yahu su gibi süt mü olur.bebegın gelısımıne gore anne sutunun yapısıda deısır.ılk zmnlarda sarı sıvı gıbı olur zaten zamanla koyulasır.sut ya az olur ya cok.su gıbı olmaz oyle dusunmeyın. bence daha sık emzırın.mamaya alıstıkca olan sutunuzde bıter