Çocuk Hastalıkları uykuya dalamayan bebişleri olanlar yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

74umut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
479
0
116
İstanbul
akşam 7den 9 dan sonra ogluşum bir türlü uyuyamıyor ne yapmamlazım tavsiyesi olanlar yardım edin

aynı sorun bizde de var,kızım uykusu olduğu halde uyumuyor,gece 2 den 3 den önce uyumuyor,rezene içiyorum kusuyor ne yapacağımı şaşırdım hiç uyku düzenimiz yok.bitkisel şuruplar varmış uyku sorunu olan bebekler için ama ecacı tavsiye etmedi,kullanan kimse varmı acaba..

akşam 7den 9 dan sonra ogluşum bir türlü uyuyamıyor ne yapmamlazım tavsiyesi olanlar yardım edin

belli bi düzene oturtmak için hep aynı saatlerde beslemeli ve altının temiz olduğunu kontrol ettikten sonra benim yaptığımı anlatayım; yanına uzanıp hafif hafif karnını okşuyorum ve kısık yumusak bi sesle ninniler sölüyorum ama hep aynı tarzda ve ona alışıyo. kararlı olduğunuzu hissedince yavaş yavaş düzene giriyorlar.

canım benimde ikiz bebeklerim var 10.aya girdiler kızım gece hiç uyumuyor desem olucak bende bugün baybay diye bitkisel bi şurup buldum onu ısmarladım çok iyiymiş.uykuyu düzene sokuyormuş

evet ben ded ikizlerime kullanıyorum, beyne etki etmiyor tamamen bitkisel alıç falan var içinde... dr.um tavsiye etti, neredeyse hiç uyumuyorduk, 1 haftanın sonunda yavaş yavaş etkisini gösterdi..

Oglum gece 11den sonra saat bası uyanıyor emıyor tekrar uyuyor sbhha kadar da uyan emzır yatır memede uyumak ıstıyor suan 6 aylık, 4 aylıkken odasını ayırmıstım karyolasında yatıyordu gece 3 e kadar uyuyordu sonra da 2 saate bır uyanırdı ne oldu bılmıyorum 1 aydır bozuldu sımdı esim tekrar besıgımızı kurdu odamıza tekrar besıgınde uyutuyorum sallayarak ama hıc bırsey degısmedı emerken uyuyor yatıgına koyuyorum yarım saat sonra yıne uyanıyor bu kadar uykusuzluga nasıl dayanabılıyorlar bılmıyorum gunduz uykularıda cok kısa eve gelenler bıle ay ne kadar kısa uyudu boyle en az 2 saat uyuması gerekır dıolar cok moralım bozuluyor, kendımden gectım artık zaten uykusuzluk yorgunluk hepsıne alıstım ama bebişlerimiz ıcın kalıtelı bır uyku gelısımler ıcın cok onemlı, bu hafta dr kontrolumuz var tekrar sorucam doktora

Oğlum 15 aylık gündüz ve akşam uyku saatlerimiz eziyete dönüştü sorunumuz uykuya dalamamak daldıktan sonra 12 saat uyuyor geceleri ama dalabilmek için çok uğraşıyorum bu akşam saat 20.00 de yatağa götürdüm uykusu çok gelmişti ama şaka gibi tam 23.00 de uyumuş sinirimden ağladım çıldırmak üzereyim. Önerisi olan var mı uykuya geçişi kolaylaştırmak için?

milupanın karışık bitki çaylarını kullan işe yarıyor ben kullanmaya başladım çok rahat uyuyor gazı olmasa artık benim topigim:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

benim bebegim 4.5 aylik ve uyku duzeni gayet iyi.her agladiginda kucagima almiyorum. ama yaninda duruyorum uyuturken hafif müzik aciyorum. parmagimla ellerini veya yüzünü oksuyorum yavasca. bu cok houna gidiyor onun.o sekilde uykuya daliyo. bi de aksamlari uyuma saatine yakin banyo yaptiriyorum. bence sen de bi dene belki ise yarar

Benim oğlum banyodan da etkilenmiyor malesef çok hareketli bir bebek gün içinde enerjisini atarsa rahatım hemen uyuyor ama o enerji içinde kalınca yatakta yorulana kadar zıplıyor atlıyor o zaman uyuyabiliyor..

hergün bişeyler deneyin derim..bizde bir dönem bu sorunları yaşadık ama bebeğim ışıktan dolayı uyuyamazmış karanlıkla uyuyor hemencik
oynuyor yoruluyor akşamları uykusu gelene kadar hiç ellemiyorum uykusu geldiğinde götürüp yatağına atıyorum birazda yanında bekliyorum 2 dk da uyuyor.
ama dediğim gibi biraz aydınlık olsun uyuyamıyor

her çocuk farklıdır mutlaka ama bişeyleri deneyin ne bileyim,yorulmasını sağlayın,
açlığına bakın,diş sorunu veya gaz sorunu olabilir,yatırdığınız yerdeki nesneler önemli vs vs

allah tüm bebeklere sağlıklı uykuylar ve gelişimler versin
çok zor gerçekten

Konuyu hortlatıyorum 6 yıldan sonra ama çözüm bulabilen var mı? 27günlük bebeğim var sabah 6.30da bir uyanıyor öğlen 12-13.00e kadar memeden ayrılmak istemiyor uykusu 5 dk. 10dk en fazla 1 saat. Ne tuvalete gidebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bu gidişle sütümde kesilcek diye korkuyorum.

Konuyu hortlatıyorum 6 yıldan sonra ama çözüm bulabilen var mı? 27günlük bebeğim var sabah 6.30da bir uyanıyor öğlen 12-13.00e kadar memeden ayrılmak istemiyor uykusu 5 dk. 10dk en fazla 1 saat. Ne tuvalete gidebiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bu gidişle sütümde kesilcek diye korkuyorum.
Çözüm bulan varsa lütfen cvplasın. Aynı dertten muzdaribim....

Çözüm bulan varsa lütfen cvplasın. Aynı dertten muzdaribim....

Ben şu şekilde bi çözüm buldum sabah öğlen akşam emzirdikten sonra 30cc devam sütü verdim daha rahat uykuya geçti bebeğim. Ancak 40ı içinde devam etti uykusuzluğu hala devam ediyor ama eskisi gibi değil. Şimdi sabah 7 gibi uyanıyoruz çnce emiyo sonra mama veriyorum biraz oynuyoruz uykusu geliyo yarın saat 45 dk uyuyo uyanıyo hemen emziriyoru tekrar devam ediyo uyumaya yine bi yarın saat 45 dk. Yani öplene kadar toplam yaklaşık 2 saat uyuyor öğlen uyanınca evirip çevirip 1-1.5 saat emziriyorum sonra banyo yapıyoruz üstüne mama veriyorum bi daha emziriyoru uyumazsa kucakta pış pışlayarak uyutuyorum yarım saat filn uyuyo uyanır uyanmaz yine emziriyorum bu sefer kesintisiz 2 saat uyuduğu oluyo aşağı yukarı akşam 4e kadar böyle emzir uyut uyanaın oyna emzir mama ver uyut diye geçiyo 4ten sonra uyutmamaya çalışıyorum 7ye kadar ki 7 de mama yesin gece rahat uyusun dinlensin. Bide uyutmaya çalıştıkça inatlaşıyolar uyumak istemiyolar uyumuyosa al kucağına oyun oyna egzersiz yaptır gazıda rahat çıkar bağırsaklrı çalışır. İnternetten okuduklarım doğrultusunda şunuda söyleyebilirim büyüme atakları denen dönemler var büyük ihtinalle öyle bi dönemdesiniz durmadn emmek istiyo bebeşler. Dr. Tavaiye etmedikçe mama vermeyin sütünüz inanın yetiyodur mideleri çok küçük olduğu için yarım saatte sindiriliyo bi daha acıkıyolar mideleri büyüdkçe daha az emecektir. Ben uzamış sarılığı olduğu için mama başlamak zorunda kaldım.

Bir de kafeinli yiyecek içecekler tüketiyosanız o da bebekte uykusuzluk yapar

Bir de kafeinli yiyecek içecekler tüketiyosanız o da bebekte uykusuzluk yapar
Cevap verip ilgilendiğin için coktesekkürler. Bebeğim 2 aylık benim. Dediklerini inan yapıyorum. Esniyor ama inatla uyumuyo. Oynuyorum, dolaştırıyorum, emziriyorum sürekli yok..
Bende anne sütü allerjisi ?? olma ihtimali bar. Pazartesi Dr randevumuz var.
Aşırı gazlı, aşırı mız mız bir bebeğim...

Back
X