Uykusuz her gece

Bi oğlum 25 aylık biri de daha 13 günlük :duduk: bakalım benim halim ne olacak ... herşeyi geçtim tuvalet alışkanlığı Olayı gözümde büyüyor :KK43:

Allah kolaylık versin canım 2 aile var bu tuvalet eğitiminden muzdarip ve yeni bebekleri olan biraz üzerine gitme bence lazım ligi alıp banyoya koyabilirsin ilk başta gözünün önünde dursun şimdi bir de minik bebeğin var onun bezi bile büyük.evladjnin dikkatini çeker

Allah kolaylık versin canım 2 aile var bu tuvalet eğitiminden muzdarip ve yeni bebekleri olan biraz üzerine gitme bence lazım ligi alıp banyoya koyabilirsin ilk başta gözünün önünde dursun şimdi bir de minik bebeğin var onun bezi bile büyük.evladjnin dikkatini çeker
Şuan hazır aslımda tuvalrtini yapmadan önce hep söylüyor ama ben hazır değilim tabi :( bi de yeni kardeş geldi buna da alışmamız gerek ..

Bu konuda farklı düşünenler de vardır tabi ama

Orası öyle de işte o bir hafta aglamalarina nasıl dayanımı bilmiyorum
Çok aglatmayacaksin. .mesela ben tam ağlamaya başlayınca komik sesler cikariyordum, yüzüme bakınca öpüp gözlerimi kapatıyordum yada ses tonumu z değiştirerek masal anlatıyordum .bazen babası da katiliyordu birlikte eğlendirip uyutuyorduk. Çok ağlamasına ben de dayanamam ..

Çok aglatmayacaksin. .mesela ben tam ağlamaya başlayınca komik sesler cikariyordum, yüzüme bakınca öpüp gözlerimi kapatıyordum yada ses tonumu z değiştirerek masal anlatıyordum .bazen babası da katiliyordu birlikte eğlendirip uyutuyorduk. Çok ağlamasına ben de dayanamam ..
Teşekkür ederim, deneyeceğim muhakkak
Peki siz uyku eğitimi verdiğinizde kaç aylikti çocuğunuz?
Ben geç kalmış olabilir miyim

Teşekkür ederim, deneyeceğim muhakkak
Peki siz uyku eğitimi verdiğinizde kaç aylikti çocuğunuz?
Ben geç kalmış olabilir miyim
Rica ederim ..Bence yaşı büyük olan daha iyi egitilir benimki 1 yaşındaydı . En azından söylediğini anlar ,ikna edebilirsin ..yalnız ses tonunu hiç yükseltme ..Asla uyku üstü bağırma ve sinirli olduğunu hissettirme ..uykuya geçişi kolay olsun ve rahat uyusun ..bağırırsan korkar ve gece uyanmaları olur ..

Rica ederim ..Bence yaşı büyük olan daha iyi egitilir benimki 1 yaşındaydı . En azından söylediğini anlar ,ikna edebilirsin ..yalnız ses tonunu hiç yükseltme ..Asla uyku üstü bağırma ve sinirli olduğunu hissettirme ..uykuya geçişi kolay olsun ve rahat uyusun ..bağırırsan korkar ve gece uyanmaları olur ..
Altın değerinde tavsiyeler bunlar
Vakit ayırdığıniz için tekrar teşekkür ederim
Allah bağışlasın yavrunuzu

Şuan hazır aslımda tuvalrtini yapmadan önce hep söylüyor ama ben hazır değilim tabi :KK43: bi de yeni kardeş geldi buna da alışmamız gerek ..

Anne için sabır gerekli canım çünkü yeri gelecek altına yapabilecek eğer sen yapabilirim diyorsan büyükten söylemeye başlamış dene derim ama bizimkiler yapamadı söylerken bebek geldi eskiye döndüler

Selam arkadaşlar
Eminim benim gibi bu dertten muzdarip olan pek çok arkadaş var bu sitede...
Uyumayan, annesini zombiye döndüren tatlı bidiklar konumuz..
16 aylık kızımı memeden kestim bir kaç gün önce,kesmek Zorunda kaldım diyelim
Emerken de gece çok uyanirdi kızım
Memeden kestim yine çok uyaniyor
Sabaha kadar beşik salliyorum inanin.
Ne yapmak lazım deliksiz uykuya alistirabilmek için..
CoZum bulan beri gelsin..
:anne:
benim kizimda 2,5 yasina kadar anne sutu icti. Ve geceleri uyaniyordu, ilk baslarda 5 kere, sonra 4 kere, 3kere, 2kere, 1kere uyaniyordu sut icmek icin. (bebegin midesi buyudukce, gece sutu ihtiyaci azaliyor tabi dogal olarak)
Bende gece yanima aliyordum, emerek uyuyorduk beraber.

2 yasinda gece uyanmayi birden kesti, gunduz sut icmeyi kendi istediginde veriyordum. Ama gece sut icmeyi birden bire kesti, aksam'dan sabaha kadar uyumaya basladi.

sizin ne hissetiginiz ve nasil terbiye etmek istediginizde cok önemli. ha ben severek emzirdim hem gece hem gunduz.
Siz bu durumdan rahatsiz oluyorsaniz, gece uyandiginda gece artik sut icmiyoruz deyip odasindan cikin, ve bunu aglamaya devam ettigi surece her 10 dakikada 1 tekrarlayin. (hic kucaga almadan, bir sure sonra onu ogrenecektir, aglayacak tabi... ama ögrenecek )

:KK43: bende aynı durumdayım 16 aylık olacak kızım kesintisiz uykusu yok herkes memeden kes diyor duzelir diyor ama iki cocugum hic emmedi buda emince emsin istiyorum kesmek icin erken sanki hic bukadar ay emzirmedim bilgim yok 2 yasa kadar emzirmeli diyenler var o sutun bir yarari yok daha diyen var varda var :KK66:

Ama bu uykusuz cok yoruyor beni :KK43:

merhaba Leripossa, ben kizimi 2,6 yasina kadar emzirdim.
evet zordu kessinlikle, geceleri uyanarak uykumu almak zor oluyordu. Bide haftanin 5 gunu, sabah 8 - aksam 5e kadar calisiyorum... Birde benim kizimda reflux vardi, her ictigi sutun yarisini geri kusuyordu 1 yasina kadar. Ona ragmen pes etmedim... ve direndim sonunda 2,5 yasini tamamladik.

Bebege 2 yasina kadar anne sutu vermek Islam dininde tavsiye ediliyor. Ve bu bilim insanlari tarafindan da artik biliniyor arastirmalar sonucu kanitlandi.

iyikide vermisim, herkese tavsiye ederim. Anne sutu icmeyen cocuklarla ben kendimi cocugumu kiyasladigim zaman arada ne kadar fark oldugunu goruyorum. hem fiziksel olarak hem zeka olarak hem saglik acisindan iyikide emzirdim diyorum.
Ve cevremizde ki cogu insanda bunun farkinda.
(hic inek sutu veya hazir mamalar hazir bebek sutu icmedi, ve hala icmiyorda)
hormondan baska bir sey yok zaten o sutlerin icinde!!!

benim kizimda 2,5 yasina kadar anne sutu icti. Ve geceleri uyaniyordu, ilk baslarda 5 kere, sonra 4 kere, 3kere, 2kere, 1kere uyaniyordu sut icmek icin. (bebegin midesi buyudukce, gece sutu ihtiyaci azaliyor tabi dogal olarak)
Bende gece yanima aliyordum, emerek uyuyorduk beraber.

2 yasinda gece uyanmayi birden kesti, gunduz sut icmeyi kendi istediginde veriyordum. Ama gece sut icmeyi birden bire kesti, aksam'dan sabaha kadar uyumaya basladi.

sizin ne hissetiginiz ve nasil terbiye etmek istediginizde cok önemli. ha ben severek emzirdim hem gece hem gunduz.
Siz bu durumdan rahatsiz oluyorsaniz, gece uyandiginda gece artik sut icmiyoruz deyip odasindan cikin, ve bunu aglamaya devam ettigi surece her 10 dakikada 1 tekrarlayin. (hic kucaga almadan, bir sure sonra onu ogrenecektir, aglayacak tabi... ama ögrenecek )
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Son iki gecedir biraz aşama kaydettik uyku konusunda
Yakında deliksiz uykuya geçeriz diye ümit ediyorum.
İki yaşına dek emzirme hususundaki fikirlerinize katılıyorum fakat şartlar daha erken biraktirmayi gerektirebilir bazen,bu gibi durumlarda çok da zorlayıp durumu iki taraf için yıpratıcı hale getirmenin gereği yok...
On altı ay dolu dolu emzirmis oldum kızımı,umarım ona yetmiştir bu..

Selam arkadaşlar
Eminim benim gibi bu dertten muzdarip olan pek çok arkadaş var bu sitede...
Uyumayan, annesini zombiye döndüren tatlı bidiklar konumuz..
16 aylık kızımı memeden kestim bir kaç gün önce,kesmek Zorunda kaldım diyelim
Emerken de gece çok uyanirdi kızım
Memeden kestim yine çok uyaniyor
Sabaha kadar beşik salliyorum inanin.
Ne yapmak lazım deliksiz uykuya alistirabilmek için..
CoZum bulan beri gelsin..
:anne:
sana bir şey söyleyeyim mi uykusuz çocuk emerken de uyumuyor emmezken de 19 aylık oldu şu saat oldu ayağımda salliyorum artık dovmemek için kendimi zor tutuyorum

Back
X