uykusuzluk yüzünden

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
Herkese merhaba..
17 aylık oğlum var,geceleri hiç uyumuyor sabaha kadar emiyor,gündüz uyuduğum 1,5-2 saatle ayakta duruyorum.
Uykusuzluk yüzünden sinirlerim çok gergin, uyku eğitimi vermekten de korkuyorum anne bebek ilişkisine zarar vermesini istemiyorum. Emerek memede uyuyor ağlatarak uyku eğitimi vermek seçeneğini düşünmüyor değilim.uykusuzluk beni tüketti. Tecrübeli annelerden öneri bekliyorum
Sevgiler..

Aglatabiliyosan aglat valla.. bi kac hafta sonra kismetse uykusuzlar kervanins bende katilcam..

gece beslenmesini şimdiye kadar kesmeniz gerekiyordu ,uyku eğitimi için geç olsa da imkansız değil ama süre olarak biraz uzun olabilir ,Eren Kaya nin uyku eğitimi ile ilgili yazdığı bloglara göz atın çok yardımcı olur Facebookta da bybo diye grupları var oraya da bakabilirsiniz

Hem gece beslenmesini hem uyku eğitimine aynı anda başlamayin birini halledin tamamen düzen olduktan sonra diğerine geçersiniz

gece beslenmesini şimdiye kadar kesmeniz gerekiyordu ,uyku eğitimi için geç olsa da imkansız değil ama süre olarak biraz uzun olabilir ,Eren Kaya nin uyku eğitimi ile ilgili yazdığı bloglara göz atın çok yardımcı olur Facebookta da bybo diye grupları var oraya da bakabilirsiniz

Hem gece beslenmesini hem uyku eğitimine aynı anda başlamayin birini halledin tamamen düzen olduktan sonra diğerine geçersiniz
Aslında beslenme gibi de değil,memeyi emzik niyetine kullanıyor,vermediğimde ağlamaktan katılıyor..sinirlerim bozuldu

Valla avrupalılar kıyıyor ağlatıyor saatlerce.Karnı toksa altı temizse kucağa bile almıyolar
Bunun bi eğitim olduğunu ve doğru olduğunu savunuyorlar ama bebek bu şekilde özgüvensizlik yaşıyor, buyüzden daha pısırık tipler oluyolar diye gözlemledim..
Bence 2 yaşına kadar cok abartmamak şartıyla ağladığında tabiiki kucağa alınmalı, anne kucağı güven veriyor çünkü..

Uyku konusunda dilediğiniz eğitimi uygulayın bazen sökmüyor, birazda çocuğun huyu ile alakalı bence..

Aslında beslenme gibi de değil,memeyi emzik niyetine kullanıyor,vermediğimde ağlamaktan katılıyor..sinirlerim bozuldu

Oğlunuz mu var :) genelde erkek çocuklarında duyuyorum bu memeye düşkünlük olayını :) benim oğlumda öyle 23 aylıkken emzirme işi bitti ama şu an 3 yaşında ve stresli olduğu zaman meme severek sakinlesiyor bende bunu biraktirmaya çalışıyorum :)

Emerek uyuduğu içim öyle oluyor kızım 15 aylık biz de aynı durumdayız kesmeye çalıştım (sütüm Yok zaten) ama acayip krizlere girdi kesemedim

Biberon denedim, süt içirmeyi denedim, devam sütü denedim, emzik denedim, ayakta salladım, kucakta gezdirdim çare olmadı

Bir çare bulursan bana da söyle kardeş az kaldı da doğuma vallahi ne yapacağım bilmiyorum :)

İlle de ağlatarak verilmez uyku eğitimi.
İnstagramda bununla ilgili eğitim veren kişiler var. Profesyonel olarak. Reklama girmemesi için kullanıcı belirtmiyorum. Saatlerce ağlatma yöntemli de değil.

Oğlum 14 aylık bazı geceler az bazı geceler çok emer. Diş çıkarma dönemi özellikle çok fena. Ama sırf uyanıp emiyor diye gece emmesini kesemem. Zaten gündüz çalıştığım için görmüyor beni. Kendi rahatım için onun manevi ihtiyacını kısmam. 2 yaşına kadar emerse emzireceğim.

Oğlunuz mu var :) genelde erkek çocuklarında duyuyorum bu memeye düşkünlük olayını :) benim oğlumda öyle 23 aylıkken emzirme işi bitti ama şu an 3 yaşında ve stresli olduğu zaman meme severek sakinlesiyor bende bunu biraktirmaya çalışıyorum :)
Meme sevmek ki :D :D
kıyamam kuzuya, aşırı tatlıymış:)

İlle de ağlatarak verilmez uyku eğitimi.
İnstagramda bununla ilgili eğitim veren kişiler var. Profesyonel olarak. Reklama girmemesi için kullanıcı belirtmiyorum. Saatlerce ağlatma yöntemli de değil.

Oğlum 14 aylık bazı geceler az bazı geceler çok emer. Diş çıkarma dönemi özellikle çok fena. Ama sırf uyanıp emiyor diye gece emmesini kesemem. Zaten gündüz çalıştığım için görmüyor beni. Kendi rahatım için onun manevi ihtiyacını kısmam. 2 yaşına kadar emerse emzireceğim.
Bahsettiğiniz kişiden (insta uyku danışmanından) Danışmanlık aldım ve malesef foss..

Evet gerçekten erkek bebeklerde ayrı meme düşkünü oluyorlar çevremde gördüğüm kadarıyla

Ben de bitik durumdayım uykusuzluktan.
Oturduğum yerden saatlerce emziriyorum.
2 gecedir uzun emzirmeyi kestim, ağlaya ağlaya dalıyor tekrar ne yazık ki.
Her kalkışında emziriyorum ama 5 dakika falan, bırakıyorum sonra yatağına.

Seni daraltan bu durum (sakinleşmek için meme seven minnoş oğlun) bana çok sempatik geldi uzaktan :KK53:

Bende korkuyordum esim sagolsun uyku egitimi verdi resmen beni kurtardi. Gec olsa da hemen basla. Ama aglatma. :KK12:Biz nasil yaptik anlatayim.
Ilk banyosunu yaptir rahatlat odasi havalansirilmis olsun ferah. Sutunu ver eline icsin. Benim kiz icerken mayisiyordu ama bitince tabi kendi kendine uyumayi bilmediginden hemen kalkip mizirdaniyordu.
O besigindeyken besigin yaninda otur. Cok aglarsa al kucagina op saril sakinlesince tekrar yataga koy. :anne:Bunu defalarca yapmak zorunda kalabilirsin. Sadece mizirdanirsa yataktan almadan oksa ama fazla konusma bi kac kelime. Uyku vakti askim benim diyordum ben.
Onun seni pes ettirmesine izin verme ilk zamanlar asla olmayacak gibi gelecek ama sabredersen basaracaksin. O da alisacak. Onemli olan yataktan alip baska bir yere goturmemen o zaman yaptiklarinin hic bir anlami kalmaz. :KK20:Hatta daha kotu olur.

Emzigini yastigini atabilir. Yakinindasin diye sirinlik yapmaya calisabilir. :emir_bebek::KK51:Sacini cekebilir vsvs bir suru sey deneyebilir. Cok aglamadigi surece tepkisiz kal ve her kalktiginda op yatir.
Onun alisma suresi ne zaman olur bilemem benim kizimin bi kac gun surdu 13 aylikti. Buyudukce zor olur ama sabredersen asla pisman olmayacaksin. Kizimi artik yatagina birakiyoruz ve cikiyoruz odadan o kendi kendine uyuyor. Uzun oldu kusura bakma. Basarirsan bana yaz devamini anlaticigim :KK39:

Edit: Gece emzirmesini simdi gordum. Onu bitirmeden uyku egitimi cok zor malesef :(

Son düzenleme:
Bu ara ne kadar cok bu konu hakkinda sikayet okudum. Bende muzdaribim vallahi. Ama sunada sahit oldum. Hazir oldugu zaman zaten kendi kendine gecislerini yapiyor. Daha cok emmek istedigi bir zamanda egitim vermek yada sutu kesmek bana cok yanlis geliyor. 2 yasina kadar istedigi gibi takilmasi taraftariyim.

Bende korkuyordum esim sagolsun uyku egitimi verdi resmen beni kurtardi. Gec olsa da hemen basla. Ama aglatma. :KK12:Biz nasil yaptik anlatayim.
Ilk banyosunu yaptir rahatlat odasi havalansirilmis olsun ferah. Sutunu ver eline icsin. Benim kiz icerken mayisiyordu ama bitince tabi kendi kendine uyumayi bilmediginden hemen kalkip mizirdaniyordu.
O besigindeyken besigin yaninda otur. Cok aglarsa al kucagina op saril sakinlesince tekrar yataga koy. :anne:Bunu defalarca yapmak zorunda kalabilirsin. Sadece mizirdanirsa yataktan almadan oksa ama fazla konusma bi kac kelime. Uyku vakti askim benim diyordum ben.
Onun seni pes ettirmesine izin verme ilk zamanlar asla olmayacak gibi gelecek ama sabredersen basaracaksin. O da alisacak. Onemli olan yataktan alip baska bir yere goturmemen o zaman yaptiklarinin hic bir anlami kalmaz. :KK20:Hatta daha kotu olur.

Emzigini yastigini atabilir. Yakinindasin diye sirinlik yapmaya calisabilir. :emir_bebek::KK51:Sacini cekebilir vsvs bir suru sey deneyebilir. Cok aglamadigi surece tepkisiz kal ve her kalktiginda op yatir.
Onun alisma suresi ne zaman olur bilemem benim kizimin bi kac gun surdu 13 aylikti. Buyudukce zor olur ama sabredersen asla pisman olmayacaksin. Kizimi artik yatagina birakiyoruz ve cikiyoruz odadan o kendi kendine uyuyor. Uzun oldu kusura bakma. Basarirsan bana yaz devamini anlaticigim :KK39:

Edit: Gece emzirmesini simdi gordum. Onu bitirmeden uyku egitimi cok zor malesef :KK43:
Süpermiş,mutlaka deneyeceğim çok teşekkürler
Tabi önce şu emzirmeye çözüm bulmak lazım

Back
X