Bir süredir müzik dinlemeyi bıraktım uykudan önce ama sanırım yapsam iyi olacak tekrar. En azından o zamanlar daha iyiydim. Zaten dün gece "yine uyuyamıyorum" falan diye düşünerek daha da sinir oldum, bunun farkındayım. Hatta uyuyamamın nedenini farklı şeylere bağladım, odada oksijen azalıyor, içerisi çok sıcak olduğu için uyuyamıyorum falan gibi. Bunların uykuya etkisi var mı hiç bilmiyorum bu arada.Daha once benim de basima geldigi icin yardim etmek istedim. Oncelikle siz boyle dalamiyorum diye dusundukce bu sorununuz daha da artacak. Benim 2 saat uyumak icin dua ettigim geceler vardi. Nedeninin sadece stres oldugunu dusunuyorum. Zamanla gecicegini dusunerek kendinizi telkin etmenizi oneriyorum. Bende ise yaramisti. Ben de sakinlestirici bi ilacin destegiyle kurtulmustum. Bir de uyumadan once muzik dinlemek uykusuzlugu onlermis bu da aklinizda bulunsun. uyumadan once sorunlarimi problemlerimiz yerine guzel seyler hayal edersek daha rahat dalabiliyoruz bunu da yapmak zor biliyorum. Bende yasadigim icin uykusuzlugun ertesi gunu ne kadar kotu hissettiginizi anlayabiliyorum ben cok hassas olurdum. Bi de son olarak duzeniniz oturana kadar ilac kullanmak iyi gelir ertesi gunu kahveyle cayla toparlarsiniz sersemliginizi ama uyku cok onemli. Kusura bakmayin biraz daginik oldu ama aklima geleni yazdim. Insallah bu gece guzel bi uyku cekersiniz .
Öyle mi, ben onu bi araştırayım. Çok teşekkür ederim.anlıyorum seni. Bende çok büyük sıkıntı yaşadım uyku hakkında. buraya konu açmıştım bi arkadaş milupanın uyku çayı mı gece çayı mı ne öyle bişey var onu dene demişti. ben denemedim ama çok işe yaradığını söylemişti arkadaş.
Kendi evimdeyken zaten uyumadan önce yatağımın içinde kitap okumak, onun ağırlığıyla hemen yanı başımdaki ışığı zar zor kapatıp yatmak en büyük keyiflerimden birisi ama ne yazık ki yurt gibi 3 kişiyle daha paylaştığım ufacık odada bunu yapamıyorum, imkansız yani onlar da yatıyorlar, ışıklar kapanıyor falan. Etüt salonunda okuyunca da uykumu getirmiyor ve keyif alamıyorum... Dün telefondan dizi açtım hem yatayım hem izleyeyim belki uyur kalırım diye ama yine olmadı.BaŞlığı okudum geldim aynısını dönem dönem yaşıyorum ben dillendirip sağda solda söyledikçe hiç uyuyamıyorum. Böyle durumlarda tv karşısında kitap okuyarak vs Zaman geçirip sızıyorum uyku için beynimi hazırlamıyorum Kendiliğinden gelişiyor
Galiba gerçekten öyle, kafaya taktıkça büyüyor. Ben de tıkaç kullanıyorum zaten aksi takdirde bu ortamda uyuyabilmem imkansız. 1,5-2 yıldır kullanıyorum, burada onlar olmadan hayatta uyuyamıyorum, yani uyuyabildiğim zamanlarda.Bende de bu sorun yillar önce vardi. Uykuya dalmam icin çıt cikmamasi gerekiyordu yoksa asla uyuyamazdim. Ben de çozum olarak kulaklik takmayi denedim ve ise de yaradi. Arkadasimin eşi pilot ve kullandiklari bir kullaklik var süngerimsi bisey. Tesadufen verdi bana isine yarar mi diye. Muhtesem birsey. Onunla bu sorunu atlattim. Simdi onsuz bile rahat uyuyabiliyorum. Bir de uykuyu ne kadar kafaya takarsan o kadar büyür. Yani uyuyamiyorum dedikce zaten uyuyamazsin
Stres olabilir çünkü evde pek karşılaşmıyorum böyle bir sorunla, genelde hep yurtta oluyor. Yurt da dediğim gibi her şeyin mükemmel gittiği bir ortam değil, başedemiyor değilim neyse ki...Sen de bendensin, kafaya taktiğin için biraz da böyle, istersen bir doktora git belki altında yatan bir neden de olabilir, ama bana stres gibi geldi. Ben de bir de panik atak var, uyuyamayinca deliriyorum resmen , böyle moralim bozuluyor, depresif oluyorum. Cozemedim beş senedir böyle. Psikologa da gittim kendi sorununu kendjn cozcen onu öğrendim.
Habire uzanıyorum zaten gece, uykuya dalamayıncaNe zaman uykum geldiğinde inatla uyumasam, yatma vakti geldiğinde uykuya dalamıyorum, saatlerce dönüp duruyorum ve ertesi güne uykusuz başlıyorum. Mesela dün saat ikindi 5'te kalktım ve şu ana kadar hala uyumadım.Vizeye çalışacağım diye uykuyu da iteledim, gözlerim uykusuzluktan yanıyor ama gram uykum gelmiyor şu an. Uykun geldiğinde iteleme, bırak kendini uyu. Gece uykunu almış olarak uzan madem, uykusuz uzanacağına.
Akraba olabilirler belki, bilmiyorum.Bizim odadakilerle sizin odadakiler akraba olmasın? Hiç gelecek kaygıları yok, sabah akşam yatıyorlar, bütün yabancı dizileri hatmettiler, ben 2 saat uyuyabilsem şükrediyorum onlar 10 saat falan yatıyorlar. Ben mezun olunca alanımla ilgili ne iş olsa yaparım yeter ki iş bulayım diyorum, onların zerre gelecek kaygısı yok, zaman gösterecek kimin doğru yaptığını, kendimizi bu kadar yıprattık, saçlarım hep döküldü, vücudumda yaralar çıktı stresten, bir şeye değer inşallah
O da ayrı bi problem, bizim sınıfta 14:00'teki derse uyanamadığı için gelemeyen var.Bende zor uyuyorum. .
Zor uyanıyorum. .
Şimdilik tek uyku ilacım ayran ama bu aralar sadece yattıktan yarım saat sonra tuvalete gitme ihtiyacından başka sonuç verdiği yok.Evlilik hazırlığı döneminde ben de öyleydi. Bir saatlik uyku ile ise gittiğimi bilirim. Hem de bi iki gece değil.. ben uyku ilacı ile sorunu çözmüştüm. Artık psikolojik mi yoksa gerçekten etki etti mi bilmiyorum ama içtik ten 2 saat sonra felan uykum geliyordu. 2 günde bir alıyordum. Sıcak duş uyku öncesinde bana ıyı geliyordu. Kitap okumak uyku getirir. Bir de saate bakma ve uyuyamiyorum diye kendini sartlama. Güzel şeyler düşünmeye çalış. Allah yardimcin olsun
Evde ben de öyleyim yani kafamı yastığa koyunca dalamıyorum evet ama verimli ve kaliteli uyuyabiliyorum, hele kışın... O yataktan çıkasım gelmiyor sabahları, neyse ki sadece tatil dönemleri evde olduğum için okula, derse geç kaldım olayı yaşamıyorum. :) Ben de stres olduğunu düşünüyorum, yataklar da pek rahat değil oram buram ağrıyor yani açıkçası.Ben de evde top patlasa duymayan aralıksız on iki saat uyuyan bi insanken yurtta uyuyamiyorum. Bir kaç saat uyuyup okula gidebiliyorum gözlerim sis mosmor. Su an evdeyim kafam rahat bi haftadır. Kesinlikl stres ile alakalı bi durum evde de kafama yastığa koyduğum an siziyorum :) Ada çayı iyi geliyo bir hafta kadar deneyin gerçekten rahatlatıcı
O da fena. :)Bnde kafamı koyar koymaz uyurum. Sonrada uyanamam. Benimde bu soruna bi çözüm bulmam lazım acilenn
Eh, avantaja dönüştürelim bari.İyi iyi çocuğun olduğunda zorluk çekmezsin
Sizinki de ilginçmiş. Ben de son zamanlarda üç beş birikim yapmak istiyorum, ona çok taktım kafayı, öğrenim kredisi yatsa da öteki hesaba para aktarsam falan diye.Bende de aynı sorun var bazen dalıyorum iç sesime uyanıyorum birileriyle konuşuyor oluyorum eşime diyorum hep yorgunum toplasam 1 saat derin uykum yoktur geceleri yıllardır böyle.Bilinç altım her şeyi alıyor sanırım dün akşam eşim maaşını aldığını söyledi saat 1 i geçiyordu yattım 2 de hesap yaptığımı fark ederek uyandım salona gelip bir süre oturdum o an bişey yok tekrar yatmaya gittim gözümü kapattığım an yine devam hesap yapmaya bunu bilerek yapmıyorum.Gündüz işteyim gelince ev işi spor yoruluyorum dabazen diyorum öyle uykum var öyle yorgunum bi ryatsam 1 yıl uyanmadan uyusam
Yazarsanız süper olur, ben de İzmir'de yaşıyorum aslında ama başka bir şehirde okuyorum. Ben düzelmezsem o tarz bir yardım alacağım mecburen.Esimde de aynı sıkıntı var çok uzun süredir bende buraya konu acmıştım onunla ilgili. Birisi hastanelerdeki uyku merkezlerine gitmemizi tavsiye etti. Koca izmirde bir tek hastanede var uyku Polikliniği ona da anca bi ay sonraya randevu alabildik. Yarın gidecek bakalım sonucu yazarim buraya belki size de faydası olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?